Η υπόσχεση του Βαρέλα στα παιδιά του-Η συγκλονιστική ιστορία του

Για τον Φερνάντο Βαρέλα αυτό που μέτρησε περισσότερο στην απόφασή του να παραμείνει στον ΠΑΟΚ ήταν η στάση των τριών γιων του. Ο Γκουστάβο, ο Τόμας και ο Λορέντζο είχαν από καιρό στυλώσει τα πόδια τους και είχαν εξηγήσει στον πατέρα τους ότι η ζωή τους είναι στη Θεσσαλονίκη και πως δεν συμφωνούσαν με την ιδέα της μετακόμισης.

"Οι δύο μεγάλοι γιοι μου, έλεγαν το Γενάρη πως αν τελικά φύγω από τον ΠΑΟΚ, αυτοί θα μείνουν στη Θεσσαλονίκη..." παραδέχθηκε σε μια πρόσφατη συνέντευξη του ο Φερνάντο Βαρέλα και αυτή ήταν η πραγματικότητα. Οι γιοι του Βαρέλα δεν ήθελαν να φύγουν με τίποτα από τη Ελλάδα "...εδώ έχουμε τους φίλους μας, τους συμμαθητές μας, τους συμπαίκτες μας..." του ανέφεραν ενώ η σύζυγός του, Άντρια μπορεί κατά βάθος να συμφωνούσε με τους γιους της, ωστόσο δήλωνε την εμπιστοσύνη της στο σύντροφο της "...ό,τι και αν αποφασίσεις εγώ θα είμαι δίπλα σου και θα στηρίξω την επιλογή σου..." του έλεγε.

Ο καλύτερος αμυντικός του ελληνικού πρωταθλήματος βρέθηκε σε μια πολύ δύσκολη θέση. Από τη μια ήθελε να εξασφαλίσει για την οικογένειά του το τελευταίο, ίσως, συμβόλαιο της καριέρας του, έστω κι αν αυτό θα τον ανάγκαζε να φύγει από τον ΠΑΟΚ και από την άλλη πλευρά δεν ήθελε με τίποτα να διαταράξει την οικογενειακή γαλήνη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ

Αυτό που μέτρησε πολύ στην τελική απόφασή του ήταν το μέλλον της οικογένειας του... Σχεδόν πέντε χρόνια ζούσε μακριά από τη σύζυγό του και τα παιδιά του. Είχε υποσχεθεί στον εαυτό του ότι δεν θα επέτρεπε ποτέ να του συμβεί κάτι τέτοιο. Όσο αγωνιζόταν στη Ρουμανία, οι δικοί του έμεναν στην Πορτογαλία και ενώθηκε μαζί τους όταν από την Στεάουα Βουκουρεστίου πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, και ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι δυσκολεύτηκε πολύ να προσαρμοστεί στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, όχι τόσο αγωνιστικά, αλλά στη ζωή με την οικογένεια του: "Στη Ρουμανία πήγα για το καλό της οικογένειας μου. Μου έλειψε να βλέπω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν. Να παίζω, να διασκεδάζω μαζί τους. Όταν σκέφτομαι το παρελθόν αναρωτιέμαι γιατί έκανα αυτό το λάθος και δεν τους είχα μαζί μου. Δεν θα το ξανακάνω ποτέ. Όπου και αν πάω θα είναι μαζί μου" είχε πει σε μια συνέντευξη του στο κανάλι του ΠΑΟΚ πριν ένα χρόνο περίπου.

Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Το ενδεχόμενο να αποχωριστεί την οικογένειά του ήταν και πάλι ανοικτό. Είχε στα χέρια του πρόταση από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, με περισσότερα χρήματα από αυτά που του πρόσφερε ο ΠΑΟΚ, αλλά δίσταζε να την αποδεχθεί.

Και αυτό διότι μαζί με τη σύζυγό του συζητούσαν αν θα ήταν καλύτερο για αυτή και τα παιδιά του να επιστρέψουν στην Πορτογαλία ή ακόμη και να μείνουν στην Ελλάδα και να μην τον ακολουθήσουν στη νέα του περιπέτεια.

Ίσως αν του είχε έρθει μία προσφορά από την Τουρκία ή μια ομάδα από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να πήγαινε μαζί με την οικογένειά του, να την είχε αποδεχθεί και σήμερα να αποτελούσε παρελθόν για τους νταμπλούχους.

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

Όσο μια τέτοια πρόταση δεν ερχόταν ο Βαρέλα γινόταν ολοένα και πιο διστακτικός. Ταξίδεψε στην Πολωνία για να δει το γιο του, Τόμας να αγωνίζεται σε ένα τουρνουά με την ομάδα Κ-11 του ΠΑΟΚ. Στην επιστροφή, είδε τους πιτσιρικάδες του Δικεφάλου να αποχαιρετούν το γιο του και να στενοχωριούνται σαν να φεύγει ένας δικός τους άνθρωπος.

Τα ίδια βίωσε από τα πάρτι αποχαιρετισμού που επιφύλαξαν οι φίλοι τους στους άλλους δυο γιους του. Στον Γκουστάβο, που και αυτός αγωνίζεται ως επιθετικός στις μικρές ομάδες του ΠΑΟΚ και του Λορέντζο που κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε μια από τις ακαδημίες της Θεσσαλονίκης.

Εκεί, ήταν που ανατράπηκαν τα πάντα. Σε ένα από τα τελευταία οικογενειακά συμβούλια και ενώ όλα ήταν σχεδόν έτοιμα για την αναχώρηση του από την Ελλάδα άκουσε τα ίδια. Κανένα από τα μέλη της οικογένειας δεν ήθελε να αφήσει τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ με τον οποίο είχαν τόσο πολύ δεθεί και ένιωθαν υπερηφάνεια όταν έβλεπαν τον πατέρα τους να φορά την φανέλα της από το πέταλο της "Θύρας 4".

Και εκεί έγινε ξεκάθαρο ότι θα έπρεπε να κάνει ότι περνά από το χέρι του να παραμείνει… Κάπως έτσι προέκυψε η συνάντηση με τον Βιεϊρίνια, η επικοινωνία με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και κινήθηκαν όλοι μαζί προκειμένου να  κινητοποιηθεί και ο Ιβάν Σαββίδης για να δώσει την εντολή στους συνεργάτες του: "Τελειώστε το θέμα Βαρέλα".

Ο Βαρέλα παραμένει στον ΠΑΟΚ, η οικογένεια του θα συνεχίζει να ζει όμορφα στη Θεσσαλονίκη και ο ίδιος θα πρέπει να είναι πλέον ανακουφισμένος. Το έχει πει άλλωστε: "Η οικογένεια μου είναι η καρδιά μου. Για αυτούς δουλεύω, για αυτούς ζω και για αυτούς κάνω τα πάντα".

 

Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Τρέλα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού-Εξαντλήθηκαν άμεσα τα εισιτήρια με Άστον Βίλα
Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη