ʼλωσε την Πόλη ο Ολυμπιακός

Ιστορικά ο Ολυμπιακός χαρακτηριζόταν ως σύλλογος από το επιθετικό του ποδόσφαιρο, την ορμή, την δημιουργικότητα. Φέτος όμως -ίσως εκ των πραγμάτων- υποχρεώνεται να είναι αλλιώτικος.

Πιο συμπαγής, πιο σφριγηλός, πιο μαχητικός. Λιγότερο θεαματικός, περισσότερο ουσιαστικός.

Ο τραυματισμός του Κώστα Φορτούνη δημιούργησε έλλειμμα σε φαντασία, αλλά κινητοποίησε άλλα ένστικτα στους ερυθρόλευκους, που βγάζουν στο γήπεδο μία ηρεμία, μία θαυμαστή αμυντική σταθερότητα, αφού για τρίτο σερί επίσημο ματς φέτος το μηδέν έμεινε στα μετόπισθεν!

Με βράχο για ακόμα ένα βράδυ τον Ρουμπέν Σεμέδο, σκόρερ τον Γιώργο Μασούρα και ήρωα στο τέλος τον Ζοσέ Σα, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από την Κωνσταντινούπολη (0-1 την Μπασάκσεχιρ) και έβαλε πλώρη για την πρόκριση στα πλέι-οφ του Champions League, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα τον περιμένει η Πόρτο.

Σε ένα κρύο και μισοάδειο γήπεδο, ο Ολυμπιακός ενεργοποίησε όλους τους αμυντικούς του μηχανισμούς και παρότι οι αριθμοί δείχνουν ότι πιέστηκε (10-1 κόρνερ), στην πραγματικότητα έβγαλε άνετα ένα παιχνίδι που φαινόταν εξαιρετικά πολύπλοκο.

Με ηρεμία, καλά τρεξίματα, αλληλοκάλυψη, εξουδετέρωσε όλα τα τουρκικά όπλα, με την ομάδα του Οκάν Μπουρούκ να δημιουργεί φάσεις μόνο από προσωπικά λάθη των «ερυθρόλευκων», όπως μία ασταθής απόκρουση του Ζοσέ Σα (14’) σε μία εύκολη φάση, όπου πήγε να αποσοβήσει ένα κόρνερ και λίγο έλειψε να χαρίσει ένα γκολ.

Οι Πειραιώτες με θαυμαστή ψυχραιμία απορρόφησαν όλους τους κραδασμούς, χτύπησαν στο κατάλληλο σημείο μετά από εκπληκτική σέντρα του Βαλμπουενά και κεφαλιά του Μασούρα (52’, 0-1) και μετά απλώς… έπαιξαν με τα τουρκικά νεύρα.

Αυτά έφεραν την αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Καχβετσί λίγο πριν το τέλος (80’), όμως εκεί που όλα έδειχναν πως η σεμνή τελετή λαμβάνει τέλος το φινάλε ήταν επεισοδιακό.

Σε ακίνδυνη σέντρα από τα αριστερά Μπρούνο υπέπεσε σε πέναλτι, όμως ο Ζοσέ Σα είπε όχι στην εκτέλεση του Βίστσα στις καθυστερήσεις και υπέγραψε το 0-1, που τον φέρνει με το ενάμιση πόδι στα πλέι-οφ του Champions League, όπου κατά πάσα πιθανότητα τον περιμένει η Πόρτο!

Πηγή: Sdna.gr 

Δειτε Επισης

Ντέμης για το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός-«Τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί τόσο μεγάλη διαφορά»
Τρέλα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού-Εξαντλήθηκαν άμεσα τα εισιτήρια με Άστον Βίλα
Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)