Πέρασε αλώβητος από την Τρίπολη ο Ολυμπιακός

Ένας χαλαρός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα Ολυμπιακός έπαιξε με τη φωτιά στην Τρίπολη, όμως η αποτελεσματικότητά του στην επίθεση και τα δύο γκολ του πρωταγωνιστή Ερνάνι του χάρισαν τη νίκη με 2-1 επί του Αστέρα.
 
Το ματς ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει το πιο γρήγορο γκολ του στη φετινή σεζόν -μόλις στο 37ο δευτερόλεπτο- δείχνοντας διατεθειμένος να καθαρίσει όσο πιο νωρίς γίνεται το παιχνίδι, όμως η συνέχεια μόνο ανάλογη δεν ήταν... Σε κάθε περίπτωση, μετά από μια ταχύτατη αντεπίθεση και εναλλαγή της μπάλας, ο Φορτούνης έβγαλε υπέροχη κάθετη για τον Ερνάνι και αυτός, αφού άφησε πίσω του τον Λούι στο σπριντ, νίκησε τον Θεοδωρόπουλο με αριστερό πλασέ. Ο Πορτογάλος έγινε έτσι ο 19ος σκόρερ του Ολυμπιακού για φέτος, με τον Φορτούνη να μοιράζει παράλληλα τη 10η ασίστ του.
 
Μετά το γρήγορο γκολ που προφανώς βοήθησε σε αυτό, ο ρυθμός του αγώνα ήταν αρκετά καλός στο ξεκίνημα του αγώνα, με μοιρασμένη κατοχή μπάλας στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά τον Αστέρα να μην μπορεί να αναπτυχθεί όπως θα ήθελε, αφού το πρέσινγκ του Ολυμπιακού ήταν καλό. Γενικά, μέχρι περίπου και το 15ο λεπτό, η ομάδα του Σίλβα είχε τον έλεγχο. Ωστόσο, μια εσωτερική αλλαγή τακτικής του Μάκη Χάβου από εκείνο το σημείο και μετά άλλαξε πλήρως την «εικόνα» του αγώνα.
 
Οι Αρκάδες ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους μετά το τέταρτο, με τις πάσες τους στη μεσαία γραμμή να είναι πιο σίγουρες και πιο γρήγορες. Αυτό βεβαίως χάρη στην κίνηση του Χάβου να αλλάξει το σχήμα από το 4-2-3-1 σε 4-1-4-1, με τον Δημούτσο να μετατίθεται σε θέση αριστερού εσωτερικού χαφ από τα εξτρέμ. Μετά την αλλαγή αυτή, ο Ολυμπιακός έχασε πλήρως τη μάχη του κέντρου και σχεδόν κάθε... κατεβασιά του Αστέρα δημιουργούσε ευκαιρία.
 
Ένα σουτ του Μπερτόλιο στην κίνηση στο 18' που μπλόκαρε σταθερά ο Καπίνο ήταν η... προειδοποίηση στην άμυνα του Ολυμπιακού, η οποία θα είχε πολλή δουλειά στο επόμενο τέταρτο που άνηκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους. Πρώτη κλασική ευκαιρία για τον Αστέρα ήταν αυτή του 22', με τον Μάσα να εκτελεί φάουλ και την κεφαλιά του Ζησόπουλου να περνάει λίγο άουτ. Όπως εκτός εστίας πέρασε το σουτ του Λούι στο επόμενο λεπτό μετά από σέντρα του Μάσα. Το τέταρτο της... φωτιάς για την ομάδα του Χάβου ολοκληρώθηκε με ακόμη μια ευκαιρία στο 29', όταν μετά από εξαιρετική ανάπτυξη η μπάλα έφτασε στον Λούι που έκανε την τελική και ο Καπίνο μπλόκαρε σταθερά.
 
Μετά το 30'-35' ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το ματς αλλά χωρίς να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες, έχοντας μονάχα με 1-2 ανολοκλήρωτες επιθετικές προσπάθειες. Γενικά, όλη η τακτική προσέγγιση των «ερυθρόλευκων» στο ματς μετά το γκολ ήταν πολύ παθητική και μόνο από τύχη δεν το πλήρωσαν -τουλάχιστον- με την ισοφάριση από τον Αστέρα στο πρώτο 45λεπτο. Όπως την τύχη με το μέρος της είχε η ομάδα του Σίλβα στην μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων στο ματς, αυτή του 43', όταν ο αμαρκάριστος Μάσα πήρε την κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Λούι, με τη μπάλα να βρίσκει πρώτα στο δοκάρι και μετά στην πλάτη του Καπίνο πριν καταλήξει σε κόρνερ. Όλη η εικόνα του πρώτου μέρους φαίνεται στις τελικές προσπάθειες: 8 για τον Αστέρα, 1 για τον Ολυμπιακό...
 
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Ντέμης για το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός-«Τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί τόσο μεγάλη διαφορά»
Τρέλα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού-Εξαντλήθηκαν άμεσα τα εισιτήρια με Άστον Βίλα
Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)