Η σφαλιάρα του αιώνα!

Ποια... Καμπάλα; Κάποια Χάποελ Μπερ Σεβά διέσυρε το πτώμα του Ολυμπιακού που επένδυσε... στα ψέματα και έζησε τον πιο ταπεινωτικό αποκλεισμό στην ιστορία των ελληνικών ομάδων (1-0).
Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Βίκτορ Σάντσεθ. Ο Ισπανός προπονητής «κατέβασε» τους «ερυθρόλευκους» με το σύστημα που δοκίμαζε τις προηγούμενες ημέρες και και με τους Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Μπουχαλάκη να αποτελούν την τριάδα στον άξονα. Φορτούνης και Τσόρι ήταν πίσω από τον Ιντέγε. Αντίθετα, εκπλήξεις επεφύλασσε ο Μπαράκ Μπακχάρ, ο οποίος διαφοροποίησε την διάταξη της ομάδας του σε σχέση με την αναμέτρηση στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την παρέταξε με 4-5-1.
Με τους οπαδούς της να έχουν γεμίσει από νωρίς το «Turner Stadium» και την ψυχολογία στα ύψη από το θετικό αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, η Χάποελ Μπερ Σεβά μπήκε «ορεξάτη» στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το νωθρό ξεκίνημα του Ολυμπιακού. Στο 2' ο Καπίνο μπλόκαρε τη χαμηλή σέντρα του Νταβιτζάντα και στο 10' ο τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» φώναξε «παρών» απομακρύνοντας το σουτ του Όγκου. Ήταν η πρώτη ευκαιρία του ματς και μάλλον «ξύπνησε» τους παίκτες του Βίκτορ.
Μιλιβόγιεβιτς, Μπουχαλάκης και Τσόρι ανέβασαν στροφές και σταδιακά ο Ολυμπιακός άρχισε να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο ψάχνοντας τρόπο να γίνει απειλητικός για την εστία του Γκόρες. Στο 17' ήρθε η πρώτη «τελική» των Πειραιωτών με τον τερματοφύλακα της Χάποελ να μπλοκάρει το σουτ του Φορτούνη. Πλέον, ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, κέρδισε διαδοχικά κόρνερ και στο 26' απείλησε μετά από ωραία κομπίνα. Ο Φορτούνης έδωσε στον Τσόρι, αυτός στον Φιγκέιρας και αυτός γύρισε στον Μπουχαλάκη, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.
Από αυτό το σημείο ως και το 38' και το σουτ του Μπρουν το ματς κυλούσε δίχως ιδιαίτερες φάσεις, με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο, αλλά όχι και τον τρόπο να γίνει απειλητικός, με τον Φορτούνη να είναι πολύ καλά κλεισμένος από τους παίκτες της Χάποελ. Στο 39' το σουτ Μιλιβόγιεβιτς δεν βρήκε στόχο και το ημίχρονο έκλεισε με έναν «κεραυνό» του Μέλικσον που έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Καπίνο.
Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου κύλησαν δίχως κάτι το ιδιαίτερο και στο 51' ο τραυματίας Φιγκέιρας άφησε τη θέση του στον Μανιάτη. Η Χάποελ έδειχνε μεγαλύτερη διάθεση και ζωντάνια και στο 56' λίγο έλειψε να πάρει το προβάδισμα, αλλά ο Καπίνο έκανε μία εντυπωσιακή επέμβαση. Ο Νουακέμε με πολύ ωραία ενέργεια πέρασε ανάμεσα από τους Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτη και έκανε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά και απομάκρυνε την μπάλα με το πόδι.
Στο 60' ο Βίκτορ πέρασε στη θέση του Τσόρι Ντομίνγκες τον Μαζουακού, η διάταξη των «ερυθρόλευκων» διαφοροποιήθηκε σε 4-4-1-1 με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό πίσω από τον Ιντέγε και τον Γάλλο σε ρόλο αριστερού εξτρέμ.  Η αλλαγή, όμως, δεν βγήκε στον Βίκτορ. Ο Ολυμπιακός δίχως τον Τσόρι δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, να την κυκλοφορήσει και κατ' επέκταση να γίνει απειλητικός, ενώ οι προωθήσεις του Μαζουακού ήταν δίχως ουσία.
Η Χάποελ απείλησε στο 70' με μακρινό σουτ του Λούσιο και όσο περνούσαν τα λεπτά οι Ισραηλινοί κέρδιζαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν απειλούσαν, αλλά έδειχναν πως «έψαχναν» περισσότερο το γκολ από τους «ερυθρόλευκους». Και στο 79' ήρθε το γκολ των γηπεδούχων. Ο Τζέντεκ βρέθηκε ανενόχλητος στο ύψος της περιοχής και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία. Αυτήν τη φορά ο Καπίνο δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα και το 1-0 για την Χάποελ ήταν γεγονός.
Ο Ολυμπιακός είχε μπροστά του δέκα λεπτά για να βρει το γκολ που θα τον στείλει στην επόμενη φάση του Champions League, αλλά επί της ουσίας δεν κατάφερε να απειλήσει ούτε στο ελάχιστο τους Ισραηλινούς! Και η μόνη φάση που σημειώθηκε από την πλευρά των «ερυθρόλευκων» ήταν μια κεφαλιά του Καπίνο στο 93'! Το τελικό σφύριγμα του Γάλλου διαιτητή βρήκε την Χάποελ Μπερ Σεβά στα play offs του Champions League και τον Ολυμπιακό να δέχεται μία πολύ ηχηρή σφαλιάρα. Το ευρωπαϊκό ταξίδι των Πειραιωτών, βέβαια, θα συνεχιστεί στα play offs του Europa League, αλλά είναι ξεκάθαρο πως ο αποκλεισμός από τους Ισραηλινούς θα σηματοδοτήσει σημαντικές εξελίξεις στο στρατόπεδο της ομάδας του Βίκτορ...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Χαποέλ Μπερ Σεβά (Μπαράκ Μπακχάρ): Γκόρες, Μπίτον, Βίτορ, Τζέντεκ, Νταβιτζάντα, Χομπάν, Μπρουν (66' Ράντι), Όγκου, Μέλικσον (83' Τάχα), Μπάρντα (61' Λούσιο), Νουακέμε.
Ολυμπιακός: (Βίκτορ Σάντσεθ): Καπίνο, Φιγκέιρας (51' Μανιάτης), Μποτία (81' Πουλίδο), Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ντομίνγκες (60' Μαζουακού), Ιντέγε.
 

 
Πηγή: sdna.gr  

Δειτε Επισης

Ντέμης για το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός-«Τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί τόσο μεγάλη διαφορά»
Τρέλα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού-Εξαντλήθηκαν άμεσα τα εισιτήρια με Άστον Βίλα
Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)