«Έχουμε τον τρόπο να κλωνοποιήσουμε τον Μέσι!»

Tο θέμα τίθεται κατά καιρούς ως αστείο. Πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε στην εποχή που παίζει μπάλα ο Αργεντινός σούπερ σταρ. Και πολλοί είναι αυτοί που χαριτολογώντας μιλούν για ενδεχόμενη κλωνοποίηση του Μέσι ώστε να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο ο κλώνος του. 
 
Η επιστήμη δεν είχε «μιλήσει» ως τώρα. Και όσα είπε ο Αρκάντι Ναβάρο, γενετιστής, σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό προκαλούν. Και βάζουν, ενδεχομένως, ιδέες. 

«Με τις τεχνικές που έχουμε στη διάθεσή μας μπορούμε να κλωνοποιήσουμε τον Μέσι» είπε ο Ναβάρο στο «Cadena Ser» και συνέχισε κάνοντας ανάλυση ώστε να γίνει κατανοητή η αδιανόητη δήλωσή του: 

«Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα ον που θα έμοιαζε πολύ στον Μέσι. Θα ήταν κάτι σαν δίδυμός του. Πολλές φορές δίδυμα γεννιούνται με διαφορά χρόνου το ένα από το άλλο. Η ίδια μέθοδος μπορεί να ακολουθηθεί και σε αυτή την περίπτωση, Ως νέο ον θα μοιάζει πολύ στον Μέσι, αν γυρίζαμε τον χρόνο πίσω, είκοσι ή τριάντα χρόνια, θα βλέπαμε τις ομοιότητες». 

Ο γενετιστής, βέβαια, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι απολύτως βέβαιο πως ο κλώνος του Αργεντινού θα μπορούσε να παίξει την ίδια μπαλάρα. Ο λόγος; 

«Η γενετική μας δίνει το έναυσμα. Δημιουργεί. Θα φτιάχναμε ένα πλάσμα που θα είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Μέσι. Ωστόσο, αυτό που είναι ο Μέσι σήμερα οφείλεται και στα χαρακτηριστικά που ο ίδιος έχει εκ γενετής, αλλά και σε αυτά που απέκτησε μέσω της δουλειάς. Είναι γονίδιο και προπόνηση. Αυτό που είναι ο Μέσι σήμερα είναι δημιούργημα της οικογένειάς του, όσων έλαβε στο σπίτι που μεγάλωσε, των ορμονών για τα προβλήματα ανάπτυξης, της εκπαίδευσής του στη Μασία» κατέληξε ο Ναβάρο. 
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Η Σουηδία υποκύπτει στη δύναμη των οπαδών και απορρίπτει το VAR
Oι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι στηρίζουν Ποτσετίνο
Η UEFA απειλεί την Εθνική Ισπανίας και τις ομάδες με αποκλεισμό από EURO και Champions League
Γκουαρδιόλα: Αυτό που έπαθε η Λίβερπουλ, μπορεί να συμβεί στην Άρσεναλ και σε εμάς
Οπαδοί της Μπάγερν μαζεύουν υπογραφές για την παραμονή του Τούχελ
Αβέβαιο το μέλλον του Νούνιες στην Λίβερπουλ μετά τη φυγή του Κλοπ
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Νέβιλ: Αν η Νότιγχαμ δεν σταματήσει να ασχολείται με τη διαιτησία θα πέσει
Ο Αντσελότι προανήγγειλε την επιστροφή του Κουρτουά
Σλοτ: Θέλω να γίνω προπονητής της Λίβερπουλ, αισιόδοξος πως θα συμφωνήσει με τη Φέγενορντ