Βασιλιάς ο Σαλάχ, άφησε πίσω Σουάρες και Τόρες

Η Λίβερπουλ χρειαζόταν το τρίποντο κόντρα στην Μπόρνμουθ για να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από δύο διαδοχικές ήττες (από Γουότφορντ στο πρωτάθλημα και Τσέλσι στο Κύπελλο) και να μειώσει σε τρεις τον αριθμό των αγώνων που χρειάζεται πλέον να κατακτήσει για να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια και το κατάφερε.

Μάλιστα, πέρα από τη νίκη με 2-1 που ήρθε με ανατροπή στο πρώτο ημίχρονο, οι φίλοι της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ θα έχουν να θυμούνται το συγκεκριμένο παιχνίδι για δύο ξεχωριστούς λόγους.

Ο ένας έχει να κάνει με τη νίκη της ομάδας τους, με την Λίβερπουλ να πετυχαίνει την 22η διαδοχική εντός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα (τελευταία φορά που δεν νίκησε στο Άνφιλντ στην Premier League ήταν στις 30 Ιανουαρίου 2019 στο 1-1 με την Λέστερ) και να γράφει ιστορία, αφού δεν υπάρχει άλλη ομάδα στην Premier League με μεγαλύτερο αντίστοιχο σερί.

Ο άλλος λόγος σχετίζεται με ένα από τα αστέρια του Κλοπ και συγκεκριμένα τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος σκόραρε απέναντι στην Μπόρνμουθ (βρήκε δίχτυα σε πέμπτο διαδοχικό ματς στο Άνφιλντ) και έφτασε τα 70 γκολ στην Premier League στις πρώτες 100 συμμετοχές του με την κόκκινη φανέλα.

Το νούμερο αυτό τον φέρνει μάλιστα σε μία τιμητική κορυφή καθώς είναι ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ στην Premier League σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον ποδοσφαιριστή έχει παίξει στους ρεντς, στους πρώτους 100 αγώνες: έφτασε τα 70 γκολ ενώ ο Φερνάντο Τόρες είχε 63 γκολ και ο Σουάρες 62 στα πρώτα τους 100 ματς με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.

Τα γκολ που πέτυχαν στα πρώτα τους 100 ματς οι αρχισκόρερ της Λίβερπουλ:

Μοχάμεντ Σαλάχ: 70 γκολ

Φερνάντο Τόρες: 63 γκολ

Λουίς Σουάρες: 62 γκολ

Ρόμπι Φάουλερ: 62 γκολ

Μάικλ Όουεν: 54 γκολ

Σαντιό Μανέ: 50 γκολ

Είναι εντυπωσιακό πως τόσο μεγάλο νούμερο δεν έφτασαν ούτε τα ιερά τέρατα της Λίβερπουλ Ίαν Ρας και Κένι Νταλγκλις που είχαν 61 και 50 γκολ αντίστοιχα στα πρώτα τους 100 παιχνίδια ενώ ο Ρότζερ Χαντ μέτρησε 72 γκολ, παίζοντας όμως και στην πρώτη και στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας.

Πηγή: Sport24.gr

Δειτε Επισης

Η Σουηδία υποκύπτει στη δύναμη των οπαδών και απορρίπτει το VAR
Oι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι στηρίζουν Ποτσετίνο
Η UEFA απειλεί την Εθνική Ισπανίας και τις ομάδες με αποκλεισμό από EURO και Champions League
Γκουαρδιόλα: Αυτό που έπαθε η Λίβερπουλ, μπορεί να συμβεί στην Άρσεναλ και σε εμάς
Οπαδοί της Μπάγερν μαζεύουν υπογραφές για την παραμονή του Τούχελ
Αβέβαιο το μέλλον του Νούνιες στην Λίβερπουλ μετά τη φυγή του Κλοπ
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Νέβιλ: Αν η Νότιγχαμ δεν σταματήσει να ασχολείται με τη διαιτησία θα πέσει
Ο Αντσελότι προανήγγειλε την επιστροφή του Κουρτουά
Σλοτ: Θέλω να γίνω προπονητής της Λίβερπουλ, αισιόδοξος πως θα συμφωνήσει με τη Φέγενορντ