«Ναι είμαι αρνητικός στο VAR, διόρθωσε κάποια λάθη αλλά γέννησε νέα»

Συνέντευξη στην "Gazzetta dello Sport" παραχώρησε το Σάββατο (10/10) ο Μισέλ Πλατινί, με τον άλλοτε πρόεδρο της UEFA να δέχεται καταιγισμό ερωτήσεων και να δίνει από την πλευρά του αρκετά ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

Ξεχώρισαν αυτή για το VAR όπου δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τη διαρκή χρήση της τεχνολογίας στους αγώνες, καθώς και αυτή για τον Αντρέα Πίρλο, ενώ αναφέρθηκε επίσης στο φαινόμενο Γκουαρδιόλα και απάντησε στο δίλημμα "Παίκτες ή Προπονητές|" όσον αφορά στην σημαντικότητά τους στον βασιλιά των σπορ.

"Ναι είμαι αρνητικός στο VAR επειδή δεν αποτελεί κομμάτι της φιλοσοφίας μας γα το ποδόσφαιρο και το λάθος. Διόρθωσε κάποια λάθη αλλά γέννησε νέα. Δεν λύνει όλα τα προβλήματα. Αν σταματήσει το VAR μόνο στην ανάλυση των πέναλτι και στις γραμμές οφσάιντ, πάλι καλά.

Αυτά είναι δύο πράγματα πολύ δύσκολα για να τα δει ο διαιτητής. Για υπόλοιπα, όπως για παράδειγμα για το φάουλ όταν η μπάλα ακουμπάει στο χέρι παίκτη, δεν υπάρχει ανάγκη παρέμβασης από το VAR. Αυτό είναι δουλειά διαιτητών να το δουν.

Μισέλ Πλατινί: Απορρίφθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η άρση της ποινής του

Το άσχημο είναι πως εδώ που φτάσαμε με την εισαγωγή της τεχνολογίας, δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω", είπε για το VAR ο Γάλλος πρώην ποδοσφαιριστής και παράγοντας, που είπε τα εξής για Γιουβέντους και Πίρλο:

"Τι ζητάμε από τον Πίρλο; Εγώ θα του ζητούσα να κάνει νίκες. Ήταν καλός στο χορτάρι ως παίκτης, ο Ανιέλι το κατάλαβε αυτό και του ζητάει να παίρνει τις νίκες. Δεν χριάζεται να έχεί δίπλωμα ή 20 επαγγελματικά χρόνια στο Κοβερτσάνο για να πάρει τη νίκη σε ένα ματς".

Ο Πλατινί αποθέωσε επίσης τον Πεπ Γκουαρδιόλα λέγοντας πως ο τρόπος που έφτιαξε την Μπαρτσελόνα θύμιζε τον Άγιαξ του Κρόιφ (έφερε στο μυαλό του το επιβλητικό 3-0 επί της Σάντος στο ημίχρονο, σε ματς που έγινε για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων) ενώ στο δίλλημα "Προπονητής ή Παίκτης" για τη σημασία του καθενός για το ποδόσφαιρο, είπε:

"Τι κρίμα. Υπάρχουν ισχυρές προσωπικότητες και μεγάλοι προπονητές αλλά αν δεν έχουν μεγάλους παίκτες, δεν νικούν. Ο προπονητής είναι ψυχολόγος αλλά αν δεν έχεις Μέσι, Ρονάλντο, Εμπαπέ και Νεϊμάρ, δεν είναι εύκολο να νικάς. Οι μεγάλοι παίκτες είναι αυτοί που κάνουν τους μεγάλους προπονητές".

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Η Σουηδία υποκύπτει στη δύναμη των οπαδών και απορρίπτει το VAR
Oι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι στηρίζουν Ποτσετίνο
Η UEFA απειλεί την Εθνική Ισπανίας και τις ομάδες με αποκλεισμό από EURO και Champions League
Γκουαρδιόλα: Αυτό που έπαθε η Λίβερπουλ, μπορεί να συμβεί στην Άρσεναλ και σε εμάς
Οπαδοί της Μπάγερν μαζεύουν υπογραφές για την παραμονή του Τούχελ
Αβέβαιο το μέλλον του Νούνιες στην Λίβερπουλ μετά τη φυγή του Κλοπ
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Νέβιλ: Αν η Νότιγχαμ δεν σταματήσει να ασχολείται με τη διαιτησία θα πέσει
Ο Αντσελότι προανήγγειλε την επιστροφή του Κουρτουά
Σλοτ: Θέλω να γίνω προπονητής της Λίβερπουλ, αισιόδοξος πως θα συμφωνήσει με τη Φέγενορντ