Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...

Ήταν ξημερώματα Τετάρτης θυμάμαι, πριν τέσσερα ολόκληρα χρόνια, όταν ο Μίλαν Τραΐκοβιτς σαν σίφουνας πέτυχε έναν άθλο σε παγκόσμιους αγώνες, αφού κατέλαβε την 7η θέση στα 110 μέτρα με εμπόδια και με επίδοση 13.31 έκανε νέο παγκύπριο ρεκόρ και έγινε ο πρώτος αθλητής που εκπροσωπώντας την Κύπρο προκρίθηκε σε Ολυμπιακό τελικό σε αγώνισμα δρόμου.

Ο Κύπριος αθλητής, όντας 23 ετών τότε, προκρίθηκε στον τελικό, μα δεν κατάφερε δυστυχώς να κρεμάσει κάποιο μετάλλιο στο στήθος και έτσι ο κάθε «φάκτορας» του κυπριακού αθλητισμού, θεώρησε ως αποτυχία την υπερπροσπάθεια του Μίλαν, και ας κατέλαβε την 7η θέση στον κόσμο. 

Θυμάμαι ακόμη σαν χθες, την άφιξη του κορυφαίου μας αθλητή στο αεροδρόμιο Λάρνακας, που έγινε στην παρουσία μεταξύ συγγενών και φίλων, αφού το δυστύχημα για αρκετούς ήταν ότι ο Μίλαν δεν πέτυχε κάτι το... αξιόλογο. 

Δείτε παρακάτω τι δήλωσε ο Μίλαν το 2016 στον REPORTER:

Τα χρόνια πέρασαν τόσο γρήγορα όσο και οι τρομερές επιτυχίες του Μίλαν Τραΐκοβιτς, ο οποίος σήμερα είναι πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο στα 60μ εμπόδια και φιγουράρει 8ος στον κόσμο στα 110μ εμπόδια. Τόσο απλά και χωρίς τυμπανοκρουσίες. 

Ένας αθλητής ο οποίος δεν έψαξε ποτέ τη δόξα και ούτε τη χρειάστηκε από το φίλαθλο κοινό για να πετύχει τα όσα πέτυχε. 

Την ίδια ώρα ωστόσο, οφείλουν οι αρμόδιοι και οι ιθύνοντες να σεβαστούν τις υπερπροσπάθειες που καταβάλλουν οι αθλητές μας, λίγους μόνο μήνες πριν την έναρξη του κορυφαίου αθλητικού θεσμού, που δεν είναι άλλος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. 

«Σε ολυμπιακή χρόνια και δεν έχουμε στάδιο να κάνουμε προπόνηση , πάμε για προπόνηση και αντί να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε παρακαλάμε να μας αφήσουν να γυμναστούμε. Το Σάββατο πηδάγαμε μάντρες για να μπούμε να κάνουμε προπόνηση με κίνδυνο και να τραυματιστούμε! Από λόγια χορτάσαμε. Καταντήσαμε να είμαστε φιλοξενούμενοι στην ίδια μας την πατρίδα! Και κανείς δεν νοιάζεται», ανέφερε με τόσο σκληρό τρόπο ο προπονητής Κυπρίων αθλητών στον στίβο, Αντώνης Γιαννουλάκης, για να σχολιάσει στη συνέχεια ο Μίλαν Τραΐκοβιτς ότι, «στη χώρα μου τα Σάββατα πρέπει να πηδήσω πάνω από το φράχτη για να μπορώ να προπονηθώ». 

Αν αυτή η διαχείριση των κορυφαίων αθλητών του τόπου μας, δεν αποτελεί ντροπή και αποτροπιασμό, τότε χάσαμε παταγωδώς... Το μόνο που εύχομαι, είναι αυτοί οι αθλητές αύριο να πετύχουν τα ακατόρθωτα και απλά να μας γυρίσουν την πλάτη, όπως τους γυρνάμε και «εμείς» τη δική μας κατά τη διάρκεια των προπονήσεών τους...

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)