Καλές πορείες προς το γενικό συμφέρον

Στις 18 Μαΐου διεξάχθηκε ο τελικός κυπέλλου της περιόδου 2015-16. Λίγες ημέρες προηγουμένως είχε διεξαχθεί η τελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα. Λίγες εβδομάδες αργότερα οι ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη – πλην του Απόλλωνα – ξεκίνησαν ήδη την προετοιμασία τους για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο.

Από τις 2 Ιουνίου μπήκαν στα «βάσανα» οι παίκτες της ΑΕΚ, τέσσερις μέρες (06/06) αργότερα αυτοί της Ομόνοιας, ενώ από την περασμένη Πέμπτη (09/06) βρέθηκαν ξανά στον Αρχάγγελο οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ. Στην ομάδα της Λάρνακας προνόησαν να δώσουν άδεια πριν την ολοκλήρωση της σεζόν σε παίκτες που τράβηξαν μεγάλο κουπί, όμως από πλευράς «αιωνίων» δεν υπήρχε αυτή η ευχέρεια – οι   «πράσινοι» έπαιζαν στον τελικό, ενώ οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν εορτασμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Όπως και να έχει, η ουσία είναι ότι η πλειοψηφία των εκπροσώπων μας στην Ευρώπη ξεκινάει νωρίς για τον μακρύ δρόμο της νέας περιόδου. Πιο γρήγορα από κάθε άλλη φορά, απόρροια και του γεγονότος ότι η Κύπρος έπεσε θέσεις στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Τις προηγούμενες σεζόν χάθηκαν πολύτιμοι βαθμοί από τη συνολική συγκομιδή και γι’ αυτό χάθηκαν θέσεις που έδιναν το δικαίωμα σε κάποιες από τις ομάδες μας να ξεκινούν σε πιο προχωρημένη φάση τις ευρωπαϊκές του διοργανώσεις.

Είναι σημαντικό για τις κυπριακές ομάδες και κατ’ επέκταση το κυπριακό ποδόσφαιρο να πραγματοποιούν πετυχημένες πορείες στην Ευρώπη. Αυτός είναι εξάλλου και ο καθρέπτης του πρωταθλήματος. Στις διεθνείς διοργανώσεις αποδεικνύεται όχι μόνο η δυναμικότητα της ομάδας που αγωνίζεται, αλλά και σε μεγάλο βαθμό και το ποιόν των εγχώριων διοργανώσεων.
Επομένως, η καλή πορεία όλων των ομάδων είναι απαραίτητη προϋπόθεση και προς το γενικό συμφέρον. Αν αφαιρέσουμε τον φανατισμό και την υπέρμετρη αγάπη προς την ομάδα που υποστηρίζει ο καθένας, είναι ηλίου φαεινότερο ότι αν μία ομάδα πετύχει στην Ευρώπη δίνει χέρι βοηθείας και στους υπόλοιπους.

Το ζήσαμε και την περίοδο που ο ΑΠΟΕΛ ζούσε μεγάλες στιγμές μέχρι τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι βαθμοί που μάζεψαν οι «γαλαζοκίτρινοι», ωφέλησε και τις υπόλοιπες ομάδες ούτως ώστε να αρχίσουν την πορεία τους σε προκριματικό γύρο απ’ ό,τι συνήθως.

Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις οσονούπω ξεκινούν, καθώς η ΑΕΚ και Ομόνοια εκκινούν από τον πρώτο προκριματικό γύρο (30 Ιουνίου – 7 Ιουλίου). Μετέπειτα θα μπουν στον «χορό» ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλωνας. Αισιοδοξούμε - αν ευνοήσει και η κληρωτίδα – σε καλή πορεία των τεσσάρων ομάδων προς το γενικό συμφέρον. 

stelios.steliou@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ξέσπασμα Αταμάν-«Αν δεν πάμε F4 δε θα 'μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»
«Η ΑΕΚ μπορεί να έχει κάποιους παίκτες πιο ποιοτικούς, όμως ο ΑΠΟΕΛ είναι καλύτερος ως σύνολο»
«Οι παίκτες είχαν σαφής τρόπο εξουδετέρωσης του Άρη, παίκτης του αγώνα ο Σαρφό»
Ένα βήμα πριν την τελική μάχη για τον τίτλο-Η βαθμολογία και οι τελευταίες δύο αγωνιστικές