Επιδιώκει συνάντηση με Αρχηγό και Υπ. Δικαιοσύνης η ΚΟΠ-Αναμένεται η απόφαση των διαιτητών

Αύριο αναμένεται να ενημερώσουν για την απόφαση τους οι διαιτητές κατά πόσο θα διαιτητεύσουν στους αγώνες της 5ης αγωνιστικής, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΠ, Κωνσταντίνος Σιαμπουλής.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, μαζί με το Γενικό Διευθυντή Ανθούλη Μυλωνά και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας Ντομένικο Μεσσίνα είχαν σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία των διαιτητών και βοηθών διαιτητών Α’ κατηγορίας. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι πρόσφατες εγκληματικές ενέργειες σε βάρος διαιτητών και η απόφαση τους για επ’ αόριστόν αποχή από τους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Σύμφωνα με την ΚΟΠ, η συνάντηση, η οποία διήρκησε πέραν των 2,5 ωρών, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και έγινε ανταλλαγή απόψεων με στόχο, την εκτόνωση της κατάστασης και την άμεση επιστροφή των διαιτητών στα καθήκοντα τους. Οι διαιτητές που ήταν παρόντες στην σύσκεψη, θα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για όλα όσα συζητήθηκαν και μέχρι αύριο το πρωί, θα ενημερώσουν την Ομοσπονδία για το κατά πόσον θα αναθεωρήσουν την απόφαση τους για αποχή.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Σιαμπουλής είπε ότι «είναι μία κατάσταση, η οποία πραγματικά στεναχωρεί και λυπεί όλους μας».

Σημείωσε ότι από πλευράς ΚΟΠ εκφράστηκε η αμέριστη στήριξη στους διαιτητές, συζητήθηκε σειρά μέτρων που μπορούν να ληφθούν για να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια φαινόμενα.

Απ' εκεί και πέρα, συνέχισε ο κ. Σιαμπουλής, η αντιπροσωπεία των διαιτητών θα ενημερώσει τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, για το τι λέχθηκε στη σημερινή συνάντηση και θα ενημερώσουν την ηγεσία της ΚΟΠ μέχρι αύριο Τετάρτη, το πρωί, για την απόφασή τους, κατά πόσο θα διαιτητεύσουν στους αγώνες της 5ης αγωνιστικής.

«Άρα, περιμένουμε ενημέρωση από τους διαιτητές μέχρι αύριο. Επαναλαμβάνω, έγινε μία καλή συνάντηση, σε καλό κλίμα. Είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος με τους διαιτητές, είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, δεν υπάρχουν διαφορετικά στρατόπεδα», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΠ είπε ότι πιέσεις και δηλώσεις πάντα γίνονται, ενδεχομένως όμως το τελευταίο διάστημα να έχουν όντως ξεφύγει.

«Είναι κάτι που προβληματίζει έντονα και τους διαιτητές και την ΚΟΠ. Προβλέπονται στους πειθαρχικούς κανονισμούς οι ποινές για εμπρηστικές δηλώσεις και συμπεριφορές παραγόντων και είναι κάτι που όντως προβληματίζει σε μεγάλο βαθμό τους διαιτητές. Η ΚΟΠ θα ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί θεωρεί πως είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τις επαφές με την Πολιτεία, ο κ. Σιαμπουλής είπε ότι αύριο θα έχουν νεότερα.

«Θα επιδιώξουμε να έχουμε συνάντηση και με τον Αρχηγό Αστυνομίας και με την Υπουργό Δικαιοσύνης, όπως και κάποιες άλλες ενέργειες που θα ανακοινωθούν μέχρι αύριο», κατέληξε.

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»