Η Ίντερ κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα Ιταλίας με διπλό επί της Μίλαν

Πρωταθλήτρια Ιταλίας και μαθηματικά η Ίντερ! Μάλιστα, η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι -που σήκωσε το πρώτο σκουντέτο στην προπονητική του καριέρα- το «κλείδωσε» και το πανηγύρισε με τον καλύτερο, για την ίδια, τρόπο: Με «διπλό» (1-2) επί της μεγάλης της αντιπάλου, Μίλαν, την οποία ταυτόχρονα προσπέρασε και στα πρωταθλήματα!

Συγκεκριμένα, οι «νερατζούρι» έφτασαν τα 20 πρωταθλήματα -ράβοντας το 2ο αστέρι- και ανέβηκαν μόνοι στη 2η θέση της σχετικής λίστας, αφήνοντας τη Μίλαν τρίτη με 19 τίτλους. Παραμένει πολύ… μακριά η Γιουβέντους των 36 πρωταθλημάτων.

Και όλα αυτά, διότι η Ίντερ πλέον ξέφυγε στο +17 από τη 2η Μίλαν, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε. Και το πανηγύρισε με την ψυχή της στο «Σαν Σίρο».

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι που ολοκληρώθηκε με τρομερή ένταση και τρεις αποβολές, με τους Ερναντές και Ντάμφρις να αποβάλλονται στο 90'+5' μετά από τρομερή μανούρα, ενώ ο Καλάμπρια στο 90'+7' για αγκωνιά! Εξάλλου, οι «ροσονέρι» δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να δώσουν τέτοια χαρά στους συμπολίτες τους.

Να σημειωθεί, δε, ότι η Ίντερ σημείωσε για πρώτη φορά την 6η σερί της νίκη σ' όλες τις διοργανώσεις επί της Μίλαν, κάτι που οι «ροσονέρι» έχουν καταφέρει δις.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, οι τυπικά φιλοξενούμενοι έβαλαν τις βάσεις για το «τρίποντο» από το εξαιρετικό τους πρώτο μέρος. Άλλωστε, άνοιξαν το σκορ στο 18' με την κεφαλιά του Ατσέρμπι, με τον Λαουτάρο να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 25' για το 0-2!

Εντέλει, η Ίντερ βρήκε το δεύτερο γκολ με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (49'), χάρη στο ωραίο συρτό σουτ που έπιασε από το όριο της περιοχής ο Τουράμ, ο οποίος το πανηγύρισε έξαλλα!

Ωστόσο, η Μίλαν σιγά-σιγά άρχισε να ανεβάζει στροφές, ούσα εν συνεχεία μάλιστα πιο απειλητική! Κατάφερε να μειώσει στο 80' με κοντινή κεφαλιά του Τομόρι και είχε κι άλλες στιγμές μέχρι το φινάλε, χωρίς όμως να μπορέσει βρει το γκολ της ισοφάρισης που τόσο πολύ ήθελε.

Φυσικά, οι πανηγυρισμοί ύστερα το τελευταίο σφύριγμα (και μετά από τις αποβολές) ήταν έξαλλοι από πλευράς «νερατζούρι» που έστησαν πάρτι παρέα με τους οπαδούς τους στην εξέδρα.

Πηγή: sportfm

Δειτε Επισης

Κουρτουά, η μεγάλη επιστροφή!
Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες στο Euro 2024
Απίστευτο-Η Φρανκφούρτη ίσως χρειαστεί να χάσει για να βγει Champions League
Επίσημο: Δεν ανανεώνει το συμβόλαιο του Ρόις η Ντόρτμουντ
Μπορεί να μείνει στην Μπάγερν ο Τούχελ-«Όλα είναι πιθανά» η απάντησή του
Τα παιδιά του Μαραντόνα θέλουν να μεταφέρουν τα λείψανά του σε μαυσωλείο στο Μπουένος Άιρες
Τα παιδιά του Μαραντόνα θέλουν να μεταφέρουν τα λείψανά του σε μαυσωλείο
Στους υπό παραχώρηση παίκτες της Λίβερπουλ ο Τσιμίκας
Αβέβαιο το μέλλον του Mπρούνο Φερνάντες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο λόγος που επέστρεψε προσωρινά στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Μπενζεμά