Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο

Για το Ζάγκρεμπ της Κροατίας αναχώρησε τη Δευτέρα η κυπριακή αποστολή που θα συμμετάσχει μεταξύ 25 και 27 Απριλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο για Άνδρες και Γυναίκες, μαζί με ακόμα 438 αθλητές και αθλήτριες από 47 χώρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τζούντο, η κυπριακή αποστολή αποτελείται από επτά αθλητές και αθλήτριες που εκπροσωπούν τη χώρα σε διάφορες κατηγορίες βάρους. Μεταξύ των ανδρών, ο Πέτρος Χριστοδουλίδης (-60 kg) ο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι (-66 kg) και ο Γιάννης Αντωνίου (+100 kg) έχουν ξεχωρίσει με τις επιδόσεις τους στα παγκόσμια ράνκινγκ, βρισκόμενοι στις θέσεις 41, 44 και 40, αντίστοιχα, ενώ ο Κυπριανός Ανδρέου (-73 kg), No.76 παγκόσμιο ράνκινγκ, και ο Οδυσσέας Γεωργάκης (-81 kg) No.281 παγκόσμιο ράνκινγκ, είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν διακρίσεις.

Συμπληρώνεται ότι στις γυναίκες, η Σοφία Ασβέστα (-52 kg) και η Ζανέτ Μιχαηλίδου (-78 kg) εκπροσωπούν επάξια την Κύπρο, με τις κατατάξεις τους να φτάνουν στο Νο. 38 και Νο. 39 παγκοσμίως αντίστοιχα.

Η ομοσπονδία προσθέτει ότι την αποστολή συνοδεύουν οι προπονητές Χριστόδουλος Χριστοδουλίδης, Λαυρέντιος Αλεξανίδης και Λάκης Μιχαηλίδης, με τους αθλητές και τις αθλήτριες της κυπριακής αποστολής να επιδιώκουν τη διεκδίκηση όσων περισσότερων βαθμών με απώτερο στόχο τη βαθμολογική πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Παρισιού.

Σημειώνεται επίσης ότι μετά τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η κυπριακή αποστολή θα συμμετάσχει στις 3 Μαΐου στο Dushanbe Grand Slam 2024, στις 10 Μαΐου στο Qazaqstan Barysy Grand Slam 2024 και στις 19 Μαΐου στο Abu Dhabi World Championships Seniors 2024 Individuals.

Δειτε Επισης

Έγιναν... καπνός μέσα σε λίγες ώρες τα εισιτήρια του Game 5 του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι
Το άλμα του Τεντόγλου πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη
Αποκλείονται εθελοντές Ρώσοι-Λευκορώσοι από το Παρίσι 2024 για λόγους ασφαλείας
Φενέρμπαχτσε-Μονακό: Εισιτήριο για Βερολίνο ή για… Πριγκιπάτο
Νοκ-άουτ και από το Game 6 με τους Ιντιάνα Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Με Σλούκα αρχηγό και Ναν «καυτό», ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Μακάμπι στο παιχνίδι της
Ανακοινώθηκε η μεγαλύτερη Ολυμπιακή ομάδα προσφύγων για το Παρίσι 2024
O Λεχέτσκα έβαλε «stop» στον Ναδάλ στη Μαδρίτη
Νίκη με ανατροπή για τον Κεραυνό επί της Ανόρθωσης
«Ήταν δύσκολη ήττα για εμάς, να ανασυγκροτηθούμε και να κερδίσουμε αύριο»