O Λεχέτσκα έβαλε «stop» στον Ναδάλ στη Μαδρίτη

O Ράφαελ Ναδάλ πάλεψε και τον αποψινό του αγώνα, ο Γίρι Λεχέτσκα όμως ήταν καλύτερος και σταμάτησε την πορεία του Ισπανού στη Μαδρίτη.

Ο Λεχέτσκα επικράτησε του Ναδάλ με 7-5, 6-4 στον τελευταίο αγώνα της ημέρας στο Manolo Santana Stadium, αλλά και στην τελευταία παράσταση του θρυλικού Ισπανού τενίστα μπροστά από το κοινό της Μαδρίτης, που ήταν και σήμερα απίθανο.

Ο Ναδάλ είχε πει χθες, μετά την τρίωρη μάχη του με τον Πέδρο Κατσίν, πως θα είναι επιτυχία για εκείνον και μόνο να κατέβει στο σημερινό ματς και να είναι ανταγωνιστικός, να συμπληρώσει δηλαδή 4 παιχνίδια στη Μαδρίτη την τελευταία εβδομάδα.

Αυτό το κατάφερε ο 38χρονος Ισπανός, ο οποίος όμως ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω, απέναντι στον πολύ δυνατό Λεχέτσα, ιδίως μετά την απώλεια του 1ου σετ.

Στο 1ο σετ πάλεψε, είχε μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει το break και να προηγηθεί με 5-3, όμως ο Τσέχος την απέτρεψε και ισοφάρισε σε 4-4. Λίγο μετά έκανε και το break o Λεχέτσκα, που κέρδισε τους 10 τελευταίους πόντους του σετ και το κατέκτησε με 7-5.

Ήταν ένα σημείο που στοίχισε στον Ναδάλ, αφού ο Τσέχος έκανε break με το ξεκίνημα του 2ου σετ, για να φτάσει τα 5 κερδισμένα games στη σειρά και να προηγηθεί με 7-5, 2-0.

Λίγο έλειψε να κάνει και double break o Λεχέτσκα, αλλά ο Ναδάλ έσβησε 3 break points στο 3ο game και μείωσε σε 1-2. Μετά απ' αυτό, δεν απειλήθηκε ξανά με break point o Ισπανός, κατάφερε να γεμίσει και το 2ο σετ, όχι όμως να βρει και τις λύσεις στο σερβίς του Λεχέτσκα, που είχε τον έλεγχο και έφτασε στη νίκη με 6-4, σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες αγώνα.

Μόλις για 2η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε ATP Masters 1000 προημιτελικό ο Λεχέτσκα, μετά το Indian Wells, επίσης στη φετινή χρονιά. Αυτός θα είναι ο σημαντικότερος προημιτελικός του στο χώμα.

Την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει τον Ντανίιλ Μεντβέντεβ, με στόχο να προκριθεί και στον μεγαλύτερο ημιτελικό της καριέρας του.

Για τον Ναδάλ ήταν αναμφίβολα ένα πολύ καλύτερο τουρνουά σε σχέση με αυτό της Βαρκελώνης, δείχνοντας πως είναι σε καλή κατεύθυνση, στην προσπάθεια που κάνει να εμφανιστεί όσο το δυνατόν καλύτερος στο Roland Garros, που θα είναι εκτός απροόπτου το τελευταίο της καριέρας του.

Επόμενος σταθμός για τον Ισπανό, που αναμένεται να κερδίσει πάνω από 200 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και να βρεθεί κοντά στο Top 300, θα είναι η Ρώμη.

Δειτε Επισης

Πετρούνιας: Ήμουν με δανεικά στο παγκόσμιο του 2014, θα συνεχίσω μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Σρούντερ κατά ομοσπονδία της Γερμανίας για την απόλυση Χέρμπερτ-«Ντροπή που δεν με ενημέρωσαν...»
Σε διαμαρτυρία έξω από τον ΚΟΑ προχωρούν οι αθλητές μηχανοκίνητο αθλητισμού
H Sarah Attar χρειάστηκε μόλις 800 μέτρα για να αλλάξει την αθλητική ιστορία μιας χώρας
Πρωταθλητές στον αθλητισμό ενώνουν δυνάμεις για το Telethon
Βραβεύθηκε για τις διακρίσεις της η αποστολή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης
Αυλαία την Τετάρτη στους τελικούς Μπάσκετ ανάμεσα σε ΑΕΚ και Κεραυνό
Αποκλείστηκε από το τουρνουά της Ρώμης η Σάκκαρη
BINTEO: Απίθανος Μάρεϊ-Νίκησε το χρονόμετρο με αδιανόητο τρίποντο από το κέντρο
Ο Παρέλλης ξεχώρισε στο Φεστιβάλ Ρίψεων της Τρίπολης