Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων

Λίγο πριν ανοίξει η αυλαία της τέταρτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ΚΟΠ και ομάδες θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, με κύριο θέμα συζήτησης - για άλλη μια φορά - τα φαινόμενα βίας σε αγώνες ποδοσφαίρου. Τα έκτροπα που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή, αναμένεται να απασχολήσουν ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης, καθώς με αφορμή τα όσα έλαβαν χώρα έξω από το Άλφαμέγα, ήρθε ξανά στο προσκήνιο τα περί απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών, κάτι που βρίσκει κάθετα αντίθετα τόσο τα σωματεία, όσο και την Ομοσπονδία.

ΚΟΠ και οι Προέδροι των ομάδων, έχουν διαφωνίες σε πολλά θέματα, εντούτοις, για το ζήτημα των μέτρων που προτείνουν έμμεσα ή άμεσα Αστυνομία και Υπουργείο Δικαιοσύνης, βρίσκονται σε πλήρη ταύτιση απόψεων, μη αποδεχόμενοι ούτε σαν σκέψη την απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων, καθώς ένα τέτοιο μέτρο, την χρονική στιγμή που διανύουμε, θα αποτελούσε σημαντικό πλήγμα κυρίως για μικρές ομάδες, οι οποίες περιμένουν δυο - τρία παιχνίδια με τους μεγάλους που έχουν όγκο οπαδών, ώστε να καλύψουν ένα πολύ μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού τους για ολόκληρη την χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην ίδια έδρα ΚΟΠ και Σωματεία, ούτε λόγος για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-Μπαίνουν στο... VAR για αποφάσεις

Προς αυτή την κατεύθυνση, αναμένεται να γίνει ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στις πλευρές, για το πώς μπορεί να αποτραπούν στο μέλλον φαινόμενα βίας, καθώς και οι δυο πλευρές γνωρίζουν πως η επόμενη φορά ίσως να είναι μοιραία και αυτό διότι, αν η Αστυνομία, αρνηθεί να αστυνομεύσει, τότε κανένας αγώνας δεν πρόκειται να αρχίσει.

Πάντως το επιχείρημα που τίθεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου, είναι ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν εκτός γηπέδου και μεταξύ οπαδών και Αστυνομίας και ως εκ τούτου δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ευθύνη της Ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ, αναμένεται να υπενθυμίσει στις ομάδες την αυστηροποίηση των ποινών, θέλοντας έτσι να βάλει πίεση στους προέδρους για να περιορίσουν στο μέτρο του δυνατού τους οπαδούς τους, ενώ είναι ορατό το ενδεχόμενο να τεθούν επί τάπητος και νέα αυστηρότερα μέτρα.

Υπενθυμίζουμε πως η Ομοσπονδία έχει τροποποιήσει τους πειθαρχικούς της κανονισμούς και σε αυτούς προνοείται ακόμη και η απαγόρευση φιλάθλων, ωστόσο αυτή η τιμωρία δεν αφορά συλλήβδην όλες τις ομάδες και όχι για όλους τους αγώνες, αλλά τους οπαδούς που υπερβαίνουν τα όρια και κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και αφορά επεισόδια εντός του γηπέδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή συζήτηση, υπάρχει αποφασιστικότητα να τεθούν οι ευθύνες όλων των πλευρών επί τάπητος. Άλλωστε είναι κοινή παραδοχή πως κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως για το τι συμβαίνει εκτός γηπέδων, ευθύνη έχει η Αστυνομία.

Πάντως, ελπίδα όλων είναι όλα όσα θα τεθούν στη συζήτηση να οδηγήσουν σε σωστές λύσεις που θα αμβλύνουν το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα, ώστε να μην πλανάται πάνω από τους σωστούς φιλάθλους το φάντασμα των μέτρων και των απαγορεύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα

Δειτε Επισης

Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική