Εντυπωσιακός αριθμός συμμετοχών στο Ευρωπαϊκό U14 της Ελαιών

Στον εντυπωσιακό αριθμό των 300 τενιστών, εκ των οποίων πάνω από το 80% αφορά ξένους, πλησιάζουν οι δηλώσεις συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U14 που θα διοργανώσει μεταξύ 31 Οκτωβρίου και 7 Νοεμβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις του ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ελαιών. Ο αριθμός είναι ιδιαίτερα μεγάλος και υπερκαλύπτει τις διαθέσιμες 152 θέσεις αγοριών και κοριτσιών, σε προκριματικο και κυρίως ταμπλό.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Tennis Europe, ένα κατηγορίας 3 πρωτάθλημα U14, όπως αυτό της Ελαιών, δύναται να φιλοξενήσει 32 αγόρια και 32 κορίτσια στο κυρίως ταμπλό και 48+48 (αγόρια και κορίτσια) στα προκριματικά, απ΄ όπου προκρίνονται τέσσερις από κάθε φύλο στο κυρίως ταμπλό. Από τη στιγμή που έχει καλυφτεί ο αριθμός των θέσεων, οι συμμετέχοντες θα αποφασιστούν μέσα από την ευρωπαϊκή τους κατάταξη, ενώ οι διοργανωτές δικαιούνται να παραχωρήσουν και μερικά wild cards.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U14 της Ελαιών δήλωσαν συμμετοχή τενίστες από δεκαεπτά χώρες της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, αθλητές θα έρθουν από Ελλάδα, Σερβία, Σκόπια, Ρουμανία, Ρωσία, Λετονία, Ιταλία, Ουγγαρία, Αρμενία, Γαλλία, Σλοβενία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Μ. Βρετανία, Ιρλανδία και Τσεχία. Επιπλέον, περίπου είκοσι Κύπριοι, αγόρια και κορίτσια, αναμένεται να λάβουν μέρος στη διοργάνωση. Χορηγοί της Ελαιών και υποστηρικτές του πρωταθλήματος είναι η Audi, ο ΑΓΡΟΣ, η Netsmart, ο ΚΟΑ και ο Δήμος Έγκωμης.

«Εντυπωσιασμένοι»
Ο αριθμός των προκαταρκτικών συμμετοχών είναι ιδιαίτερα αυξημένος, αφού τα δύο κυπριακά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα U14, σε Φιλντ Κλαμπ και Ελαιών, διεξάγονται σε κολλητές εβδομάδες, κάτι που ωθεί τους ξένους να δηλώσουν συμμετοχή. Ο πρόεδρος του Ο.Α. Ελαιών, Φοίβος Ζαχαριάδης, τόνισε για το ενδιαφέρον των ξένων για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα: «Φέτος είναι η πρώτη φορά που η Ελαιών διοργανώνει πρωτάθλημα U14 και μείναμε εντυπωσιασμένοι από τον αριθμό των συμμετοχών. Μέχρι πέρσι διοργανώναμε πρωτάθλημα U16, όμως οι συμμετοχές ήταν λιγότερες, αφού πολλοί τενίστες όταν κλείνουν τα 14 τους χρόνια, επιλέγουν να πάνε απευθείας στο τουρ του U18 της ITF».

Εκατοντάδες διανυκτερεύσεις
Αρκετά είναι τα οφέλη για την Κύπρο από τα τενιστικά τουρνουά, αφού για σχεδόν δύο εβδομάδες, πάνω από 120 παιδιά από διάφορες χώρες της Ευρώπης, μαζί με τους προπονητές τους, θα βρίσκονται στο νησί μας, διαμένοντας σε ξενοδοχεία της Λευκωσίας και εισφέροντας στο τουριστικό προϊόν του τόπου μας.

Η δράση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U14 της Ελαιών ξεκινά το Σάββατο 31 Οκτωβρίου με τα προκριματικά, ενώ το κυρίως ταμπλό αρχίζει τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου. Οι τελικοί θα λάβουν χώρα το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου.
 
 

Δειτε Επισης

Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ