Έσπασε το ρόδι και ελπίζει!

Μολονότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ και σπατάλησε ένα ημίχρονο επηρεασμένος από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ο ΑΠΟΕΛ κατόρθωσε τελικά να καταβάλει με 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης στο ΓΣΠ και να μείνει ζωντανός στη διεκδίκηση της πρόκρισης στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.
 
 
Οι Αρκάδες προηγήθηκαν στο 8’ με τροφοδότη τον Μπερτόλιο και σκόρερ τον Λούι. Το προβάδισμά τους αποσυντόνισε και αποδιοργάνωσε τον πρωταθλητή Κύπρου, ο οποίος εμφάνισε σημαντικά προβλήματα στην ανάπτυξη και παραγωγή φάσεων. Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε ουσιαστικά ούτε μετά τη 12λεπτη διακοπή που προκλήθηκε από ελλιπή φωτισμό του γηπέδου.
 
Ωστόσο στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ μέρους οι «γαλαζοκίτρινοι» κέρδισαν πέναλτι έπειτα από προσπάθεια του Μοράις και ο Κανεβάγκι από τα ένδεκα βήματα πέτυχε το 1-1, με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην επανάληψη.
 
 
Η ψυχολογική ανάταση του ΑΠΟΕΛ από την ισοφάριση φάνηκε στην επανάληψη, στην οποία οι παίκτες του Τιμούρ Κετσπάγια εμφανίστηκαν σαφώς πιο διεκδικητικοί και στο 59’ έφτασαν στην ολική ανατροπή με κεφαλιά του Καρλάο έπειτα από κόρνερ του Στίλιτς. Πέντε λεπτά αργότερα μάλιστα ο άρτι νεοεισελθών Πιατκόφσκι έχασε πολύ καλή ευκαιρία να κάνει το 3-1 και να τελειώσει πρόωρα το παιχνίδι.
 
 
ΑΠΟΕΛ (4-1-4-1): Βάτερμαν - Αρτυματάς, Γκιλιέρμε, Καρλάο, Αντωνιάδης - Μοράις, Βινίσιους - Βάντερ (79' Χαραλαμπίδης), Στίλιτς (87' Αστίθ), Εφραίμ - Καβενάγκι (63' Πιατκόφσκι).
 
Αστέρας Τρίπολης (4-2-3-1): Θεοδωρόπουλος - Λούι, Αγιόκο, Σανκαρέ, Γιαννούλης - Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης (74' Λανθαρότε) - Μάσα (88' Σκούρτης), Δημούτσος (62' Φερνάντες), Μπερτόλιο - Γιάννου.
 
Βαθμολογία
1. Σάλκε 7
2. Σπάρτα 5
3. ΑΠΟΕΛ 3
4. Αστέρας Τρ. 1
 

Δειτε Επισης

Σάρωσε τα βραβεία του ΠΑΣΠ ο Μιχάλης Χαραλάμπους-Τα αστέρια που έλαμψαν
Ζητά 2,200 εισιτήρια για τον τελικό πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ-To μπαλάκι στις Αρχές
Ορίστηκε η εκλογική συνέλευση στην Ανόρθωση
Αλλαγή ώρας στο ΑΕΖ-Απόλλωνας
Δημητρίου: Θα μπορούσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική
Πλήγμα με Άδωνη στον Απόλλωνα-Υπέστη ρήξη χιαστού
Αναμονή για το άνοιγμα της Βόρειας στον ΑΠΟΕΛ-Ηφαίστειο το ΓΣΠ στον τελικό με ΑΕΚ
Ηλίας Χαραλάμπους για το πρωτάθλημα με τη Στεάουα: Να είμαι καλός οδηγός και για άλλους προπονητές
Πράξη δεύτερη για ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για τα ημιτελικά των πλέι οφ
Σφράγισε την παραμονή της η Καρμιώτισσα, στη δεύτερη κατηγορία η Δόξα