ΑΕΚ: Συνήθειά της τα διπλά

Ασταμάτητη μακριά από το ΓΣΖ είναι η ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας επικράτησε του Εθνικού στο Δασάκι με 2-0 και πέτυχε την πέμπτη εκτός έδρας νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα, χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ. Πρώτη εντός έδρας ήττα για τον Εθνικό που αγνοεί τη νίκη σε τέσσερα παιχνίδια.
 
Οι Λαρνακείς επέστρεψαν έτσι στις νίκες, μετά την πρώτη φετινή τους ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα, και έπιασαν τον ΑΠΟΕΛ στην κορυφή της βαθμολογίας με 19 βαθμούς, έχοντας όμως παιχνίδι περισσότερο. Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν κατάφερε να βρει δίκτυα και στο Δασάκι και μαζί με ΑΠΟΕΛ και Νέα Σαλαμίνα (αγωνίζονται τη Δευτέρα μεταξύ τους) είναι οι μοναδικές ομάδες που σκόραραν σε όλες τις αναμετρήσεις.
 
 
Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που είχε την κυκλοφορία της μπάλας και σταδιακά αύξανε την πίεση της στην εστία του Μπρουκς, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Τομάς προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να απειλήσει στο 20’, ενώ εφτά λεπτά αργότερα, οι «κιτρινιπράσινοι» ζήτησαν πέναλτι όταν μετά από «ψαλίδι» του Κάντε η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Ατάντα, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Στο 30’ το σουτ του Εγγλέζου από πλάγια θέση, πέρασε λίγο έξω για να έρθει ο Μοντέιρο τέσσερα λεπτά αργότερα να ανοίξει το σκορ με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ.
 
Ο Εθνικός έχασε κραυγαλαία ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Γκριγκαλασβίλι να αστοχεί από ευνοϊκή θέση στο 42’. Δευτερόλεπτα μετά, ο Κάντε είχε την ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμα της ομάδας του, όμως η κεφαλιά του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
 

Η ΑΕΚ διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσε να «καθάριζε» τον αγώνα, αλλά ο Εγγλέζου στο 59΄μετά από ασταθή έξοδο του Μπρουκς αστόχησε σε ανυπεράσπιστη εστία, ενώ ο Αντρέ Άλβες στο 78’ νικήθηκε από τον πορτιέρο του Εθνικού όταν μπήκε απειλητικά από τη δεξιά πλευρά της μεγάλης περιοχής.
 
 
Ο Εθνικός προσπάθησε να αντιδράσει με τον Πιντσέλι να δοκιμάζει την τύχη του με μακρινό σουτ στο 83’ που πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σαϊθάρ.
Το «κερασάκι στην τούρτα» για την ΑΕΚ έβαλε ο Αντρέ Άλβες, ο οποίος στο 90’ έσπασε το ρόδι πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στον μαραθώνιο και έγραψε το τελικό 2-0.

 
Τόμας Κρίστιανσεν: «Πρέπει να είμαστε περήφανοι για τους τρείς βαθμούς που πήραμε σήμερα. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και ήταν πολύ η αντίδραση μας μετά την ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα. Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Ελέγξαμε τον ρυθμό του αγώνα, κάναμε ευκαιρίες. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πετύχουμε το δεύτερο γκολ για να κλειδώσουμε τη νίκη και ήμασταν αγχωμένοι μέχρι το τέλος. Στο δεύτερο ημίχρονο μετά τις αλλαγές, ελέγξαμε ακόμα καλύτερα τον αγώνα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την προσπάθεια των παικτών και ειδικά με το γκολ του Άλβες τον οποίο θα βοηθήσει στη συνέχεια. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήταν δίπλα μας. Πέρσι χάσαμε σε αυτό γήπεδο, όμως φέτος ήρθαμε βελτιωμένοι και τα καταφέραμε».
 


Μπόρτζε Τζούρεφ:«Ηταν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, δυνατό με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν φοβισμένοι. Δεχθήκαμε γκολ από στημένη φάση και θεωρώ ότι ήταν σημαντική η ευκαιρία του Γκριγκαλασβίλι.Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαμε ψηλά, όμως δεν κάναμε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουμε και είναι κάτι που με προβληματίζει.
Δεν έχω παράπονο από την προσπάθεια, τη θέληση και το τρέξιμο των παικτών μου. Το μόνο που θέλω είναι να πιστέψουν στον εαυτό τους. Είμαι σίγουρος ότι με την επιστροφή των τραυματιών θα πάρουμε στη συνέχεια βαθμους». 
 
 
Εθνικός Άχνας (Μπόρτζε Τζούρεφ): Μπρουκς, Κυριάκου, Ντε Αραούζο, Ατάντα, Ντε Βρίσε Πράγκερ, Πουτζιουρής, Κότο Παγιές, Κοζοκνεάν (77' Πινσέλι), Γκριγκαλασβίλι (75' Γκριγκαλασβίλι), Ηλία (46' Ομπρεγόν).
 
ΑΕΚ (Τόμας Κρίστιανσεν): Σαϊθάρ, Ορτίθ, Καταλά, Νίνου, Μαρτσίνιακ, Μοντέιρο (62' Λαρένα), Μπόλιεβιτς, Εγγλέζου, Τέτε, Τομάς, Κάντε (71' Άλβες).
Σκόρερ: Μοντέιρο 34'
 

Κίτρινες: Πράγκερ, Κυριάκου, Οπρεγόν / Μαρτσίνιακ, Εγγλέζου
 
Αποβολές:
 
Γήπεδο: Δασάκι
 
Θεατές: 1000
 
Διαιτητής: Ανδρέας Ορθοδόξου
 
Α' Βοηθός: Κυριάκος Κυριάκου
 
Β' Βοηθός: Χαράλαμπος Γεωργίου
 
4ος: Λούκας Σωτηρίου
 
Παρατηρητής: Γιώργος Πεκρής
 
               
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ για την Ετήσια Γενική Συνέλευση
Το ειδικό ρολόι του Χαραλάμπους σε φιλανθρωπική δημοπρασία
Επίσημα προπονητής της Ομόνοιας 29ης Μαΐου ο Πετράκης
Αποκαλύψεις Πετρίδη για Κβιλιτάια-Συμφώνησε το Σαββατοκύριακο, άλλαξε γνώμη τη Δευτέρα
Στον ΑΠΟΕΛ μέχρι το 2026 ο Πολυκάρπου
«Το οικοδόμημα των Εθνικών ομάδων αναπτυξιακών ηλικιών είναι σάπιο, πρέπει να φύγουν όλοι»
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας 29ης Μαΐου για τον Νεόφυτο Μιχαήλ
Εξελίξεις για το στάδιο Στέλιος Κυριακίδης-Συνάντηση ανάμεσα σε ΚΟΑ και Πάφο
Έμεινε η ανακοίνωση για τον Πετράκη στην Ομόνοια 29ης Μαΐου
Κοινή προσπάθεια ΚΟΑ και Επιτροπής Δεοντολογίας να ξεριζωθεί η διαφθορά στον αθλητισμό