Στο 96' χτύπησε ο Παπαδόπουλος

Δραματικό ήταν το φινάλε στο «Τάσος Μάρκου» με την Ένωση να ισοφαρίζει σε 2-2 την ΑΕΛ στον 90+6’ και να παίρνει έστω τον ένα βαθμό και να στερεί από την ΑΕΛ την επιστροφή στις νίκες.

Η ομάδα της Λεμεσού με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο της έμεινε πίσω στο σκορ, κατάφερε να ανατρέψει τα σε βάρος της δεδομένα, όμως στο φινάλε οι βυσσινί άρπαξαν τον ένα βαθμό. 

Με τον ένα βαθμό που πρόσθεσαν οι δύο ομάδες στη συγκομιδή τους έφτασαν τους οκτώ και ισοβαθμούν.

 

 


Η ΑΕΛ προσπαθούσε να επιβάλλει το ρυθμό της από το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο δεν υπήρξαν μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Όλα τα λεφτά στο παιχνίδι ήταν στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι μετά από χέρι του Αντράντε και ο Μπούντιμιρ δεν έχασε την ευκαιρία να βρει δίχτυα, στο 52’, για να κάνει το 1-0.

Η ΑΕΛ αντέδρασε άμεσα και με πρωταγωνιστή τον Σαρδινέρο κατάφερε να αλλάξει την κατάσταση. Ο επιθετικός της ομάδας της Λεμεσού με δύο προσωπικά του γκολ στο 59’ και το 70’ έφερε τούμπα το παιχνίδι και έβαλε μπροστά την ΑΕΛ με 2-1.

 

 


Η Ένωση όμως δεν παρέδωσε τα όπλα και πάλεψε για να γλιτώσει ότι μπορούσε. Τελικά, η λύση ήρθε στο φινάλε. Ο 20χρονος Παπαδόπουλος μπήκε στον αγώνα στο 83’ και στο 90+6’ με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντεγκρά που δεν μπόρεσε να ανακόψει την πορεία της μπάλας και έτσι σχηματίστηκε το τελικό 2-2.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
Μπούντιμιρ 52', 90+6’ Παπαδόπουλος / Σαρδινέρο 59', 70'

Κίτρινες: Βαν Ράσμπεκ, Μπασόφ / Νιάγνκ

Συνθέσεις:
Παραλίμνι (Νίκος Καραγεωργίου):
Κωνσταντίνου, Πιερέττης, Σίλβα, Μπάουμαν, Βούκσεβιτς (83' Παπαδόπουλος), Κοσμά, Σβόγιτς (83 Φροξυλιάς), Βαλιάνος, Μπούντιμιρ, Ντίξον, Βαν Ράσμπεκ (73' Μπασόφ).

ΑΕΛ (Μάκης Χάβος): Ντεγκρά, Ρομπέρ, Αρούα, Κουταντέρ, Σέμα (20' Νιάνγκ), Καραγκούνης (57' Σταύρου), Ελευθερίου, Αντράδε, Σοάρες, Σαρδινέρο (85' Κυριάκου), Οχένε

Διαιτητής: Χρίστος Ηλία
Α' Βοηθός: Αθηνόδωρος Ιωάννου
Β' Βοηθός: Ανδρέας Π. Ανδρέου
4ος: Γιάννης Αναστασίου
Παρατηρητής: Μιχάλης Λοϊζου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

 
Nίκος Καραγεωργίου: «Και οι δύο ομάδες προέρχονταν από αρνητικά αποτελέσματα. Είμαι σίγουρος ότι και οι δύο ομάδες μπορούν να παίξουν καλύτερα. Δεν έγινε όμορφο παιχνίδι. Εκείνο που μετρά είναι τα αποτελέσματα. Κάναμε την προσπάθεια μας και ξεκολλήσαμε από τους εφτά βαθμούς. Ελπίζω να έγινε η αρχή για να δούμε καλύτερα τα πράγματα. Οι ποδοσφαιριστές μας έχουν καταλάβει ότι θα μπορούσαμε να παίρναμε περισσότερα πράγματα από το παιχνίδι. Το ζητούμενο είναι να έρθουν τα αποτελέσματα». 
 

 

Mάκης Χάβος: «Μέσα σε λίγες ημέρες, αλλάξαμε κάποια πράγματα και αυτό φάνηκε στο παιχνίδι μας. Προσαρμόσαμε παιχνίδι κατοχής και κάποιους αυτοματισμούς που δουλέψαμε. Στο πρώτο μέρος είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Στο δεύτερο μέρος μπήκαμε κοιμισμένοι και όταν μπαίνεις κοιμισμένος λογικά δέχεσαι γκολ. Μου άρεσε η γρήγορη αντίδραση, η ισοφάριση και στην συνέχεια η ανατροπή. Έπαιξε καταλυτικό ρόλο και μας αποσυντόνισε ο τραυματισμός του Ρομπέρ. Στο ποδόσφαιρο άλλες φορές βάζεις και άλλες δέχεσαι γκολ στο 90'».

 

  

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα