ΑΠΟΕΛ: Έφτασε στο 3-0 όταν πήρε στροφές

Στο πρώτο ημίχρονο φαινόταν ότι ο ΑΠΟΕΛ έχασε τον επιθετικό του οίστρο, όμως στο δεύτερο μέρος «άναψαν» οι μηχανές και οι γαλαζοκίτρινοι έφτασαν στο ευρύ 3-0 σε βάρος του Εθνικού και συνεχίζουν ακάθεκτοι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι γαλαζοκίτρινοι έφτασαν τους 25 βαθμούς, έξι μπροστά από τη δεύτερη ΑΕΚ, η οποία αγωνίζεται αύριο με την Ομόνοια. Ο Εθνικός, παρά τη μαχητικότητά του, δεν κατάφερε να «κλέψει» βαθμολογικό κέρδος στο ΓΣΠ και έμεινε στους οκτώ βαθμούς.

Τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα για τους γηπεδούχους, μιας και στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαν τις λύσεις για να διασπάσουν την άμυνα του Εθνικού, που μάλιστα είχε ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. 



Πότε η αστοχία και πότε οι καλές αντιδράσεις του Βάτερμαν, δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα κόντρα στον ΑΠΟΕΛ που στο πρώτο μέρος απείλησε μόλις δύο φορές.

Στο δεύτερο μέρος τα δεδομένα άλλαξαν. Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο επιθετικός και αύξησε την επιθετική του δραστηριότητα. Χρειάστηκε ένα λάθος στην άμυνα του Εθνικού στο 69’ για να φτάσει η ομάδα της Λευκωσίας στο επιθυμητό επίπεδο. Ο Καβενάνγκι πήρε την μπάλα και έστρωσε στον Χαραλαμπίδη, ο οποίος με σουτ έκανε το 1-0.

 


Από εκεί και πέρα, η ομάδα της Άχνας άνοιξε την άμυνά της στην προσπάθεια να αλλάξει την κατάσταση και έτσι οι γαλαζοκίτρινοι βρήκαν περισσότερους ελεύθερους χώρους. Συνέπεια αυτού στο 84’ ο Ντε Βινσέντι έκανε το 2-0 με το όγδοο φετινό του γκολ και στο 90’ ο Βινίσιους έγραψε το τελικό 3-0.

 

 
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ: 69’ Χαραλαμπίδης, 84' Ντε Βινσέντι, 90’ Βινίσιους
 
Κίτρινες: Αλεξάνδρου, Ντε Βινσέντι, Βάντερ / Πράγκερ

Συνθέσεις: 
ΑΠΟΕΛ (Τιμούρ Κετσπάγια):
Βάτερμαν, Αρτυματάς, Αστίθ, Καρλάο (46' Βάντερ), Αντωνιάδης (41' Αλεξάνδρου), Μοράις, Βινίσιους, Στίλιτς (77' Αμορίν), Χαραλαμπίδης, Ντε Βινσέντι, Καβενάγκι.
Εθνικός Άχνας (Μπόρτζε Τζούρεφ): Μπρουκς, Κυριάκου, Ατάντα, Ιάκομπ, Ντε Βρίσε, Πουτζιουρής (80' Τογκούσι), Πράγκερ (74' Πινσέλι), Γκριγκαλασβίλι, Χατζηβασίλης, Κότο Παγιές, Ομπρεγόν (67' Κοζοκνεάν).

Διαιτητής: Κώστας Νικολάου
Α' Βοηθός: Μιχάλης Μαρίνου
Β' Βοηθός: Χριστάκης Σπανός
4ος: Θωμάς Μούσκος
Παρατηρητής: Γιώργος Πεκρής
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
 
Τιμούρ Κετσπάγια: «Κάποιος που δεν έχει δει το παιχνίδι θα πει ότι πάλι ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε καλά και κέρδισε άνετα αλλά μόνο άνετη δεν ήταν η νίκη μας. Κάναμε τόσα λάθη που πιστεύω ότι δεν έχουμε κάνει από την αρχή μέχρι σήμερα. Ξέραμε πως η Άχνα είναι καλή ομάδα και μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο αν την αφήσεις και πιστεύω ότι όχι μόνο την αφήσαμε αλλά ήταν και πολύ πιο επικίνδυνη.

Κάναμε κάποια λάθη και τους δώσαμε τις ευκαιρίες να μας κάνουν τη ζημιά. Ευτυχώς δεν δεχθήκαμε γκολ και επειδή έχουμε ποιότητα, στο τέλος καταφέραμε και κερδίσαμε.

Μπορεί κάποιος να πει ότι θα υπάρχουν και τέτοια παιχνίδια αλλά είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις μια ομάδα που πριν μια εβδομάδα έπαιξε αυτό το ποδόσφαιρο και στην έδρα της, αντί να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα, να τα κάνει πολύ δύσκολα.

Ευτυχώς που κερδίσαμε, ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο. Δεν παίζουμε μόνοι μας, παίζουν και οι αντίπαλοι. Βλέπουμε το σημαντικό και πολύ δύσκολο ευρωπαϊκό παιχνίδι».
 
 
Μπόρτζιε Τζιούρεφ:  «Συγχαρητήρια στον ΑΠΟΕΛ για τη νίκη του, ήταν δίκαιη. Για 70 λεπτά κάναμε πολύ καλό παιχνίδι, δεν κλειστήκαμε πίσω για να παίξουμε αμυντικά. Καταφέραμε να βρούμε κάποιες ευκαιρίες, όμως δυστυχώς δεν σκοράραμε. Όταν παίζεις με μια ομάδα όπως ο ΑΠΟΕΛ, τιμωρεί το παραμικρό λάθος. Τώρα ξεκινάνε κάποια παιχνίδια που θα είναι ως τελικοί. Βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση. Ο στόχος μας είναι να μαζέψουμε όσο πιο γρήγορα κάποιους βαθμούς. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη θέληση και την πειθαρχία, αν συνεχίσουμε έτσι θα έρθουν οι νίκες».
 
 
 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα