GP Σάο Πάουλο (QF): Ο Rosberg έκλεψε την pole position

Ο Nico Rosberg πήρε την πέμπτη σερί pole position, κερδίζοντας τον Lewis Hamilton στις κατατακτήριες δοκιμές του προτελευταίου αγώνα της σεζόν στη Formula 1, στην πίστα του Σάο Πάουλο της Βραζιλίας.
Ο Γερμανός πιλότος της Μercedes ήταν κατά 78 εκατοστά του δευτερολέπτου πιο γρήγορος από τον παγκόσμιο πρωταθλητή, ενώ αμφότεροι οι οδηγοί της γερμανικής ομάδας απείχαν πάνω από μισό δευτερόλεπτο από τον ανταγωνισμό.
Στη δεύτερη σειρά του grid θα εκκινήσει ο Sebastian Vettel με τη Ferrari του και δίπλα του θα βρισκόταν η Williams του Valtteri Bottas εάν ο Φινλανδός δεν είχε τιμωρηθεί με ποινή τριών θέσεων από τα ελεύθερα της Παρασκευής.
Ως εκ τούτου, θα εκκινήσει από την έβδομη θέση και ο Kimi Raikkonen θα βάψει ολοκόκκινη τη δεύτερη σειρά εκκίνησης.
Οι Fernando Alonso και Jenson Button είχαν ακόμα μία καταστροφική ημέρα με τις McLaren τους (ο πρώτος είχε πρόβλημα με τον κινητήρα, ο δεύτερος έφτασε μόλις μέχρι τη 17η θέση), ωστόσο έκλεψαν την παράσταση, ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών και χαιρετώντας το κοινό.
Οι χρόνοι των κατατακτήριων δοκιμών

Πηγή: Contra.gr

 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έχασε τον έλεγχο και κατέληξε στον τοίχο ο Λάντο Νόρις
Ιστιοπλοΐα: Στην κορυφή της Ευρώπης η Ερμιόνη Γκίκα
Τσιτσιπάς για τον τραυματισμό του: «Αυτή τη φορά το σώμα μου είπε αρκετά»
ΝΒΑ: Αρχίζουν τα playoffs, με φαβορί τους Σέλτικς-Κόντρα στους Πέισερς η πρώτη μάχη του Αντετοκούνμπο
Για πρώτη φορά οι γυναίκες αθλήτριες θα είναι περισσότερες από τους άνδρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες
Πρώτος στον κόσμο ημιμαραθώνιος ρομπότ-ανθρώπων στο Πεκίνο
Ρεαλιστής ο Χάμιλτον: «Προς το παρόν προσπαθώ να μπω στην πρώτη δεκάδα»
Τρίτη συνεχόμενη νίκη και βήμα παραμονής για την Εσπανιόλ
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου 93-71: Διέλυσε τους Βαυαρούς και τώρα Ολυμπιακός
Οι Γκρίζλις νίκησαν τους Μάβερικς και παίζουν στα playoffs με τους Θάντερ