«Ερυθρόλευκοι» τιμωροί!

Οι υψηλές πτήσεις της Νέας Σαλαμίνας συνεχίζονται. Στο χρονικά τελευταίο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής η ομάδα του Γιαν ντε Γιόνγκε επικράτησε 2-0 της ΑΕΛ στο «Τσίρειο» και πανηγύρισε το πρώτο της διπλό επί του συλλόγου της Λεμεσού μετά από μια δεκαετία (σ.σ. αμέσως προηγούμενο το 3-0 στις 17 Δεκεμβρίου 2005).
Για τους «ερυθρολεύκους» ήταν ήδη η τέταρτη εκτός έδρας επιτυχία και το δεύτερο συναπτό τρίποντο (σ.σ. είχε προηγηθεί το εντός έδρας 3-1 επί της Ένωσης). Η ΑΕΛ, στον αντίποδα, έμεινε άνευ νίκης για έβδομη αγωνιστική (0-2-5), γνώρισε τη δεύτερη συναπτή ήττα της (μετά το 1-2 από τη Δόξα) και τρίτη διαδοχική σε εντός έδρας παιχνίδι της (από ΑΕΚ και Άρη οι προηγούμενες δύο).

Το πρώτο λάθος από πλευράς ΑΕΛ ήρθε στο 4’ από τον Ντεγκρά που έστειλε την μπάλα στα πόδια του Πεδρίτο. Ο τελευταίος πάσαρε εντός περιοχής στον Μακρίεφ, το πλασέ του οποίου βρήκε πάνω στον Ντεγκρά και ακολούθως ο Αντράντε απομάκρυνε, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Η οικοδέσποινα αφυπνίστηκε, άγγιξε δις το 1-0, όμως τα σουτ των Σέμα (22’) και Σαρδινέρο (25’) από τη μικρή περιοχή  κατέληξαν πάνω στον Στέινμπορς και στην εξωτερική πλευρά των διχτύων αντιστοίχως.
Το τίμημα για την απώλεια αυτών των ευκαιριών ήρθε στο 29’, όταν από ανεπιτυχή προσπάθεια απομάκρυνσης η μπάλα έφτασε στον Παύλου, ο οποίος «άδειασε» Αντράντε και έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Ντεγκρά για το 0-1. Ήταν το τέταρτο τέρμα στο τρέχον πρωτάθλημα για τον Κύπριο μεσοεπιθετικό, ο οποίος είχε κλείσει την περασμένη σεζόν με μόλις ένα γκολ.

Η ΑΕΛ «φλέρταρε» με την ισοφάριση στο 45’, όμως η λόμπα του Φέλτσερ πέρασε πάνω τόσο από τον Στέινμπορς όσο και την εστία της Νέας Σαλαμίνας. Η τελευταία έφτασε στο 2-0 στο 52’, όταν από λάθος του Αϊρόσα ο Πεδρίτο βρέθηκε απέναντι στον Ντεγκρά και τον πλάσαρε εύστοχα σημειώνοντας το δεύτερο τέρμα του στην τρέχουσα περίοδο.

Ο Χάβος πέρασε άμεσα στο παιχνίδι Ρομπέρ και Σταύρου (55’) και λίγο αργότερα τον Νιάνγκ (70’), όμως μ’ εξαίρεση ένα σου του Κουταντέρ που εξουδετέρωσε ο Στέινμπορς η ΑΕΛ δεν απείλησε την εστία των «ερυθρολεύκων» μέχρι το 82’, όταν κεφαλιά του Σαρδινέρο πέρασε λίγο άουτ.
ΑΕΛ (4-2-3-1): Ντεγκρά - Αϊρόσα, Σαμπού, Αντράντε, Σιέλης (70’ Νιάνγκ) - Σοάρες (55’ Ρομπέρ), Κουταντέρ - Φέλτσερ (55’ Σταύρου), Οχένε, Σαρδινέρο - Σέμα.
ΣΑΛΑΜΙΝΑ (4-2-3-1): Στέινμπορς - Γκράιμς, Ζάρκοβιτς, Κούσουλος (73’ Τσινκουίνι), Τσίνα - Μπεμπά, Σκοπελίτης - Πεδρίτο, Τσούργιουριτς (66’ Αδόρνο), Παύλου (83’ Χριστοφή) - Μακρίεφ.

Γιαν ντε Γιόνγκε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πήραμε αυτό το παιχνίδι. Ευτυχήσαμε να βάλουμε το γκολ μετά το λάθος της ΑΕΛ, όμως στη συνέχεια ήμουν θυμωμένος, γιατί δεν παίξαμε ποδόσφαιρο, όπως μπορούμε, και δώσαμε την ευκαιρία στην ΑΕΛ να ισοφαρίσει. Αν γινόταν αυτό, θα ήταν ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι. Ξέρω ότι υπήρχε πίεση στον αντίπαλο να κερδίσει. Μετά έγινε το 0-2 γρήγορα και στη συνέχεια σταματήσαμε να παίζουμε. Η ΑΕΛ προσπάθησε να μπει ξανά στο παιχνίδι και είχε τις ευκαιρίες. Είπα στους παίκτες μου πως, όταν είσαι μπροστά με 1-0, πρέπει να παίζεις ποδόσφαιρο και όχι μόνο άμυνα, γιατί με μόνο άμυνα πολύ εύκολα μπορείς να δεχθείς γκολ»

Μάκης Χάβος: «Ξέραμε πόσο σημαντικό ήταν να κερδίσουμε και προσπαθήσαμε να το περάσουμε στους παίκτες. Στα πρώτα 30 λεπτά είχαμε ευκαιρίες και φτιάξαμε φάσεις, αλλά δεν βάλαμε το γκολ που θα έλυνε τα πόδια των παικτών. Όταν ήρθε το γκολ, βάρυναν τα πόδια των ποδοσφαιριστών, πράγμα λογικό. Προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε την ομάδα στο ημίχρονο, αλλά από ένα λάθος, αυτά δεν γίνονται ούτε στη παιδική χαρά, φάγαμε το δεύτερο γκολ. Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι στη επίθεση, αλλά δεν το καταφέραμε. Η ΑΕΛ πρέπει να ενισχυθεί με καλούς παίκτες. Όμως η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα και όποιος δεν το καταλαβαίνει, με μένα μαζί, πρέπει να φεύγει. Σέβομαι όλες τις ομάδες, αλλά δεν ανέχομαι να χάνω από κανένα στο γήπεδο μας. Η Σαλαμίνα είναι από τις πολύ καλές ομάδες που παίζει την κόντρα επίθεση και είναι έργο του συναδέλφου αυτό».

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα