Έρχεται ξένος τεχνικός διευθυντής για τις Εθνικές

Το διαζύγιο με τον ομοσπονδιακό προπονητή Πάμπο Χριστοδούλου και η κακή πορεία των Εθνικών Νέων και Ελπίδων στα προκριματικά του Euro 2016 βάζουν σε σκέψεις το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΠ, που ετοιμάζει γενικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των Εθνικών ομάδων.
 
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εξετάζει ζεστά το ενδεχόμενο πρόσληψης νέου τεχνικού διευθυντή, ο οποίος θα έχει διευρυμένα καθήκοντα καθώς υπό την εποπτεία του θα βρίσκεται και η Εθνική Ανδρών. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ρεπόρτερ» κερδίζει έδαφος η ιδέα ανάθεσης του συγκεκριμένου πόστου σε ξένο, με προϋπηρεσία και εμπειρία σε Εθνικές ομάδες.  Το πόστο του τεχνικού διευθυντή στις Εθνικές ομάδες Ελπίδων, Νέων και Παίδων κατέχει σήμερα ο Μιχάλης Χατζηπιερής. Σύμφωνα με κύκλους της ΚΟΠ, η απόφαση για αποχώρηση του Κύπριου προπονητή είναι ειλημμένη και σύντομα θα δρομολογηθούν εξελίξεις.
 
Εξελίξεις με προπονητές
Η κάθοδος ξένου τεχνικού διευθυντή και η διάθεση για τομές στον τρόπο λειτουργίας των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων, κάνει επισφαλείς τις θέσεις προπονητών. Η συγκομιδή της Εθνικής Ελπίδων, με μόλις ένα βαθμό, στην προκριματική φάση του Euro ήταν απογοητευτική και έφερε προβληματισμό που αγγίζει τον προπονητή της ομάδας Κώστα Μαλέκκο. Η επιτροπή Εθνικών ομάδων δεν θα πάρει βεβιασμένες αποφάσεις, αφού τα πάντα θα συζητηθούν με τον τεχνικό διευθυντή που θα προσληφθεί.
 
Κύπριος για την Ανδρών
Η πλειονότητα του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΠ ευνοεί την πρόσληψη Κύπριου προπονητή για αντικατάσταση του Πάμπου Χριστοδούλου. Στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου κυριαρχεί η άποψη ότι υπάρχουν ικανοί προπονητές, οι οποίοι μπορούν να επωμιστούν το βάρος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Στη λίστα των υποψηφίων βρίσκονται τα ονόματα των Χριστάκη Χριστοφόρου, Στιβ Κωνσταντινίδη και Νίκκι Παπαβασιλείου, εντούτοις τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο καθώς η διαδικασία πρόσληψης νέου προπονητή, βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και τα πάντα μπορούν να ανατραπούν.
 
ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
 
 
Χριστακης Χριστοφόρου  
Ο πρώην προπονητής του Απόλλωνα και της ΑΕΛ είναι ελεύθερος και επιπλέον χαίρει εκτίμησης στην Ομοσπονδία. Το κασέ του δεν είναι ψηλό και πιστεύεται ότι έχει όλα τα εφόδια για να διαπρέψει με την Εθνική ομάδα.  Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ρεπόρτερ», ο 51χρονος προπονητής προβάλλει αυτή τη στιγμή ως ο επικρατέστερος για ν’ αναλάβει το «τιμόνι» της τεχνικής ηγεσίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
 

Στιβ Κωνσταντινίδης
Με την αποχώρηση του Πάμπου Χριστοδούλου από την Εθνική Κύπρου, πολλοί άρχισαν να ορέγονται τον Αγγλοκύπριο προπονητή, ο οποίος από τον Ιανουάριο του 2015 έχει τα ηνία της Εθνικής Ινδίας, όπου δούλεψε με επιτυχία και την τριετία 2002-05. Τον Φεβρουάριο του 2007 ανέλαβε προπονητής στην Εθνική Μαλάουι, ενώ το 2009 διετέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής του Σουδάν. Τη διετία 2010-12 ήρθε στην Κύπρο, όπου εργάστηκε σε ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς και Νέα Σαλαμίνα. Το γεγονός ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο από την ομοσπονδία ποδοσφαίρου του Ιράν περιπλέκει την κατάσταση, εφόσον κριθεί από την ΚΟΠ ως ο καταλληλότερος για την Εθνική Κύπρου.
 

Νίκκι Παπαβασιλείου
Τα επιτεύγματα του με την Σλόβαν Μπρατσιλάβας δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Ο 45χρονος προπονητής παρέλαβε την ομάδα στην πέμπτη του πρωταθλήματος Σλοβακίας και την οδήγησε με σερί νικών στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος με 34 βαθμούς, εφτά λιγότερους από την πρωτοπόρο Τρέντσιν. Ο Νίκκι Παπαβασιλείου πληροί τις προδιαγραφές που τέθηκαν και παρόλο που έχει συμβόλαιο με την Σλόβαν, βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων για αντικατάσταση του Πάμπου Χριστοδούλου.
 
*Δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση του "Ρεπόρτερ" την Κυριακή (21/11)
 
 
 
  
 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα