Σίλβα: "Με τον κόσμο μας για την πρόκριση"-Γκουαρδιόλα: "Έβαλα πέντε επιθετικούς"

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού μετά την ήττα των Πειραιωτών από την Μπάγερν στο Μόναχο:

Είναι μία ήττα εντός προγράμματος, κανείς δεν μπορεί να πει στον Ολυμπιακό "γιατί χάσατε". Παρόλα αυτά, είστε με κάτι εκνευρισμένος;

"Κατ' αρχήν θέλω να πω ότι αυτή η ήττα ήταν δίκαιη. Η Μπάγερν ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό. Είναι μία ομάδα που είναι από τις καλύτερες στον κόσμο και για αυτό κερδίζει όλους τους αντιπάλους.

Όσον αφορά στην ερώτησή σας, σίγουρα ήταν το πιο πιθανό αποτέλεσμα η ήττα μας, όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν και θα τα κρατήσω για τον εαυτό μου και τους παίκτες.

Πρέπει να συζητήσω μαζί τους. Αναφέρομαι κυρίως στον τρόπο που δεχτήκαμε τα δύο πρώτα γκολ. Δεν θέλαμε να δεχτούμε τα πρώτα δύο γκολ με τον τρόπο που έγιναν. Δεν θα συνεχίσω παραπάνω.

Είναι κάτι που θα τα συζητήσω με τους παίκτες και θέλω να μείνουν στην ομάδα. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο, έτσι είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Υπήρχαν πράγματα που πρέπει να λυθούν βεβαίως".

Μήπως δεν σας άρεσε η μη καλή αντίδραση της ομάδας σας μετά την αποβολή του Μπάντστουμπερ; Μήπως περιμένατε κάτι παραπάνω από τους ποδοσφαιριστές σας;

"Καταλαβαίνω την ερώτησή σας. Καταλαβαίνω γιατί έχετε προβληματιστεί. Μετά την αποβολή είχαμε μία καλή ευκαιρία με τον Ιντέγε, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Θέλαμε, αλλά δεν μπορούσαμε. Αν σκοράραμε θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα για εμάς.

Δεν είχαμε την ικανότητα να το κάνουμε εκείνη τη στιγμή, αλλά σίγουρα περιμέναμε ότι θα κυνηγούσαμε ένα γκολ από εκείνη τη στιγμή. Δεν το πετύχαμε και είναι κάτι από αυτά που θα συζητήσουμε και θα τα διορθώσουμε".

Επειδή ήταν σαφές ότι στην προετοιμασία του παιχνιδιού σας, θα δίνατε έμφαση στα άκρα της Μπάγερν, αλλά στο πρώτο γκολ δώσατε χώρο στην ευθεία. Τραβήχτηκε περισσότερο τελικά η προσοχή στα άκρα και δημιουργήθηκε αυτό το κενό στον άξονα και έβαλε τον αγώνα τελικά σε μία κατεύθυνση, στο 1-0 και στο 2-0;

"Δεν θα σταθώ μόνο στα δύο γκολ, αλλά και στο τρίτο, και στο τέταρτο. Θα ήθελα αν είχαμε δεχτεί όλα αυτά τα γκολ να οφείλονταν στο υψηλό επίπεδο του αντιπάλου και όχι σε δικά μας λάθη.

Ειδικά στο δεύτερο γκολ ήταν δικό μας λάθος και λίγη τύχη που έφερε τον Λεβαντόφσκι σε αυτή τη θέση. Και στο τρίτο γκολ δική μας ήταν η ευθύνη.

Γενικότερα στα γκολ που δεχτήκαμε παίζει ρόλο το επίπεδο του αντιπάλου. Εμείς όμως επιτρέψαμε να γίνει κάτι τέτοιο. Είχαμε προετοιμαστεί διαφορετικά με σκοπό να μπλοκάρουμε όσο μπορούσαμε καλύτερα την ποιότητα του αντιπάλου. Δεν το καταφέραμε και αυτό δεν μας αρέσει".

Μετά τη νίκη της Άρσεναλ πώς βλέπετε το μέλλον του Ολυμπιακού στον όμιλο;

"Για να απαντήσω θα χρησιμοποιήσω μία φράση. Ό,τι έγινε, έγινε. Είναι κάτι που συμβαίνει στις περισσότερες ομάδες που περνούν από εδώ. Χάνουν και δέχονται και πολλά γκολ. Είμαστε στη θέση που είμαστε και θα συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε το τελευταίο ματς με την Αρσεναλ.

Έχουμε σκοπό να διεκδικήσουμε τον βαθμό που χρειαζόμαστε για να προκριθούμε. Είναι κάτι που θα το κάνουμε στην έδρα μας. Υπάρχει αυτό το μικρό πλεονέκτημα το γεγονός ότι παίζουμε στην έδρα μας και έχουμε τη στήριξη του κόσμου μας. Έχουμε χρόνο για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι και να διεκδικήσουμε τον βαθμό που θα μας δώσει την πρόκριση".
 
Γκουαρδιόλα: "Έβαλα πέντε επιθετικούς γιατί ελέγχαμε τις αντεπιθέσεις"
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παρέταξε την Μπάγερν με πέντε επιθετικούς γιατί η ομάδα του ήταν σε θέση να ελέγξει τις αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού, όπως εξήγησε ο Καταλανός τεχνικός, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο μεμονωμένα στον Ραφίνια, όσο και στα γεγονότα που συμβαίνουν σ' όλο τον κόσμο.

Παίκτης-κλειδί ήταν ο Ραφίνια;

"Με βοήθησε πάρα πολύ και είναι ένας ιδιαίτερος παίκτης, το έχω ξαναπεί ιδιαίτερα την πρώτη περίοδο έπαιζε λίγο, έπαιζε εξαιρετικά, έδινε τον καλύτερο του εαυτό. Είναι αυτός που χαμογελά στα αποδυτήρια. Λατρεύει το ποδόσφαιρο, το απολαμβάνει. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που είμαι προπονητής ενός παίκτης σαν τον Ραφίνια και δεδομένο των απουσιών έπαιζε, αριστερά στην άμυνα και έπαιξε πολύ καλά"

Γιατί παρατάξετε την ομάδα με πέντε επιθετικούς κόντρα στον Ολυμπιακό;

"Η εμπειρία μου λέει ότι όταν παίζουμε με πολλούς επιθετικούς κάνουμε πολλές ευκαιρίες. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Χάνουμε εύκολες μπαλιές. Είχαμε τέτοια προβλήματα και πρέπει να το βελτιώσουμε. Από την άλλη δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες και μετά από 20 λεπτά τρία γκολ. Δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες και είδατε ότι ο Νόιερ δεν χρειάστηκε να επέμβει καθόλου. Όταν είμαστε σε θέση να ελέγξουμε τις αντεπιθέσεις του αντιπάλου μπορούμε να παίξουμε με 5-6 επιθετικούς. Το πρόβλημα είναι όταν δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις αντεπιθέσεις του αντιπάλου."

Σχετικά με την αλλαγή του Λεβαντόβσκι. Ακούσαμε ότι είχε κάποια μυϊκά προβλήματα;

 "Όχι. Επρεπε να αλλάξω τον Λεβαντόβσκι γιατί είχαμε κόκκινη κάρτα. Τον έβγαλα γιατί ο διαιτητής αποφάσισε να βγάλει κόκκινη κάρτα"

Συμβαίνουν πολλά στον κόσμο. Στο Παρίσι, στην Συρία, στην Τουρκία, στην Ρωσία, στο προσφυγικό. Πώς νιώθετε που ασχολείστε με το ποδόσφαιρο και γίνονται όλα αυτά;

"Πως ένιωσα; Η ζωή συνεχίζεται. Η κατάσταση είναι δυσάρεστη όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά για όλο τον κόσμο. Εύχομαι στο μέλλον ο Ομπάμα και ο Πούτιν να συζητήσουν για όλα τα θέματα, στο θέμα των προσφύγων. Αυτές οι χώρες μπορούν να βοηθήσουν. Να βρουν ένα σπίτι αυτοί οι άνθρωποι. Εύχομαι να λυθούν όλα τα προβλήματα. Στο στάδιο ένιωσα πολύ καλά. Νομίζω ότι όλοι όσοι είδαν το ποδόσφαιρο ένιωσαν πολύ καλά. Εύχομαι να μην ζήσουμε ξανά τέτοιες εικόνες".
 
 
 
Καμπιάσο: "Μην μείνουμε στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα"
Από την πλευρά του ο Εστέμπαν Καμπιάσο τόνισε ότι θα πρέπει στον Ολυμπιακό να τα δώσουν όλα για να κερδίζουν την Άρσεναλ και στο "Γ. Καραϊσκάκης" και να μην μείνουν στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα υποστηρίζοντας:

«Ξέραμε ότι μπορούσε να καταλήξει έτσι αυτό το ματς. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο. Κάναμε ότι μπορούσαμε απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα αλλά δεν ήταν δυνατό να αλλάξει κάτι. Τώρα, θα προσπαθήσουμε να εστιάσουμε στο ματς του Καραϊσκάκη κόντρα στην Άρσεναλ. Σήμερα πήραμε ένα καλό μάθημα, για το τι μπορούμε να διορθώσουμε για τη συνέχεια της σεζόν.

Στο επόμενο ματς θα πρέπει να τα δώσουμε όλα για την πρόκριση. Μπροστά μας πλέον, έχουμε δύο επιλογές. Η πρώτη ίσως είναι και η λανθασμένη: να πιστέψουμε ότι μπορούμε να μείνουμε στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και τότε ίσως να έχουμε πρόβλημα. Η δεύτερη επιλογή είναι να τα δώσουμε όλα απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης μπροστά στο κοινό μας».

Όσον αφορά στο πως έχει προσαρμοστεί στην Ελλάδα, είπε:  
«Όλα πάνε καλά, η οικογένειά μου αισθάνεται καλά, το σημαντικό είναι να πηγαίνουν καλά και τα αποτελέσματα της ομάδας».

Σε ερώτηση για Πεπ Γουαρδιόλα υποστήριξε: 
«Δεν είναι κάτι που ανακαλύπτω εγώ, ίσως πρόκειται για τον καλύτερο προπονητή στην Ιστορία».
 
 
Μιλιβόγεβιτς: "Όλα για την πρόκριση"
Ο Σέρβος μέσος, μεταξύ άλλων, υποσχέθηκε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα κάνουν τα πάντα σε 15 ημέρες για να πάρουν την πρόκριση στους 16 του Champions League, σε βάρος της Αρσεναλ.

"Παίζαμε απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Ήταν έναν ιδιαίτερο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε πολύ καλά. Δεν μας βοήθησε το κακό ξεκίνημα, αλλά πλέον σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι με την Αρσεναλ".

Ερωτηθείς για την κίνηση των παικτών να χειροκροτήσουν τους οπαδούς του Ολυμπιακού, που βρέθηκαν στο Allianz Arena, ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς, είπε: "Σε κάθε παιχνίδι χρειαζόμαστε την υποστήριξή τους. Σε ήττες και νίκες, περιμένουμε τον κόσμο να είναι δίπλα μας. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε που ήταν εδώ, είναι μέρος της οικογένειάς μας. Για αυτό πήγαμε κοντά τους".

Όσο για το τελευταίο παιχνίδι με την Αρσεναλ (9/12), πρόσθεσε: "Ξέρουμε ότι η Αρσεναλ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, αλλά έχουμε μπροστά μας 15 μέρες για να προετοιμαστούμε. Χρειαζόμαστε έναν βαθμό και θα κάνουμε τα πάντα για να τον πάρουμε και να προκριθούμε στην επόμενη φάση".
 
 

Δειτε Επισης

Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League
Champions League: Γιατί Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα μπορούν να παίζουν μαζί στη διοργάνωση
Πέθανε ο Τοτό Σκιλάτσι
Απολύθηκε ο θρύλος της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι
Champions League: Ρεβάνς τελικού για Σίτι και Ίντερ, «δοκιμασία» για την Παρί Σεν Ζερμέν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπάρνσλεϊ 7-0: Με... περίπατο στους «16» του League Cup
Πρεμιέρα με γκολ και θέαμα στο Champions League
Φωνάζουν οι σταρ του ποδοσφαίρου-Απειλούν με απεργία λόγω επιπλέον παιγνιδιών
Έφθασε η ώρα του Champions League της νέας σεζόν