Οι γηραιότεροι ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος

«Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά». Το πάθος λοιπόν και η αγάπη ορισμένων ποδοσφαιριστών για την στρογγυλή θέα δεν τους επιτρέπει τόσο εύκολα να κρεμάσουν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια.
 
Ο «Ρεπόρτερ» έψαξε και σας παρουσιάζει ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στις 9 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Στην πλειονότητα τους πρόκειται για ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας, οι οποίοι παρά τα «χρονάκια» τους-ποδοσφαιρικά ομιλούντες-παραμένουν πρωταγωνιστές στις ομάδες που αγωνίζονται. 
 
 
1 ΝΟΥΝΟ ΑΣΙΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 8
ΗΜ.ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 25/11/1977
ΗΛΙΚΙΑ: 38
Ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος κοσμεί με την παρουσία του τα κυπριακά γήπεδα. Τι και αν στις 25 του μήνα κλείνει το 38ο έτος της ηλικίας του, εξακολουθεί να είναι ο ηγέτης της Ομόνοιας και συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των κορυφαίων ξένων που ήρθαν στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια. Διανύει την τέταρτη σεζόν στο κυπριακό πρωτάθλημα και παρόλο που πρόσθεσε άλλο ένα χρόνο στην πλάτη του, ήταν βασικός και στους οκτώ αγώνες πρωταθλήματος.

 
 
2 ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 8
ΗΜ.ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 2/3/78
ΗΛΙΚΙΑ: 37

Το προσωνύμιο «Duracell» του αποδόθηκε για το συνεχές τρέξιμο κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ο Ελλαδίτης μέσος της Νέας Σαλαμίνας παρά τα 37 του χρόνια, παραμένει «ακούραστος» και πολύτιμο εργαλείο για την μεσοαμυντική γραμμή των «ερυθρολεύκων».
 

3 ΡΙΚΑΡΝΤΟ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 7
ΗΜ.ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 21/4/78
ΗΛΙΚΙΑ: 37

«Η παλιά η κότα έχει το ζουμί», λέει μια κυπριακή παροιμία και στην περίπτωση του Ρικάρντο Φερνάντες ισχύει απόλυτα. Ο 37χρονος Πορτογάλος μέσος της Δόξας φροντίζει με την αστείρευτη τεχνική του κατάρτιση να υπερκαλύπτει τις αγωνιστικές αδυναμίες που επιφέρει το πέρασμα των χρόνων.
 
 
4 ΚΡΙΣΤΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΥ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 6
ΗΜ.ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 30/4/1980
ΗΛΙΚΙΑ:  35
Ποδοσφαιριστής συνόλου που έκανε πετυχημένη σταδιοδρομία βασιζόμενος στο πάθος και την εργατικότητά του. Δεν διεκδίκησε ποτέ δάφνες ηγέτη, εντούτοις παραμένει χρήσιμος ακόμα και στα 35 του χρόνια. Η εμπειρία του βοηθά ποικιλοτρόπως στα αποδυτήρια του Άρη και κρίνεται σημαντικός τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά.

 
 
5 ΝΤΑΒΙΔ ΚΑΤΑΛΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 8
ΗΜ.ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 3/5/1980
ΗΛΙΚΙΑ: 35
Ο αρχηγός της ΑΕΚ από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στην Κύπρο, το καλοκαίρι του 2012, αποτελεί τον στυλοβάτη της αμυντικής γραμμής των Λαρνακέων. 97 συμμετοχές και 7 γκολ είναι ο απολογισμός του Νταβίδ Καταλά στην ΑΕΚ, με την οποία φιλοδοξεί να πανηγυρίσει ένα τρόπαιο στο τέλος της σεζόν.
 

6 ΣΙΛΒΙΟ ΓΚΟΝΣΑΛΕΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 6
ΗΜ.ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 8/6/1980
ΗΛΙΚΙΑ: 34
Από τους ποδοσφαιριστές που τίμησαν το «ψωμί» τους στα χρόνια παρουσίας του στην Κύπρο. Πρωτοήρθε στο νησί για λογαριασμό του Ολυμπιακού το 2007 και ακολούθως μετακόμισε στην ΑΕΛ, όπου σε μια τριετία πέτυχε 15 γκολ σε 75 εμφανίσεις προτού πάρει μεταγραφή και στην τρίτη ομάδα της πόλης, τον Άρη. Ακολούθως περιπλανήθηκε σε Αργεντινή και Κολομβία και επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στην «ελαφρά ταξιαρχία» για να κλείσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.
 

7 ΠΑΟΥΛΟ ΝΤΕ ΠΙΝΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 8
ΗΜ.ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 4/1/1981
ΗΛΙΚΙΑ: 34
Το πλήρωμα του χρόνου δεν δείχνει ικανό να περιορίσει τον Αφρικανό αμυντικό σε ρόλο κομπάρσου. Είναι βασικός και αναντικατάστατος στον Ερμή, όπου αγωνίζεται την τελευταία τριετία με απολογισμό τέσσερα γκολ σε 64 αγώνες, ενώ ευτύχησε να παίξει με την ομάδα της Αραδίππου και στα προκριματικά του Europa League το καλοκαίρι του 2014.
 

8 ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΜΠΕΜΠΕ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 7
ΗΜ.ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 11/3/1981
ΗΛΙΚΙΑ: 34
Όταν ήρθε τον Ιούλιο του 2011 στην Κύπρο για λογαριασμό της ΑΕΛ, ούτε ο ίδιος δεν φανταζόταν ότι θα έπαιρνε «σύνταξη» στα μέρη μας. Αγαπήθηκε όσο λίγοι στην ΑΕΛ κατά την τετράχρονη παραμονή του στην ομάδα της Λεμεσού. Το περασμένο καλοκαίρι μεταγράφηκε στην Ομόνοια, όχι για τα τελευταία παράσημα, αλλά για να πανηγυρίσει επιτυχίες.
 

9 ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΝΕΓΚΡΙ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 8
ΗΜ.ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 27/3/1981
ΗΛΙΚΙΑ: 34
Όλως παραδόξως είναι ο μοναδικός τερματοφύλακας στη λίστα με τους 10 μεγαλύτερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο φετινό πρωτάθλημα. Σε αντίθεση με τους ποδοσφαιριστές, οι πλείστοι πορτιέρο διανύουν τα καλύτερα τους επαγγελματικά χρόνια μετά το 30ο έτος της ηλικίας τους. Ο Αλεξάντερ Νέγκρι από το 2007 που ήρθε στην ΑΠΟΠ Κινήρα/Πέγειας μέχρι σήμερα αποτελεί εγγύηση κάτω από το δοκάρια.
 

10 ΖΟΑΟ ΑΝΤΡΑΝΤΕ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 7
ΗΜ.ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 6/6/1981
ΗΛΙΚΙΑ: 34
Από τους πιο ποιοτικούς αμυντικούς που ήρθαν ποτέ στην Κύπρο. Η καριέρα του (Πόρτο, Λε Μαν, Ραπίντ Βουκουρεστίου) μαρτυρά τον ποδοσφαιρικό βίο του Πορτογάλου αμυντικού, ο οποίος αν και επιρρεπής στους τραυματισμούς δεν τα παρατά παρά τα 34 του χρόνια.
 
 
 

Δειτε Επισης

Η τοποθέτηση Πετρίδη για τον Σα Πίντο-«Ορίστηκε συνεδρία, είμαι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο»
Νίκη για τον Απόλλωνα επί του Οθέλλου, ισόπαλες Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος
Χωρίς τον Σα Πίντο η φωτογράφηση του ΑΠΟΕΛ-Όλο και πιο κοντά προς την έξοδο
Ονειρικό ντεμπούτο με γκολ στη Serie A για τον Ζανό Σάββα
Τιμήθηκε από τη Νέα Σαλαμίνα ο Κίσσας-Αποχώρησε από το γήπεδο με δάκρυα (pics)
Συνεχάρη τον Σα Πίντο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Λουίς Φίγκο
Σα Πίντο: Έχουμε μία θέση στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ
Στην έξοδο από τον ΑΠΟΕΛ ο Σα Πίντο-Εξετάζεται η περίπτωση Γκαγιέγο
Έσβησε οπαδός καθώς παρακολουθούσε το ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ έξω από την Αρένα
Ο αποχαιρετισμός του ΑΠΟΕΛ στον Κρέσπο-«Παίκτης μεγάλης ικανότητας σε ποιότητα όσο και ηγεσία»