ΑΠΟΕΛ: Πιο καλή η μοναξιά

Με σκόρερ τον (συνήθη ύποπτο) Φερνάντο Καβενάγκι ο ΑΠΟΕΛ επέστρεψε στις επιτυχίες έπειτα από δύο αγωνιστικές και μετά το εκτός έδρας 1-0 της Αγίας Νάπας απολαμβάνει εκ νέου τη μοναξιά της κορυφής, ευρισκόμενος στο +2 από ΑΕΚ και Ανόρθωση. Οι «πορτοκαλί» αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι για τους πρωταθλητές, εν τέλει ωστόσο υποχρεώθηκαν να συμβιβαστούν με την ήττα που τους αφήνει δίχως νίκη στο πρωτάθλημα, μία αγωνιστική πριν το τέλος του α’ γύρου.
Οι δύο ομάδες πιστώθηκαν από δύο καλές ευκαιρίες (6’, 17’ Μγκούνι / 7’ Βινίσιους, 24’ ντε Βινσέντι) ως το 28’, όταν ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε πέναλτι σε εντός περιοχής χέρι του Ρέινολντς. Την εσχάτη των ποινών αξιοποίησε ο Καβενάγκι σημειώνοντας το 15ο τέρμα του στο τρέχον πρωτάθλημα.

Οι «πορτοκαλί» έψαξαν την ισοφάριση (33’ Λόβρετσιτς, 35’ Μγκούνι), όμως την καλύτερη φάση πριν την ανάπαυλα δημιούργησε ο ΑΠΟΕΛ, αφού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ντε Βινσέντι ντρίμπλαρε και τον Πρίντιγκαρ, όμως έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στην επανάληψη η πρώτη αξιόλογη στιγμή καταγράφηκε στο 61’, όταν πλασέ του Χαραλαμπίδη πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 65’ από εκτέλεση φάουλ η κεφαλιά του Φίλγκεϊτ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι των πρωταθλητών. Στο 84’ από πάσα «πάρε-βάλε» του Μοράις ο νεοεισελθών Πιατκόφσκι με προβολή στην κενή εστία απέτυχε να κάνει το 0-2 και στο 87’ ο Βάτερμαν εξουδετέρωσε δύσκολα σουτ του επίσης νεοεισελθόντος Μάατσεν αποτρέποντας το 1-1.
ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ (4-2-3-1): Πρίντιγκαρ - Μέρτακκας, Μαρκόσκι, Σκόπλιακ, Φίλγκεϊτ - Ρέινολντς, Μπαμπά (79’ Στογιάνοφ) - ντε Μέλο (42’ Μάρκου), Λόβρεσιτς, Γεωργίου (79’ Μάατσεν) - Μγκούνι.
ΑΠΟΕΛ (4-2-3-1): Βάτερμαν - Σέρτζιο, Γκιλιέρμε, Αρτυματάς, Αλεξάνδρου – Μοράις, Βινίσιους - Χαραλαμπίδης (63’ Μακρίδης), Στίλιτς (56’ Βάντερ), ντε Βινσέντι - Καβενάγκι (83’ Πιατκόφσκι).

Τιμούρ Κετσπάγια: «Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι, ιδίως μετά τον ευρωπαϊκό αγώνα της Πέμπτης. Φανήκαμε κουρασμένοι, ειδικά στην επανάληψη, αλλά σημασία έχει η νίκη, αυτή θέλαμε. Ελέγξαμε το παιχνίδι, είχαμε κι άλλες ευκαιρίες για γκολ, δεν τα καταφέραμε, έλειψε η φρεσκάδα -είναι δύσκολο να παίζεις τρία παιχνίδια-ντέρμπι, με Ανόρθωση και Σάλκε ήταν δύσκολοι αγώνες. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε, να αναδιοργανωθούμε και να προετοιμαστούμε για τον Απόλλωνα. Μετρά ότι είμαστε πρώτοι κι εκεί θέλουμε να μείνουμε ως το τέλος. Η Αγία Νάπα είναι καλή ομάδα, έχει χάσει μεν παιχνίδια, αλλά παίζει πάντα μπάλα, έχει δύναμη, πάθος, τρεξίματα και καλούς παίκτες. Όλες οι ομάδες είναι υπολογίσιμες, αν δεν είσαι σοβαρός, μπορείς να πάθεις τη ζημιά».

Γιώργος Κοσμά: «Είμαι στενοχωρημένος και απογοητευμένος από το αποτέλεσμα, βάσει προσπάθειας αξίζαμε να πάρουμε κάτι, για πολλοστή φορά δυστυχώς κάνουμε φάσεις, δίνουμε δυνάμεις, αλλά δεν παίρνουμε αυτό που θέλουμε. Ξέραμε πώς παίζει ο ΑΠΟΕΛ, επιχειρήσαμε να μπλοκάρουμε τα επιθετικά ατού του, Κανεβάγκι, ντε Βινσέντι, Χαραλαμπίδη, και καταφέραμε να τους περιορίσουμε αρκετά. Στο α’ μέρος κάναμε φάσεις για γκολ, δυστυχώς η αστοχία μας στοιχίζει στα παιχνίδια. Δεχθήκαμε γκολ από αυστηρό πέναλτι που θέλω να δω στην τηλεόραση. Στην επανάληψη δώσαμε ξανά δυνάμεις, θέλαμε να εκμεταλλευτούμε την κόπωση του αντιπάλου, ρισκάραμε στο τέλος, κάναμε φάσεις, είχαμε δοκάρι, αλλά δυστυχώς δεν πετύχαμε γκολ και χάσαμε. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών, η θέση και οι βαθμοί μας δεν αντικατοπτρίζουν την προσπάθεια των παιδιών σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Συνεχίζουμε, έχουμε τώρα παιχνίδια με ομάδες του ιδίου βεληνεκούς και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να πάρουμε βαθμούς και να κυνηγήσουμε μέχρι τέλους όσες ομάδες είναι μπροστά μας στη βαθμολογία»

 

 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League