Εκτεθειμένη η Ομόνοια από τις επιλογές του καλοκαιριού

Έχουμε και λέμε: 12 ποδοσφαιριστές πέρασαν το περασμένο καλοκαίρι την πύλη του «Ηλίας Πούλλος». Πρόκειται για τους Ρομαρίκ, Καμπράλ, Πέρες, Σέρινταν, Μπεμπέ, Χριστοφή, Μεντί, Μπαντιμπάγκα, Καντούτσης, Εζέ, Χαφέζ, Χριστοφή και Μπρανέσκου.
 
Η ωμή πραγματικότητα είναι πώς, μόνο ο Καρίμ Χαφέζ (10 συμμετοχές) αποδίδει σε επίπεδα ομάδας με πρωταγωνιστικούς στόχους. Τραγικότερο  είναι το γεγονός πως ο Αιγύπτιος αριστερός οπισθοφύλακας ήρθε την τελευταία μέρα των μεταγραφών και δεν ανήκει καν στην Ομόνοια, καθώς παίζει δανεικός από τη Λιρς.
 
Ματίας Πέρες (1 συμμετοχή), Τζάκσον Μεντί (2 συμμετοχές) και Έλντερ Καμπράλ (καμία συμμετοχή) ήρθαν στην Κύπρο για διακοπές με την ευγενή χορηγία της διοίκησης της Ομόνοιας. Ο Βίνσεντ Εζέ (1 συμμετοχή) αποδείχθηκε εδώ και καιρό λανθασμένη επιλογή και είναι απορίας άξιον γιατί επιλέγηκε το περασμένο καλοκαίρι από τη στιγμή που στη Νέα Σαλαμίνα ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
 
Ο Σέρινταν (11 συμμετοχές- 4 γκολ εκ των οποίων τρία πέναλτι) μπορεί να αποτελέσει εργαλείο στα χέρια ενός προπονητή, όμως δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ ο επιθετικός που θα δώσει το εύκολο γκολ. Ο Ιρλανδός αποκτήθηκε από την Ομόνοια για  ν’ αντικαταστήσει τον Μίκαελ Ποτέ και το γεγονός αυτό εκθέτει τον Κώστα Καϊάφα για την επιλογή του αυτή.
 
Τα παραπανίσια κιλά του Ρομαρίκ «βγάζουν μάτι» και αυτό στοιχίζει στην Ομόνοια που μετά τον τραυματισμό Ρουνιέ, δεν έχει κανονικό στόπερ στο ρόστερ, πέραν του Καντούτση, τον οποίο δεν φαίνεται να υπολογίζουν και πολύ στο Γέρι.
Ικανοποιητική κρίνεται η παρουσία του Μπαντιμπάγκα, ενώ το πέρασμα των χρόνων είναι εμφανέστατο στον Μπεμπέ, ο οποίος βρίσκεται υπό την σκιά του Ασίς. Μόνο ενθουσιασμό έφερε η μεταγραφή Χριστοφή, καθώς ο Κύπριος επιθετικός ταλαιπωρείται από τραυματισμούς και απέχει πολύ από τον ποδοσφαιριστή που έφυγε από το «τριφύλλι» πριν τρία χρόνια.
 
Η φετινή Ομόνοια θα ήταν εντελώς διαφορετική ομάδα αν το περασμένο καλοκαίρι γινόταν σωστή δουλειά στον προγραμματισμό.
 
Ενίσχυση στον άξονα
Η απόφαση για ενίσχυση στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου είναι ειλημμένη στην Ομόνοια. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν είναι «μάγος» και δεν μπορεί να χρεωθεί τα λάθη που έγιναν. Θα χρειαστεί χρόνο να περάσει τη φιλοσοφία του, να κάνει διορθωτικές κινήσεις σε πρόσωπα και ακολούθως θα μπορεί να κριθεί.
 
Κεντρικός αμυντικός, μέσος και επιθετικός είναι οι προτεραιότητες του «τριφυλλιού», με τη διοίκηση της Ομόνοιας να καλείται άμεσα να «καθαρίσει» το «Ηλίας Πούλλος» από ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πολύ απλά δεν έπρεπε να φορέσουν καν τη «βαριά» φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος.  
 
 
 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League