Δύσκολα η Ρόμα, εύκολα η Μπαρτσελόνα

Και στην 4η αγωνιστική το καλύτερο ματς ήταν αυτό μεταξύ Ρόμα και Λεβερκούζεν, με τους "τζαλορόσι" να νικούν με 3-2, ενώ θυμίζουμε πως στην Γερμανία το τελικό σκορ ήταν 4-4 (3η αγωνιστική).

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τους Ιταλούς που ανέβηκαν στην 2η θέση, ενώ στην κορυφή είναι φυσικά η Μπαρτσελόνα που επικράτησε εύκολα με 3-0 της ΜΠΑΤΕ, αλλά λόγω ακόμη μαθηματικά δεν έχει εξασφαλίσει πρόκριση.  
 
 
Ρόμα - Λεβερκούζεν 3-2

Σκόρερς: 2' Σαλάχ, 29' Τζέκο, 80' πέν. Πιάνιτς / 46' Μεχμέντι, 51' Χαβιέρ Ερνάντες

Γήπεδο: "Ολίμπικο", Ρώμη

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεβ (Ρωσία)

 Ιδανικό ξεκίνημα για την Ρόμα, πέτυχε το πρώτο γκολ της βραδιάς γενικά στο Champions League, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να ανοίγει το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό, νικώντας τον Λένο στο τετ-α-τετ, έπειτα από την πάσα του Έντιν Τζέκο.

Αυτό ήταν το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των "τζαλορόσι" στην διοργάνωση (1:44), ενώ δεν άργησε και το δεύτερο, με τον Τζέκο να κάνει το 2-0 ξανά με ιδανικό πλασέ σε αντεπίθεση από μπαλιά του Ναϊνγκολάν, αλλά περίπου 3 λεπτά ο Βόσνιος έχασε σπουδαία ευκαιρία από κοντά για το 3-0, φάση σημαντική για την εξέλιξη του ματς.

Μπορεί η Ρόμα σκοράρει στο 2ο λεπτό του ματς, όμως η Μπάγερ σκόραρε στο 1ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Μεχμέντι να μειώνει και στο 51' ο Χαβιέρ Ερνάντες "πάγωσε" την Ρώμη, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Ο Βασίλης Τοροσίδης μπήκε στο ματς στο 76' και 3 λεπτά αργότερα έκανε την σέντρα στην φάση που ο Σαλάχ κέρδισε το πέναλτι που έκρινε το ματς.

Ο Αιγύπτιος ήταν έτοιμος να σκοράρει και ο Τοπράκ τον έσπρωξε στέλνοντάς τον στα δίχτυα, ο Τούρκος αποβλήθηκε φυσικά και από τα 11 βήματα ο Μίραλεμ Πιάνιτς έκανε το 3-2, λυτρώνοντας τους Ιταλούς.

 ΡΟΜΑ: Στσέσνι, Φλορέντσι (56' Μάικον) (76' Τοροσίδης), Μανωλάς, Ρίντιγκερ, Ντιν, Ντε Ρόσι, Πιάνιτς, Ναϊνγκολάν, Σαλάχ, Ζερβινιό (68' Ιτούρμπε), Τζέκο.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Ντονάτι, Τα, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ουεντέλ, Τοπράκ, Καμπλ, Μεχμέντι (88' Μπραντ), Τσαλχάνογλου, Κίσλινγκ (46' Μπελαραμπί) (73' Κράμερ), Χαβιέρ Ερνάντες.

*κόκκινη 79' Τοπράκ
 
 
 
 
Μπαρτσελόνα - ΜΠΑΤΕ 3-0
 
Σκόρερς: 30' πέν. και 83' Νεϊμάρ, 60' Λουίς Σουάρες

Γήπεδο: "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη

Διαιτητής: Ίστβαν Βαντ (Ουγγαρία)

Ούτε 20 λεπτά δεν αγωνίστηκε ο Ίβαν Ράκιτιτς, καθώς αποχώρησε τραυματίας και τον αντικατέστησε ο Μουνίρ Ελ Χανταντί, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι που έδωσε την ευκαιρία στον Νεϊμάρ να ανοίξει το σκορ στο 30' για την Μπαρτσελόνα.

Σε άλλη μισή ώρα αγώνα ήρθε το δεύτερο γκολ για τους Καταλανούς, στο 60' δηλαδή με τον Λουίς Σουάρες να σκοράρει απο πάσα του Νεϊμάρ, ο οποίος στο 83' διαμόρφωσε το τελικό 3-0 από ασίστ του Ουρουγουανού.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Μαστσεράνο, Βερμάλεν, Αντριάνο Κορέια, Μπουσκέτς (76' Γκουμπάου), Ράκιτιτς (20' Ελ Χανταντί), Ινιέστα (68' Μπάρτρα), Σέρτζι Ρομπέρτο, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

ΜΠΑΤΕ: Τσέρνικ, Πολιάκοβ, Γκαϊντουτσίκ, Μιλούνοβιτς, Μλαντένοβιτς, Αλεκσάντρ Βολόντκο (68' Νίκολιτς), Γιαμπλόνσκι, Στασέβιτς, Μαξίμ Βολόντκο (78' Ρίος), Γκορντεϊτσούκ, Μοζολέβσκι (61' Χλεμπ).
 
 
Η βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 10 (8-2)
2. Ρόμα 5 (10-10)
ζ. Λεβερκούζεν 4 (11-10)
4. ΜΠΑΤΕ 3 (4-11)
 

Δειτε Επισης

Αυτά είναι τα χρυσά πριμ που θα πάρουν οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι
Με Κριστιάνο Ρονάλντο η λίστα της Πορτογαλίας για το Euro 2024
Τέλος εποχής για τον Κρόος-Aνακοίνωσε ότι αποσύρεται μετά το Euro 2024
Ο τρομερός Παυλίδης και ο… απλησίαστος Κέιν
Αποφασίζει για Τσάβι ο Λαπόρτα, έτοιμη η λίστα με τους αντικαταστάτες
Επιμένουν οι Γάλλοι-«Ο Αλμέιδα παραμένει στη λίστα της Μαρσέιγ»
Φεύγει και ο αδερφός του Μπαπέ από την Παρί
Σαλάχ: Θα παλέψουμε σαν τρελοί για να πάρουμε το πρωτάθλημα του χρόνου
Aπρόοπτο στο πάρτι τίτλου της Μάντσεστερ Σίτι-Πέταξαν έξω από το κλαμπ τον Κάρσον
«Ο Ολυμπιακός έδειξε ποιότητα με την Άστον Βίλα, να χαρίσουμε στη Φλωρεντία ένα τρόπαιο στη μνήμη του Τζο Μπαρόνε»