Στους "16" με απόλυτο η Ζενίτ

Με  σκόρερ τον Τζιούμπα και δημιουργό τον Χουλκ, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης νίκησε με 2-0 τη Λιόν στο "Ζερλάν" και εξασφάλισε την πρόκριση στους "16" κάνοντας το "4 στα 4".

Είναι η μόνη ομάδα που έχει μόνο νίκες στην διοργάνωση, ενώ η Βαλένθια όχι απλά δεν την ακολούθησε από σήμερα στην επόμενη φάση, ηττήθηκε στην Γάνδη, η οποία επικράτησε με 1-0 χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Κουμς και αυτή είναι η πρώτη της νίκη στην ιστορία της στο CL.
 
 
Λιόν - Ζενίτ 0-2

Σκόρερς: 25' και 57' Τζιούμπα

Γήπεδο: "Ζερλάν", Λιόν

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Χουλκ και Αρτέμ Τζιούμπα είναι σε εξαιρετική κατάσταση και αυτό επιβεβαιώθηκε και στο "Ζερλάν", καθώς ο Ρώσος στράικερ άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό με το 3ο του γκολ στην διοργάνωση, τέρμα που το το έδωσε... έτοιμο ο Βραζιλιάνος.

Ο Τζιούμπα σκόραρε για 3η σερί αγωνιστική και τελικά έφτασε τα 4 γκολ στην διοργάνωση φέτος, διαμορφώνοντας το τελικό 0-2 στο 57' ξανά από ασίστ του Χουλκ.

ΛΙΟΝ: Άντονι Λόπες, Ζαλέ (61' Ραφαέλ), Γιανγκά-Εμ'Μπιουά, Ουμτιτί, Μπεντιμό, Γκοναλόν, Νταρντέρ (77' Φερί), Τολισό, Βαλμπουενά, Μποβού (69' Κορνέ), Λακαζέτ.

ΖΕΝΙΤ: Λοντίγκιν, Ανιουκόβ, Λόμπαρτς, Νέτο, Κρίσιτο (73' Σμολνίκοβ), Χάβι Γκαρθία (80' Γιουσούποβ), Βιτσέλ, Ντάνι, Σατόβ, Χουλκ, Τζιούμπα (83' Ριαζάντσεβ).

*κόκκινη 72' Γκοναλόν και 88' Ανιουκόβ

 


Γάνδη - Βαλένθια 1-0

Σκόρερ: 49' πέν. Κουμς

Γήπεδο: "Αρτεβέλντεσταντιον", Γάνδη

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Σπουδαία ευκαιρία έχασαν οι Βέλγοι στο 18' με το δοκάρι στην κεφαλιά του Μιλίτσεβιτς, με την μπάλα μάλιστα εν συνεχεία να χτυπά στην πλάτη του Χάουμε Ντομένετς, αλλά ήταν τυχερός και δεν πήρε τροχιά προς τα δίχτυα του.

Στο 26' χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά για τους γηπεδούχους, αυτήν την φορά από τον Ντεγιάχερε, αλλά τελικά η ομάδα τις λυτρώθηκε στα αρχές του δεύτερου ημιχρόνου.

Η Γάνδη κέρδισε πέναλτι στο 48' με το χέρι του Αντόνι Μπαραγάν στην περιοχή από την σέντρα του Σαϊέφ, αυτός ζήτησε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, αλλά ο Σβεν Κουμς δεν τον άφησε. Ο αρχηγός τελικά δικαιώθηκε, καθώς άνοιξε το σκορ από τα 11 βήματα, με τον Χάουμε Ντομένετς να βρίσκει την μπάλα και παραλίγο να καταφέρει να αποτρέψει το γκολ.

ΓΑΝΔΗ (3-6-1): Σελς, Νίλσεν, Μίτροβιτς, Ασάρε, Κουμς, Ρενάτο Νέτο, Φόκετ, Σαϊέφ (55' Ραμάν) (85' Ραφίνια), Μιλίτσεβιτς, Ντεγιάχερε (93' Κουλιμπαλί), Ντεπουάτρ.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Χάουμε Ντομένετς, Μπαραγάν, Αντερλάν Σάντος, Μουστάφι, Χοσέ Γκαγιά, Χάβι Φουέγο (63' Αντρέ Γκόμες), Ντάνι Παρέχο, Ένσο Πέρες, Φεγκουλί (70' Ζοάο Κανσέλο), Σάντι Μίνα (46' Πιάτι), Πάκο Αλκάθερ.
 
Η βαθμολογία
1. Ζενίτ 12 (10-4)
2. Βαλένθια 6 (6-6)
3. Γάνδη 4 (4-5)
4. Λιόν 1 (2-7)
 

Δειτε Επισης

Ο τρομερός Παυλίδης και ο… απλησίαστος Κέιν
Αποφασίζει για Τσάβι ο Λαπόρτα, έτοιμη η λίστα με τους αντικαταστάτες
Επιμένουν οι Γάλλοι-«Ο Αλμέιδα παραμένει στη λίστα της Μαρσέιγ»
Φεύγει και ο αδερφός του Μπαπέ από την Παρί
Σαλάχ: Θα παλέψουμε σαν τρελοί για να πάρουμε το πρωτάθλημα του χρόνου
Aπρόοπτο στο πάρτι τίτλου της Μάντσεστερ Σίτι-Πέταξαν έξω από το κλαμπ τον Κάρσον
«Ο Ολυμπιακός έδειξε ποιότητα με την Άστον Βίλα, να χαρίσουμε στη Φλωρεντία ένα τρόπαιο στη μνήμη του Τζο Μπαρόνε»
Υποψήφιος για τον πάγκο της Μπάγερν ο Κομπανί
Το αντίο του Τσιμίκα στον Κλοπ-«Η πίστη σου σε μένα μου άλλαξε τη ζωή»
Ένοπλη επίθεση σε παίκτες της Μαρσέιγ-Προσπάθησαν να τους κλέψουν τα αυτοκίνητα