Απόλλων: Τον σταμάτησε ο Παναγόπουλος

Τις πρώτες εντός έδρας απώλειες στο φετινό πρωτάθλημα είχε ο Απόλλωνας που έμεινε στο ισόπαλο 0-0  με τον Ερμή στο «χωράφι» του Τσιρείου.
 
Στο γήπεδο της Λεμεσού έγινε επανασπορά του γρασιδιού και ήταν σε πάρα πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση. Οι «γαλάζιοι» που μετρούσαν μέχρι σήμερα πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο Τσίρειο, έμειναν στους 20 βαθμούς και έχασαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τις απώλειες που θα υπάρξουν στα ντέρμπι Ανόρθωσης-ΑΕΚ και Ομόνοιας-ΑΠΟΕΛ.
 
 
 

Ο Ερμής αγνοεί τη νίκη εδώ και έξι αγώνες, καθώς κέρδισε τελευταία φορά την 3η αγωνιστική στις 12 Σεπτεμβρίου την Ένωση στο «Αμμόχωστος» με 2-1. Οι «φτεροπόδαροι»  με τον βαθμό της ισοπαλίας που πήραν, έκαναν τους βαθμούς τους 7, παρέμειναν όμως στην προτελευταία θέση.
 
Ανούσια υπεροχή Απόλλωνα
Ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι αν και αγωνίστηκε με πάρα πολλές απουσίες. Εκτός αποστολής ήταν οι τιμωρημένοι Παπουλλής, Τουράμ, Μερκής και ο τραυματίας Σλάβτσεφ.
 
Οι γαλάζιοι απείλησαν στο 11’ με τον Στογιάνοβιτς να σουτάρει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παναγόπουλου. Στο 17ο λεπτό ο Πέδρο Εμμάνουελ προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, αντικαθιστώντας τον τραυματία Μέζγκα με τον νεαρό Ιωάννη Πίττα (γιό του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Πάμπου Πίττα), ο οποίος έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα.
 

Ο νεαρός χαφ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ πέντε λεπτά αργότερα, όμως το σουτ του απέκρουσε σε κόρνερ ο Παναγόπουλος. Ο Απόλλωνας είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο μισάωρο, κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα, όμως δεν βρήκε αρκετούς διαδρόμους για να απειλήσει την εστία του Ερμή.
 
Η ομάδα της Αραδίππου στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου ξεθάρρεψε και προσπάθησε να αιφνιδιάσει με τον Μπαλογκούν στο 29’, ενώ έχασε κραυγαλέα διπλή ευκαιρία στο 33’ με τον Βάλε να λέει όχι στον Μαγιέλε.
 

Ανίκητος ο Παναγόπουλος
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Απόλλωνας κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και μετέφερε το παιχνίδι γύρω από την περιοχή του Ερμή.
 
Η ομάδα του Πέδρο Εμμάνουελ πίεσε ασφυκτικά τον Ερμή, όμως ήταν άτυχη και άστοχη. Στο 59’ ο Παναγόπουλος απέκρουσε το σουτ του Ρόσα, ενώ ο Ελλαδίτης πορτιέρο είπε «όχι» και στον Γκιέ στο 63α.
 
Η υπεροχή του Απόλλωνα στον αγωνιστικό χώρο ήταν εμφανής και στο 65’ χάθηκε η πιο κραυγαλέα ευκαιρία όταν το σουτ του Πίττα έδιωξαν πάνω στη γραμμή ποδοσφαιριστής του Ερμή. Οι παίκτες του Απόλλωνα διαμαρτυρήθηκαν πως η μπάλα πέρασε την γραμμή τέρματος (η επαναληπτική προβολή δεν ξεκαθαρίζει τη φάση).
 
Οι εντυπωσιακές επεμβάσεις του Παναγόπουλου συνεχίστηκαν και στο 77’ απέκρουσε εντυπωσιακά το φάουλ του Ντα Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος επιτελικός μέσος του Απόλλωνα δοκίμασε ξανά την τύχη του από στατική φάση, τρία λεπτά αργότερα, με την  μπάλα να κτυπά στο δοκάρι του Ερμή και να καταλήγει έξω.
 

Στο 84’ ο Εστεμπάν Σακέτι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα που αντικρίζει την κόκκινη στη φετινή σεζόν. 
 
Στο τέλος του αγώνα έγιναν μικροεπεισόδια μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων 
 
 
 
 
Πέδρο Εμμάνουελ: «Θα μιλήσω αργά και για κάθε θέμα ξεχωριστά. Πρώτα από όλα όπως και με τον αγώνα με την Ομόνοια  πάλι ο αγωνιστικός χώρος ήταν χάλια. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων που κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες σε  τέτοιο αγωνιστικό χώρο με κίνδυνο και την σωματική τους ακεραιότητα. Δεύτερος θέλω να τονίσω ότι είμαστε στην διεκδίκηση του τίτλου, η πίεση που υπάρχει πάνω μας είναι καλή και θα προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο στα επόμενα παιχνίδι.
 
Για το παιχνίδι συγχαρητήρια στον Ερμή που κατάφερε και πήρε έναν βαθμό. Στο πρώτο μέρος η έλλειψη υπομονής στο παιχνίδι μας και ο άσχημος αγωνιστικός χώρος δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε πολλές ευκαιρίες για γκολ και έτσι μείναμε στο μηδέν. Στην επανάληψη ήταν διαφορετική η ιστορία. Εμείς πιέσαμε πολύ τον Ερμή αναγκάζοντας τον να οπισθοχωρήσει. Στην φάση που ζήτησαν γκολ οι παίκτες μου δεν θέλω να σταθώ αν η μπάλα πέρασε ή όχι, είναι θέμα του διαιτητή. Δεν φταίει σε τίποτα ο Ερμής που ήρθε να παίξει ποδόσφαιρο. Κάναμε καλό παιχνίδι και θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους για την διεκδίκηση του τίτλου. Είχαμε πολλές απουσίες, ο νεαρός Πίττας που μπήκε στο παιχνίδι και επειδή δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Αναγκαστικά πάμε στον πόλεμο με όποια όπλα έχουμε στην διάθεση μας και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλους τους ποδοσφαιριστές μου».
 
 
Νίκος Παναγιώτου: «Ήρθαμε να παίξουμε απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Απόλλωνας. Στόχος ήταν το κέρδος και τα καταφέραμε. Στο πρώτο μέρος το μόνο που μας έλειψε ήταν το γκολ, στο δεύτερο ο Απόλλωνας μας πίεσε. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάτι με τις αλλαγές αλλά ήταν δύσκολο. Μέσα από τέτοια παιχνίδια για να έχεις απαιτήσεις για το τρίποντο πρέπει να κάνεις γκολ μια από τις λίγες ευκαιρίες που θα βρεις. Πήραμε ένα πολύτιμο βαθμό μέσα στην Λεμεσό. Συγχαρητήρια στους παίκτες. Ο χλοοτάπητας ήταν καταστροφικός».
 
 
Απόλλων (Πέδρος Εμανουέλ): Βάλε, Στυλιανού, Ελίσιο, Φρέιρ, Ζάιμε, Σατσέτι, Ντα Σίλβα, Στογιάνοβιτς, Ρόσα, Μέζγκα (17' Πίττας), Γκιέ Γκιέ

Ερμής (Νίκος Παναγιώτου): Παναγόπουλος, Μουλαζίμης, Γιαγκουδάκης, Χριστοφή, Γκονσάλεθ, Καϊνόρ, Ν'Ντονγκ, Μπαλογκούν (Ουαταρά 67'), Μαγιέλε, Κεϊτά.

Σκόρερ:-

Κίτρινες: Στογιάνοβιτς, / Ν'Ντονγκ, Γιαγκουδάκης, Παναγόπουλος

Κόκκινες: Σατσέτι (2η κίτρινη)

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου

Α' βοηθός: Μιχάλης Τσεντής

Β' βοηθός: Χρίστος Ε. Χρίστου

4ος: Νικόλας Αθανασίου

Παρατηρητής: Μιχάλης Ιωάννου
 

Δειτε Επισης

Φαμπιάνο: «Είμαι ευγνώμων για όλα αυτά τα χρόνια και τις στιγμές με την φανέλα της Ομόνοιας»
Υπενθύμιση της Ανόρθωσης για την αυριανή Γενική Συνέλευση
Σήκωσε το γάντι για την απαγόρευση μετακίνησης η ΑΕΚ-«Αποφύγαμε να ανεβάσουμε τους τόνους»
Στις 21 Οκτωβρίου η τελετή εγκαθίδρυσης της Εθνικής Σχολής Δεοντολογίας
Δαυίδ Γερασίμου: Ο 15χρονος που κλέβει τις εντυπώσεις στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης (vid)
Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΟΠ για την απαγόρευση μετακίνησης στο ΑΕΚ-Ανόρθωση
Μάστερ των ντεμπούτων ο Μανόλο Χιμένεθ
«Πιστεύω σε αυτή την ομάδα, πρέπει και οι φίλαθλοι να πιστέψουν σε εμάς»
Πρόστιμο από τον Αριστοτέλη Βρυωνίδη στον ισχυρό άντρα του ΑΠΟΕΛ
«Είναι σίγουρα λυπηρό για εσάς να είστε δευτεροτρίτοι στην δική σας πόλη»