Επέστρεψε εμφαντικά στις νίκες η Νέα Σαλαμίνα

Στις νίκες επέστρεψε η Νέα Σαλαμίνα, η οποία μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα, κέρδισε με 3-1 την Ένωση στο «Αμμόχωστος».

Η ομάδα της Αμμοχώστου με 16 βαθμούς ανέβηκε στην 5η θέση, ενώ στην 11η βρίσκεται η Ένωση με οκτώ βαθμούς. Στον πάγκο των βυσσινί εκτελώντας χρέη υπηρεσιακού προπονητή ήταν ο Γιασεμής Γιασεμάκη, μετά την απομάκρυνση του Νίκου Καραγεωργίου.

Δύο τέρματα, από την άσπρη βούλα, για την Νέα Σαλαμίνα σκόραρε ο Μακρίεφ που έφτασε για τα εφτά, και ένα ο Πεδρίτο. Από πλευράς Ένωσης μείωσε προσωρινά σε 2-1 ο Ντίξον με ένα εξαιρετικό τέρμα.

Δύο από τα 11 βήματα
Οι ερυθρόλευκοι έγιναν το απόλυτο αφεντικό στον αγώνα από το 14’, αφού από ισάριθμες εκτελέσεις βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0. Η αρχή έγινε στο 9’ όταν ο Δανιήλ έσπρωξε στην περιοχή τον Παύλου και έτσι ο Μακρίεφ έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα. Ο Βούλγαρος δεν λάθεψε και έστειλε την μπάλα στην αριστερή πλευρά της εστίας του Αμπάρη γράφοντας το 1-0.

Στο 14’, μετά από κόρνερ, ο Μπόζοβιτς κράτησε τον Μακρίεφ εμποδίζοντάς τον να πηδήξει με αποτέλεσμα η μπάλα να στηθεί και πάλι στα 11 βήματα. Ο παθών ήταν και πάλι ο εκτελεστής. Έστειλε ξανά στην ίδια πλευρά την μπάλα, διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του.

 

 

Φοβερό γκολ ο Ντίξον
Η Ένωση ανέβηκε άμεσα προς την αντίπαλη εστία προκειμένου να ασκήσει πίεση και κατάφερε γρήγορα να μειώσει στο παιχνίδι με ένα εξαιρετικό τέρμα του Κρις Ντίξον. Ο Άγγλος πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, στον αέρα την πέρασε πάνω από τον Κούσουλο και με μονοκόμματο σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Στέινμπορς, πετυχαίνοντας το 2-1.

Προσπάθεια Ένωσης
Στο δεύτερο μέρος η Νέα Σαλαμίνα μπήκε δυνατά για να «σκοτώσει» το ενδιαφέρον του αγώνα, όμως με την πάροδο του χρόνου ανέβασαν ρυθμούς και ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί. Σε 2-3 περιπτώσεις ο Ντίξον βρέθηκε σε θέση βολής, όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τις προσπάθειές του, ή δεν ήταν εύστοχος.

Τέλος από τον Πεδρίτο
Κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 73΄ο Πεδρίτος, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το τελικό 3-1.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ
: 9’ πεν., 14’ πεν. Μακρίεφ, 78’ Πεδρίτο / 15’ Ντίξον

Κίτρινες: Μπεμπά / Δανιήλ, Βαλλιάνος, Μπόζοβιτς

Συνθέσεις:
Νέα Σαλαμίνα (Γιαν ντε Γιόνγκε):
Στέινμπορς, Άντις, Ζάρκοβιτς, Μπεμπά, Τζούρτζουριτς (82' Kολίνα), Μακρίεφ (67’ Πεδρίτο), Παύλου (86’ Χριστοφή), Κούσουλος, Μάρτσεφ, Σκοπελίτης, Τσίνα
ΕΝΠ (Γιασεμής Γιασεμάκης): Αμπάρης, Πιερέττης, Σίλβα, Μπάουμαν (66’ Φροξυλιάς), Βούκσεβιτς, Δανιήλ (57’ Σβόγιτς), Μπόζοβιτς, Βαλιάνος, Μπούντιμιρ, Ντίξον (86’ Παπαδόπουλος), Ράασμπεκ

Διαιτητής: Θωμάς Μούσκος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δώρος Τούρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Στέλιος Χριστοδούλου
4ος Διαιτητής: Κώστας Νικολάου
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ανδρέας Γεωργίου  

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Γιασεμής Γιασεμάκης: «Δυστυχώς δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Μπήκαμε νωθρά στο παιχνίδι και με δυο λάθη βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Είχαμε το σθένος να το παλέψουμε μπήκαμε ξανά στο παιχνίδι με το γκολ του Ντίξον, πιέσαμε στη Νέα Σαλαμίνα και είχαμε ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε. Με την πάροδο του χρόνου δεν καταφέραμε να είμαστε όπως στο πρώτο μέρος, βρήκαμε 1-2 ευκαιρίες, δεν ισοφαρίσαμε και η Νέα Σαλαμίνα πήρε τη νίκη».

 

Γιαν Ντε Γιόνγκε: «Βάλαμε δύο γκολ στην αρχή ήμασταν τυχεροί. Έδωσα ένα παράδειγμα στους παίκτες ότι όταν μια γάτα είναι στην γωνιά μπορεί να αντιδράσεις. Είχαν δυσκολίες λόγω αλλαγής προπονητή. Ήταν καθοριστικό το γκολ. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις γωνίες ,καθώς ο αντίπαλος παίζει από το κέντρο. Αφήσαμε χώρους στην άμυνα και είχαν ευκαιρίες να ισοφαρίσουν. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι σε αυτό το κομμάτι. Αναγκαστήκαμε να παίξουμε με αντεπιθέσεις, κάτι που δεν προτιμώ. Αν είμαστε πειθαρχημένοι μπορεί να νικήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Μπορεί και να χάσουμε. O προπονητής καταλαβαίνει το πάθος του κόσμου. Το αντιλαμβάνομαι, γιατί προέρχομαι από σύλλογο με τα ίδια στοιχεία. O κόσμος πρέπει να είναι δίπλα μας και στα δύσκολα και στα εύκολα».
 

 

 

Δειτε Επισης

Προ των πυλών η 7η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
Φαμπιάνο: «Είμαι ευγνώμων για όλα αυτά τα χρόνια και τις στιγμές με την φανέλα της Ομόνοιας»
Υπενθύμιση της Ανόρθωσης για την αυριανή Γενική Συνέλευση
Σήκωσε το γάντι για την απαγόρευση μετακίνησης η ΑΕΚ-«Αποφύγαμε να ανεβάσουμε τους τόνους»
Στις 21 Οκτωβρίου η τελετή εγκαθίδρυσης της Εθνικής Σχολής Δεοντολογίας
Δαυίδ Γερασίμου: Ο 15χρονος που κλέβει τις εντυπώσεις στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης (vid)
Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΟΠ για την απαγόρευση μετακίνησης στο ΑΕΚ-Ανόρθωση
Μάστερ των ντεμπούτων ο Μανόλο Χιμένεθ
«Πιστεύω σε αυτή την ομάδα, πρέπει και οι φίλαθλοι να πιστέψουν σε εμάς»
Πρόστιμο από τον Αριστοτέλη Βρυωνίδη στον ισχυρό άντρα του ΑΠΟΕΛ