Τα "παλτά" και οι παικταράδες του καλοκαιριού

Τι κι αν το καλοκαίρι είχαμε capital control; Τι κι αν ο κόσμος ξεροστάλιζε έξω από τις τράπεζες για 20 ευρώ; Οι ομάδες συνέχισαν ακάθεκτες τον προγραμματισμό τους πραγματοποιώντας κανονικά μεταγραφές. Κάποιες από αυτές μάλιστα ήταν εντυπωσιακές, όπως των Μπερμπάτοφ, Εσιέν, Καμπιάσο και Μπουονανότε.

Λίγους μήνες αργότερα ορισμένοι ποδοσφαιριστές αποδείχθηκαν "λουκούμι" και κάποιοι άλλοι όψι τόσο καλοί. Μέχρι το πρώτο μισό του πρωταθλήματος πάντα. Εμείς όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος συγκεντρώσαμε τις 15 καλύτερες και 15 πιο άστοχες κινήσεις. Με μία διαφορά...

Αντί να τις κατατάξουμε σε σειρά, δίνουμε τη δυνατότητα στους αναγνώστες μας να επιλέξουν την πρώτη από κάθε κατηγορία! Φυσικά και κάποιοι από εσάς μπορεί να διαφωνείτε με τις επιλογές μας. Για αυτό μην διστάσετε να γράψετε τη δική σας λίστα με σχόλιο κάτω από το κείμενο.

Πάμε να ξεκινήσουμε το... ξεκαθάρισμα.

Οι χειρότερες μεταγραφές
Μάικλ Εσιέν (Παναθηναϊκός): Έχει πάρει παιχνίδια στα πόδια του, όμως δείχνει μακριά από τον παλιό καλό του εαυτό. Στην διακοπή πρέπει να δουλέψει πολύ στην φυσική κατάσταση. Στον Παναθηναϊκό πάντως θα τον στηρίξουν μέχρι το τέλος. Για την αξία του ούτε λόγος.

Μεχντί Αμπέντ (Παναθηναϊκός): Μεγαλύτερη απογοήτευση ακόμα και από τον Εσιέν. Με τον Γκανέζο γνωρίζαμε πως ήρθε με πρόβλημα. Ο Αλγερινός όμως κόστισε χρήματα και δεν έχει προσφέρει τίποτα απολύτως.
Γενς Βέμερ (Παναθηναϊκός): Λεφτά δεν... υπάρχουν στον Παναθηναϊκό, οπότε οι μεταγραφές πρέπει να είναι προσεκτικές. Δυστυχώς ο Γερμανός είναι απογοήτευση. Ειδικότερα στο αμυντικό κομμάτι όποτε παίζει η δεξιά πλευρά των πράσινων είναι... χωνί.

Θέσαρ Άρθο (ΑΕΚ): Ο Τραϊανός Δέλλας... μυρίστηκε πως δεν θα πάρει κάτι από τον Ισπανό και τον έκανε στην άκρη. Ο Πογέτ του έδωσε ευκαιρίες και μάλλον το μετάνιωσε.

Ρόμπιν Όλσεν (ΠΑΟΚ): Τι να πούμε γι αυτό το παιδί; Κόστισε περίπου 450.000€ στον "δικέφαλο" και τον θυμόμαστε για τις απίστευτες γκέλες του.

Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ (ΠΑΟΚ): Επιλογή Σαββίδη. Γι αυτό μπαίνει ξεχωριστά. Ο Βούλγαρος είναι δύσκολος χαρακτήρας για όσους γνωρίζουν, οπότε στον ΠΑΟΚ έπρεπε να χτίσουν πάνω του. Αυτό δεν έγινε και ο "Μπέρμπα" δεν έχει προσφέρει τίποτα.

Φρανκ Άρνεσεν (ΠΑΟΚ): Είναι κι αυτός μεταγραφή. Σε διοικητικό επίπεδο. Ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε ένα σωρό χρήματα για τις γνώσεις του και για αντάλλαγμα πήρε κακές προσθήκες. Πραγματικά το τοπ15 θα μπορούσε να γεμίσει με ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Μανουέλ Λανθαρότε (Αστέρας): Με καριέρα στην Ισπανία και εκπαίδευση στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, πολλοί περίμεναν πως θα έκανε τη διαφορά. Δυστυχώς όλοι διαψευστήκαμε.

Άλαν Πουλίδο (Ολυμπιακός): Το καλοκαίρι "έφαγε" τη θέση του Ντουρμάζ (ή του Φουστέρ) στο Champions League. Δεν έχει πάρει δευτερόλεπτο στο πρωτάθλημα, αφού ο Μάρκο Σίλβα δεν τον πιστεύει καθόλου.
Ερνάνι (Ολυμπιακός): Δανεικός μεν, αλλά όχι αγύριστος. Ο Πορτογάλος άσος μάλλον θα μας αποχαιρετήσει τον Γενάρη δικαιολογημένα.

Μίλος Στόιτσεφ (Ατρόμητος): Τον πίστεψαν πολύ στον Ατρόμητο και γι αυτό έδωσαν αρκετά χρήματα για τα δεδομένα του συλλόγου. Ο Μαυροβούνιος μέσος δεν έχει κάνει τη διαφορά. Για την ακρίβεια είναι απογοητευτικός.

Άντονι Λε Ταλέκ (Ατρόμητος): ΟΚ έχει πετύχει δυο κρίσιμα γκολ, όμως η συνολική του παρουσία κρίνεται αρνητική. Περίμεναν πολλά περισσότερα οι άνθρωποι του Ατρομήτου.

Τάσος Παπάζογλου (Παναιτωλικός): Δεν τον βοήθησε το τρόπος που έπαιζε ο Πόντες στο ξεκίνημα της περιόδου, όμως και ο ίδιος ήταν τραγικός. Πολλά λάθη για την εμπειρία του.

Μαυρούδης Μπουγαΐδης (Πανθρακικός): Ήταν η ευκαιρία του φέτος να παίξει και να δείξει κάποια πράγματα (όπως πχ ο Ρισβάνης στον Πανιώνιο). Μόλις μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Αν δεν μπορεί να ξεχωρίσει και σε αυτόν τον Πανθρακικό, τότε που;

Ράντοσλαβ Μαγέφσκι (Βέροια): Λίγα πράγματα. Για την ακρίβεια αν και μεσοεπιθετικός μία ασίστ και κανένα γκολ. Απογοήτευση.
 
Οι δεκαπέντε καλύτερες μεταγραφές
Ιντέγε Μπράουν (Ολυμπιακός): Κόστισε λίγο πάνω από 6.000.000€ το καλοκαίρι και όπως φαίνεται έχει βγάλει εν μέρει τα λεφτά του. Χρήσιμος ποδοσφαιριστές σε Ελλάδα και Ευρώπη με προσωπικά γκολ.

Ροντρίγκο Γκάλο (ΑΕΚ): Έκανε μία μικρή κοιλιά, όμως παραμένει αξιόπιστη λύση για τα δεξιά της άμυνας. Είναι ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ στην Ένωση.

Αντρέ Σιμόες (ΑΕΚ): Ο παίκτης που θέλει κάθε προπονητής στην ομάδα του. Στην Πορτογαλία έπαιζε πιο μπροστά, όμως στην Ένωση κάνει σπουδαία δουλειά μεσοαμυντικά.

Γκάρι Ροντρίγκες (ΠΑΟΚ): Η μοναδική αξιόλογη κίνηση του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι! Οι υπόλοιποι είτε δεν προσέφεραν, είτε πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος τραυματίες.

Φακούντο Μπερτόλιο (Αστέρας): Με δεδομένο πως ο Αστέρας δεν πραγματοποιεί καλή σεζόν, ο Αργεντινός είναι από τις ποιοτικότερες μεταγραφές του καλοκαιριού. Σπουδαία τεχνική και συμμετοχή σε τέσσερα γκολ.

Απόστολος Γιάννου (Αστέρας): Πανέξυπνη κίνηση από τους Αρκάδες. Με 9 γκολ σε 14 εμφανίσεις, σίγουρα αποτελεί από τους καλύτερους παίκτες του πρώτου γύρου.

Όγκιεν Γκνιάτιτς (Πλατανιάς): Σούπερ μεταγραφή για τον Πλατανιά. Αθόρυβη δουλειά στη μεσαία γραμμή. Μαρκάρει εξαιρετικά και δίνει τη δυνατότητα στους συμπαίκτες του να ασχοληθούν με το μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Ντάνι Νιέτο (Ξάνθη): Η Ξάνθη δεν έχει εντυπωσιάσει στο πρώτο μισό, όμως ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έχει βοηθήσει αρκετά με τα τρία γκολ του.

Λουίτζι Τσέναμο (Ξάνθη): Ίσως ο κορυφαίος τερματοφύλακας του πρώτου γύρου. Μαζί με τον Τσιντώτα έχουν ξεχωρίσει με τις εντυπωσιακές αποκρούσεις τους.

Αμρ Ουάρντα (Παναιτωλικός): Το καλοκαίρι τα "καναρίνια" άλλαξαν αρκετά το ρόστερ τους. Ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός ξεχώρισε και μάλιστα το όνομα το ακούγεται για τους "μεγάλους".

Μάρκο Μαρκόφσκι (Παναιτωλικός): Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Αγρινίου με έξι γκολ και μία ασίστ. Είναι σταθερός παίκτης και έχει βοηθήσει αρκετά τις τελευταίες αγωνιστικές.

Καρίμ Ανσαριφάρντ (Πανιώνιος): Ο Ιρανός επιθετικός του "ιστορικού" έκλεψε την παράσταση στον πρώτο γύρο με μπόλικα γκολ και εντυπωσιακές φάσεις.

Κώστας Μανωλάς (Λεβαδειακός): Μετά τον τραυματισμό του Κάρλος Μιλιάζες ανέλαβε την αριστερή πλευρά του Λεβαδειακού και τα πηγαίνει εξαιρετικά. Άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά που λέμε.

Απόστολος Βέλλιος (Ηρακλής): Άργησε να πάρει... μπρος, όμως αποτελεί τον πιο ποιοτικό ποδοσφαιριστή του Γηραιού.

Μαριάνο Μπίτολο (Ατρόμητος): Σίγουρα η πορεία του Ατρομήτου είναι απογοητευτική, όμως ο Αργεντινός είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας με συμμετοχή μάλιστα στο επιθετικό κομμάτι.
 

Δειτε Επισης

Επίθεση Πισάρο σε ΑΕΚ: «Όσοι βρίσκονται στην κορυφή στην Ελλάδα είναι... μαφία»
Ξεκινούν οι επαφές για το νέο συμβόλαιο του Κωνσταντέλια
Υπογράφει και πιάνει δουλειά ο Μαρσιάλ στην ΑΕΚ
Άρης: Έχει βγει κερδισμένος μέσα από τις συνεργασίες του με τους Σουηδούς
Ολυμπιακός: O Ολιβέιρα διεκδικεί θέση βασικού εναντίον του Αρη
Η ΑΕΚ κέρδισε τον Βόλο και έπιασε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στην κορυφή Super League
ΒΙΝΤΕΟ: Η ΑΕΚ έφτασε σε προφορική συμφωνία με τον Μαρσιάλ
Ισόπαλο το μεγάλο ντέρμπι στην Τούμπα-Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία στη Super League
Ντέρμπι στην Τούμπα για την 4η αγωνιστική της Super League
Με Γουίλιαν και Ολιβέιρα κόντρα στον Παναιτωλικό ο Ολυμπιακός