Πέρες: «Στο κυπριακό ποδόσφαιρο υπάρχουν στοιχήματα και συμφωνίες»

Σημαντικές τοποθετήσεις έκανε ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας Ματίας Πέρες. Ο Ουρουγουανός αριστερός μπακ χαρακτήρισε ερασιτεχνική τη μεταχείριση της Ομόνοιας προς το πρόσωπό του, έκανε λόγο για συμφωνίες και στοιχήματα στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου, ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες κυπριακές ομάδες για απόκτηση του.
 
Απόσπασμα των δηλώσεών του:
 «Ήταν κάπως επείγον για μένα να φύγω για Κύπρο γιατί η Ομόνοια έπρεπε να παίξει στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ Είχα την ευκαιρία να παίξω στην Ευρώπη και τότε η επιλογή μου φαινόταν πολύ καλή, γρήγορη και συγκεκριμένη. Το να παίξω στο Γιουρόπα Λιγκ με δελέασε αρκετά. Εδώ το ποδόσφαιρο είναι αρκετά ερασιτεχνικό και με διακοπές, κάτι που ανακάλυψα στην πάροδο του χρόνου.
Έμεινα έκπληκτος για το ότι δεν υπολογιζόμουν, γιατί ήταν 31 Αυγούστου και δεν μπορούσα να πάω σε άλλη ομάδα. Έμαθα ότι έκαναν κινήσεις για να φέρουν παίκτες και μετά αποφάσισαν να φύγουν κάποιοι και να έρθουν άλλοι. Δεν μπορούσα να παίξω άλλο, ενώ δεν με άφηναν να προπονηθώ με την υπόλοιπη ομάδα. Γι’  αυτούς τους λόγους λέω ότι τα πάντα εκεί ήταν πολύ ερασιτεχνικά.
Επιπλέον, είναι κάποιες ομάδες που διώχνουν τους παίκτες αν δεν κερδίσουν τα παιχνίδια. Επίσης υπάρχουν πολλά στοιχήματα και πολλές συμφωνίες.
Ο κόσμος με στήριζε και αντιδρούσε ακόμα και για τον πρόεδρο, αλλά δεν ήταν κάτι καλό, γιατί βρισκόμουν στη μέση. Ακόμα και οι εφημερίδες έγραφαν για να μου επιτραπεί να επιστρέψω, γιατί ποτέ δεν σταμάτησα να πηγαίνω και να βλέπω τους συμπαίκτες μου σε κάθε παιχνίδι. Η Κύπρος είναι μία μικρή χώρα όπου τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ σημαντικά.
Στην Ουρουγουάη οι παίκτες μίας ομάδας είμαστε οικογένεια, όχι όμως και στην Κύπρο. Σε κάθε ομάδα υπάρχουν δύο Κύπριοι και οι άλλοι είναι ξένοι με διαφορετικές παραδόσεις, γλώσσες, θρησκείες. Έτσι είναι δύσκολο γι’ αυτούς να πετύχουν.
Ακόμη μένω στην Κύπρο, γιατί υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από άλλες ομάδες».
 
 
 

Δειτε Επισης

Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα