Τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα της χρονιάς που φεύγει

Λίγες μέρες πριν αποχαιρετήσουμε το 2015 ο «Ρεπόρτερ» κάνει flash back στη χρονιά και σας παρουσιάζει τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα. Τις σπουδαίες επιτυχίες Κύπριων αθλητών σε διεθνείς αγώνες, τις επιδόσεις τους που χάρισαν εισιτήριο για την Ολυμπιάδα του Ρίο το καλοκαίρι του 2016 και τους τίτλους σωματείων σε ομαδικό επίπεδο. 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 
27/2/15

Η ΕΘΑ Έγκωμης κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ στον τελικό κυπέλλου καλαθόσφαιρας με 58-52 στο «Κίτιον» και κατέκτησε το τρόπαιο για 3η φορά στην ιστορία της.



27/2/15
Η Ομόνοια επικράτησε εκτός έδρας της Α.Ε. Καραβά με 3-1 σετ και στέφθηκε επίσημα πρωταθλήτρια Κύπρου στην πετόσφαιρα ανδρών, για πρώτη φορά στην ιστορία της. 



ΜΑΡΤΙΟΣ
1/3/15

Οι Apollon Ladies συνέτριψαν με 8-0 την ομάδα του Pascal /Λήδρα και επιβεβαίωσαν για άλλη μια χρονιά την αυτοκρατορία τους στον χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου κατακτώντας για έκτη συνεχή σεζόν το πρωτάθλημα. 

 



13/3/15
Ο Γιώργος Αχιλλέως έγινε ο πρώτος Κύπριος αθλητής που πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ σε ολυμπιακό άθλημα. Ο Κύπριος σκοπευτής, νούμερο τρία στην παγκόσμια κατάταξη του σκητ πέτυχε 150/150 δίσκους στον δεύτερο αγώνα του παγκύπριου πρωταθλήματος και ισοφάρισε τόσο το παγκόσμιο ρεκόρ στους ημιτελικούς (125/125 δίσκους) όσο και το παγκόσμιο ρεκόρ στους τελικούς με 150/150 δίσκους). 


28/3/15
Ο πρωταθλητής του σκητ, Ανδρέας Χάσικος, εξασφάλισε κάρτα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Αλ Άιν ο Κύπριος σκοπευτής αγωνίστηκε στον μικρό τελικό του σκητ με αντίπαλο τον Αμερικανό Ολυμπιονίκη, Βίνσεντ Χάνκοκ, τον οποίο κέρδισε με επίδοση 15/16 δίσκους και εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς.  

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
13/4/15

Θρίαμβος της κυπριακής άρσης βαρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Γεωργία με τον Δημήτρη Μινασίδη να κατακτά το αργυρό μετάλλιο στο ζετέ (156 κιλά), ενώ ήταν 5ος στο αρασέ (127 κιλά) και 5ος στο σύνολο (283 κιλά). 

22/4/15
Η καλαθοσφαιρική ΑΕΚ επιβλήθηκε 76-67 του ΑΠΟΕΛ στον τέταρτο τελικό και στέφθηκε πρωταθλήτρια για 2η φορά στην ιστορία της. 


23/4/15
Ο ΑΠΟΕΛ κερδίζει με 6-0 την Ανόρθωση κατακτώντας το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα Futsal στην ιστορία του. 



ΜΑΪΟΣ 
18/5/15 

Η Λεοντία Καλλένου με άλμα 1.93 μ. κατέρριψε για 3η φορά στην καριέρα της το παγκύπριο ρεκόρ ανοικτού στίβου στο ύψος γυναικών, στο Μισισίπι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. 

20/5/15
Ο ΑΠΟΕΛ κερδίζει με 4-2 την ΑΕΛ  στον επεισοδιακό τελικό κυπέλλου και κατακτά τον θεσμό για 21η φορά στην ιστορία του και δεύτερη συνεχόμενη. 

24/5/15
Ο ΑΠΟΕΛ νικά τον Ερμή στο «Αμμόχωστος» με 4-2 και πανηγυρίζει το 24ο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Ήταν το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα για τους «γαλαζοκίτρινους» και τέταρτο την τελευταία πενταετία. 



ΙΟΥΝΙΟΣ
4/6/15

Ο αθλητής της ενόργανης γυμναστικής, Μάριος Γεωργίου, κατέκτησε πέντε χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο στους 16ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης που έγιναν στην Ισλανδία. 

6/6/15
Ο παγκοσμιονίκης και φιναλίστ των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, Κυριάκος Ιωάννου, εξασφάλισε το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα της Βραζιλίας το 2016. Ο Κύπριος άλτης με άλμα στα 2.29 μ. στην αθλητική συνάντηση «Χανιά 2015» κατάφερε να εξασφαλίσει το όριο συμμετοχής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες για τέταρτη συνεχόμενη Ολυμπιάδα αφού προηγήθηκαν οι Αγώνες της Αθήνας το 2004, του Πεκίνου το 2008 και του Λονδίνου το 2012.



2/6/15
Η Κύπρος με τους Γιώργο Αχιλλέως και Άντρη Ελευθερίου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Μεικτό Σκητ στη σκοποβολή στους 1ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες που διεξήχθησαν στο Μπακού.

 



ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
8/8/15

Η Ραμόνα Παπαϊωάννου έτρεξε τα 200 μ. σε 23.19 σε διεθνή συνάντηση στίβου, που έγινε στην πόλη Λέουβεν του Βελγίου και «κλείδωσε» εισιτήριο για την Ολυμπιάδα του 2016. 



26/8/15
Ο ΑΠΟΕΛ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 στο ΓΣΠ με αντίπαλο την Αστάνα και σε συνδυασμό με την ήττα 1-0 στο Καζακστάν έχασε την πρόκριση στους ομίλους του Champons League, όμως πήρε εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Ήταν η 6η συμμετοχή κυπριακής ομάδας στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA. 

27/8/15
Ο Απόστολος Παρέλλης έγινε μόλις ο δεύτερος Κύπριος αθλητής και ο πρώτος στις ρίψεις που προκρίθηκε σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κατακτώντας την έκτη θέση στους αγώνες που έγιναν στην Κίνα με βολή 64.55 μ. 

 



28/8/15
Νέα μεγάλη επιτυχία για τον στίβο, αφού και ο Δημήτρης Χονδροκούκης προκρίθηκε στον τελικό του ύψους, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας. Με άλμα στα 2.31μ. ο πρωταθλητής μας εξασφάλισε και τη συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα της Βραζιλίας αφού το όριο πρόκρισης είναι 2.29μ.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 
14/9/15

Τα πρώτα «καλά νέα» από τους Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής στο Λονάτο της Ιταλίας ήρθαν από την πρωταθλήτρια στο σκητ γυναικών, Άντρη Ελευθερίου, η οποία εξασφάλισε τη δεύτερη κυπριακή κάρτα για τους Ολυμπιακούς του Ρίο.  Ολοκλήρωσε τον αγώνα με 71/75, αγωνίστηκε σε αγώνα «ξαφνικού θανάτου» με άλλες τέσσερις αθλήτριες για μια θέση στον ημιτελικό, θέση την οποία κέρδισε τελικά η Γερμανίδα Κριστίν Βένζελ. Η Ελευθερίου έχασε από το πρώτο διπλό (1/2) και περιορίστηκε στη 10η θέση, κάτι που τελικά δεν τη στεναχώρησε καθόλου, αφού οι οκτώ από τις εννέα προπορευόμενες αθλήτριες είχαν εξασφαλισμένη την «κάρτα» για τους Ολυμπιακούς.


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 
10/10/15

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών πετυχαίνει μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της, επικρατώντας εκτός έδρας με 2-1 του Ισραήλ και φτάνοντας μια ανάσα από την τρίτη θέση του ομίλου της προκριματικής φάσης του Euro 2016 που θα της έδινε τη δυνατότητα διεκδίκησης, μέσω μπαράζ, μιας θέσης στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. 

18/10/15
Νέα μεγάλη επιτυχία για τον Παύλο Κοντίδη, ο οποίος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας που έγινε στην Τσινγκντάο της Κίνας. Ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου εξασφάλισε συμμετοχή στην Ολυμπιάδα του Ρίο στα laser από τον Δεκέμβριο του 2014, όπως και ο Ανδρέας Καριόλου στα RS:X. 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
1/11/15

Άλλος ένας θρίαμβος προστέθηκε στη συλλογή του Παύλου Κοντίδη, ο οποίος φρόντισε για πολλοστή φορά να επικυρώσει την περίοπτη θέση του στην ελίτ της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας με το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στο Άμπου Ντάμπι. 

 

19/11/15
Το κορίτσι-θαύμα του κυπριακού ταεκβοντό, Κυριακή Κουτούκη, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 21ος ετών που πραγματοποιήθηκε στη Ρουμανία.



ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
10/12/15

Μια εξαιρετικά ευχάριστη είδηση έλαβε το βράδυ της Πέμπτης 10 Δεκεμβρίου η Λεοντία Καλλένου. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) ανακοίνωσε την αλλαγή στα όρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς σε μερικά αγωνίσματα, ανάμεσα τους και το ύψος γυναικών, με αποτέλεσμα η αθλήτρια του ΓΣΠ με το 1.93μ. που έκανε τον Μάιο του 2014 να εξασφαλίζει για παρθενική φορά στην καριέρα της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

 
simos.paphitis@imhbusiness.com
 

Δειτε Επισης

Μάβερικς-Θάντερ 117-116: Από το -17 στους τελικούς της Δύσης!
MVP για τρίτη φορά στο NBA ο Γιόκιτ, τέταρτος ο Αντετοκούνμπο
Euroleague Final Four-Οι ώρες των ημιτελικών για αιώνιους
Αποθέωση στο αεροδρόμιο για τους θριαμβευτές και τη μεγάλη πρόκριση στο Final Four της EuroLeague
Θρυλική «άλωση» της Βαρκελώνης με ΜακΚίσικ-Παπανικολάου και ο Ολυμπιακός πάει Βερολίνο
Τα άτομα με προβλήματα ακοής, όρασης θα μπορούν να βιώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Θα επηρεάσει ο τραυματισμός του Γιάννη την Εθνική Ελλάδας και το Προολυμπιακό;
Ίρβινγκ και Ντόντσιτς έστειλαν το Ντάλας στα ημιτελικά της Δύσης
Η στιγμή που ο Τζέιμς βούτηξε μέσα στους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, στη σύρραξη της Κωνσταντινούπολης
Φερστάπεν: «Δεν θα παραλύσει η Red Bull με την φυγή του Νιούι»