ΑΠΟΕΛ: Σημαντικό διπλό στο «Τσίρειο»

Στο τέλος της πιο ταραχώδους εβδομάδας που βίωσε στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο ΑΠΟΕΛ πέρασε νικηφόρα από το «Τσίρειο» επιβαλλόμενος 2-1 του Άρη. Ο πρωταθλητής δεν ήταν εντυπωσιακά βελτιωμένος σε σύγκριση με τα πρόσφατα παιχνίδια του, είχε όμως πάθος, θέληση, εγωισμό και τον ντε Βινσέντι, ο οποίος απέδειξε εκ νέου ότι αποτελεί το απόλυτο βαρόμετρο απόδοσης των «γαλαζοκιτρίνων».
Με το νικηφόρο πέρασμα από τη Λεμεσό ο ΑΠΟΕΛ τερμάτισε το σερί των δύο ήττων (ΑΕΚ, Δόξα), πλησίασε στον ένα βαθμό τη δεύτερη Ανόρθωση και «αγόρασε» χρόνο και ηρεμία για τις προσεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις του. Για την «ελαφρά ταξιαρχία» ήταν η δεύτερη συναπτή, στενή ήττα απέναντι σε ομάδα της πρώτης εξάδας μετά το 1-2 από την ΑΕΚ στο ΓΣΖ.
Ο Τιμούρ Κετσπάγια επεφύλασσε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα των «γαλαζοκιτρίνων», καθώς ξεκίνησε και τα δύο μεταγραφικά αποκτήματα του Ιανουαρίου (Μιλάνοφ, Γιαννιώτα) και τον Σωτηρίου (αντί του Καβενάγκι) στην κορυφή της επίθεσης.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΑΠΟΕΛ είχε (ορθώς) ακυρωθέν τέρμα (οφσάιντ Σωτηρίου) και διαμαρτυρία για πέναλτι (σε μαρκάρισμα του Μαραγκουδάκη στον Αλεξάνδρου), στο 25’ Εφραίμ και ντε Βινσέντι απέτυχαν ν’ αξιοποιήσουν γύρισμα του Γιαννιώτα, ενώ στο 27’ από σέντρα του Μιλάνοφ ο Εφραίμ έπιασε σουτ στην κίνηση, το οποίο εξουδετέρωσε ο Νουρεντινόσκι.
Εν τέλει το τέρμα ήλθε στο 31’, όταν από πίεση του Αντωνιάδη στον Κύπρου η μπάλα έφτασε στον ντε Βινσέντι, ο οποίος με εντυπωσιακό διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (σ.σ. δέκατο γκολ στη σεζόν για τον Αργεντινό).

Το 0-2 επετεύχθη στο 52’ με κεφαλιά του Σωτηρίου (σ.σ. δεύτερο τέρμα στο πρωτάθλημα) έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Εφραίμ, ωστόσο το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού -έστω και οριακά- ο σκόρερ ευρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Η απάντηση του Άρη ήλθε στο 71’, από εκτέλεση κόρνερ, σέντρα του Αουρέλιο και κοντινό πλασέ του Μπόνιφεϊς (σ.σ. τέταρτο τέρμα στη σεζόν) και στο 75’ η «ελαφρά ταξιαρχία» θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει, αν ο αμαρκάριστος εντός περιοχής Ράντι έκανε κάτι καλύτερο από το αδύναμο τακουνάκι στα χέρια του Βάτερμαν.
Στο τελευταίο τέταρτο, ωστόσο, ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να κρατήσει τον Άρη μακριά από την εστία του και έφτασε στο πολύτιμο τρίποντο.
ΑΡΗΣ (4-1-4-1): Νουρεντινόσκι - Μποργκ, Θεοφίλου (70’ Πρεντέσκου), Ρέις, Ευσταθίου (59’ Παναγή) - Αουρέλιο - Μαραγκουδάκης (46’ Μπανγκούρα), Ράντι, Χριστοφόρου, Κύπρου - Μπονιφέις.
ΑΠΟΕΛ (4-2-3-1): Βάτερμαν - Μιλάνοφ, Γκιλιέρμε, Αντωνιάδης, Αλεξάνδρου - Βινίσιους, Μοράις - Γιαννιώτας (66’ Στίλιτς), ντε Βινσέντι, Εφραίμ (58’ Βάντερ) - Σωτηρίου (88’ Χαραλαμπίδης).

 

Τιμούρ Κετσπάγια: «Ήρθαμε με στόχο που για μας ήταν μονόδρομος για να κερδίσουμε τον αγώνα. Ελέγχαμε το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος σε μία στιγμή αδράνειας όμως δεχθήκαμε γκολ, τα τελευταία 20 λεπτά ήταν δύσκολα. Έχουμε αυτή την εβδομάδα παιχνίδι και σε κύπελλο και σε πρωτάθλημα, κληρωθήκαμε με μία ομάδα πρώτης κατηγορίας και όχι δεύτερης. Είμαστε καλά οργανωμένοι σήμερα και στο τέλος δίκαια κερδίσαμε. Από το πρώτο παιχνίδι τα νέα αποκτήματα έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα και οι δύο βοήθησαν και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό που έβγαλαν σήμερα.  Για να πάρουμε 4 παίκτες πρέπει να φύγουν κάποιοι, δεν ξέρω ακόμη, θα δούμε έχουμε ακόμη μέρες. Δεν είναι εύκολο τώρα τον Ιανουάριο να βρεις καλό παίκτη, πρέπει να τον αγοράσεις, έχουμε καλή ομάδα».

Έουγκεν Νεαγκόε: «Είχαμε μία μικρή συζήτηση με τους παίκτες μου, ήμουν απογοητευμένος από την εικόνα που βγάλαμε στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ένα από τα χειρότερα ημίχρονα που κάναμε από όταν ήρθα στην ομάδα, συμβαίνουν όμως αυτά στο ποδόσφαιρο. Στο δεύτερο μέρος αλλάξαν τα πράγματα και πιστεύω ότι ελέγξαμε ένα μεγάλο μέρος, καταφέραμε να σκοράρουμε αλλά όχι να ισοφαρίσουμε Είμαι απογοητευμένος και στεναχωρημένος. Συγχαίρω το ΑΠΟΕΛ, κέρδισε άξια τους 3  βαθμούς».

 

 

Τα πανό-μηνύματα των φίλων του ΑΠΟΕΛ

 

 

 

Δειτε Επισης

Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων