Έκανε ζημιά και στην Ανόρθωση η Δόξα

Μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ την περασμένη εβδομάδα, η Δόξα έκανε ζημιά και στην Ανόρθωση, αφού οι δύο ομάδες, σε αγώνα που έγινε στο Μακάρειο, εξήλθαν ισόπαλες 1-1.
 
Έτσι, η «Κυρία» έχοντας 36 βαθμούς έμεινε στο -6 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, ενώ η ομάδα της Κατωκοπιάς παραμένει στην 8η θέση με 19 βαθμούς.
 
Η Ανόρθωση πήρε κεφάλι στο σκορ στο 30’ από αυτογκόλ του Λεονάρντο, με την Δόξα να ισοφαρίσει στο 50’ με τον Λόπεθ. 
 
 
Mε φοβερό... αυτογκόλ
Με την πάροδο του χρόνου η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που άρχισε να ελέγχει τον αγώνα επιδιώκοντας να παραβιάσει την εστία του Χατζηφραγκίσκου.

Ο σκοπός της επιτεύχθηκε στο 30’ με δράστη… παίκτη της Δόξας, αφού μετά τη σέντρα του Μαρτίνες, ο Βραζιλιάνος αμυντικός των γηπεδούχων, Λεονάρντο με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα… στα δίχτυα της ομάδας του.
 

Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ
Η Δόξα ευτύχησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, όταν στο 51΄ ο Λόπεθ έστησε την μπάλα σε εξαιρετική θέση για εκτέλεση φάουλ. Ο Ισπανός εκτέλεσε άψογα και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κόπριβες πετυχαίνοντας το 1-1.
 
Δύο μεγάλες ευκαιρίες
Η Ανόρθωση έφτασε κοντά στο δεύτερο τέρμα στο 63’, όμως της το στέρησε ο Χατζηφραγκίσκου ο οποίος έδιωξε εντυπωσιακά την μακρινή εκτέλεση φάουλ του Πελέ.
 
Τέσσερα λεπτά αργότερα (67’) ήταν σειρά της Δόξας να χάσει μεγάλη ευκαιρία, με τον Κόπριβετς να αποσοβεί τον κίνδυνο για την εστία του στο σουτ του Κένεντι.
 
Πίεση από την Δόξα
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ασκήσουν πίεση στην Ανόρθωση στα τελευταία λεπτά και ήταν η ομάδα που μπορούσε να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα με το σουτ του Φοφανά στο 85’, με τον Κόπριβετς να διώχνει την μπάλα. 
 
H TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ
Σκόρερ:
 51’ Λόπεθ / 30' (αυτ.) Λεονάρντο
Κίτρινες:  Περέιρα, Ενινφούλ, Αρέστη  / Χόλγκερσον, Nτολβού
Συνθέσεις:
Δόξα (Ματθαίος Πιπίας):
 Χατζηφραγκίσκου, Περέιρα (68΄Καρλίτος), Λεάντρο, Λεονάρντο, Ρεδόνδο, Λόπεθ, Ενινφούλ (81' Aρέστη), Σολωμού (75' Εμάνουελ), Εντμάρ, Φοφανά, Κένεντι.
Ανόρθωση (Άντρε Πάους): Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Σβεσλέν, Πελέ, Ορλάντι, Μαρτίνες, Αβραάμ (68' Κάλβο), Μακρής, Ντλοβού.
 
Αντρέ Πάους: «Σήμερα χάσαμε δύο βαθμούς. Βλέποντας το παιχνίδι είχαμε την κατοχή της μπάλας και δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλο. Η Δόξα έπαιξε με μεγάλες μπαλιές προσπαθώντας να κερδίσει τις δεύτερες μονομαχίες, δημιουργώντας μια ευκαιρία σε 90 λεπτά. Αυτό είναι κρίμα για εμάς. Δεν είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε»
Ματθαίος Πιππίας: «Ο αντίπαλος ξεκίνησε καλύτερα και δίκαια προηγήθηκε. Με την πάροδο του χρόνου ισορροπήσαμε τον αγώνα και ισοφαρίσαμε. Στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν ανοικτό και μπορούσε και να νικήσουμε και να χάσουμε. Είχαμε προβλήματα στη μεσαία γραμμή, αλλά κρίνουμε καλό τον ένα βαθμό».

Δειτε Επισης

Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα