Αδειάζει η κλεψύδρα για Τιμούρ


Το ποτήρι άρχισε να ξεχειλίζει στον ΑΠΟΕΛ που δείχνει ανήμπορος να ακολουθήσει το τρένο της διεκδίκησης του τίτλου.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» για άλλο ένα παιχνίδι είχαν τραγική εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με τη Δόξα. Μέχρι το 65’ η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια σερνόταν, είχε αργή ανάπτυξη και αποδοκιμάστηκε έντονα από τους φίλους του ΑΠΟΕΛ.

Από τα πυρά των οπαδών της ομάδας δεν γλυτώνει πλέον και ο Γεωργιανός προπονητής. Η περίοδος χάριτος που δόθηκε στο νέο προπονητή του ΑΠΟΕΛ έχει παρέλθει και παρόλο που του δινονται ελαφρυντικά από το γεγονός πως ο φετινός ΑΠΟΕΛ δεν κτίστηκε από αυτόν, του χρεώνεται το ότι δεν μπορεί να αξιοποιήσει το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει αγωνιστική ταυτότητα στο γήπεδο, σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές αποδίδουν πολύ πιο κάτω από τις πραγματικές τους δυνατότητες και οι «γαλαζοκίτρινοι» χαρακτηρίζονται από αγωνιστική αναρχία και απειθαρχία.

Η εμμονή του να χρησιμοποιεί τριάδα ανασταλτικών μέσων με τον Μακρίδη σε ρόλο επιτελικού αποδείχθηκε πολλάκις λανθασμένη, εντούτοις προτίμησε να αφήσει και πάλι τον Στίλιτς εκτός εντεκάδας. Ο ΑΠΟΕΛ μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο όταν ο Βόσνιος πέρασε στο ματς και εξέθεσε την επιλογή του προπονητή του να τον κρατήσει στον πάγκο.

Σε 16 παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Κετσπάγια στον πάγκο ο ΑΠΟΕΛ μετρά 10 νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Από τη 10η αγωνιστική και έπειτα κέρδισε μόλις τρεις φορές, ενώ έχασε τέσσερις και ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο. Οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν πανηγύρισαν νίκη ούτε σε ένα ντέρμπι (έχασαν από ΑΕΚ, Ανόρθωση και Απόλλωνα στο ΓΣΠ, έφεραν ισοπαλία με την Ομόνοια και με την ΑΕΚ στο ΓΣΖ). 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ Νεκτάριος Πετεβίνος δήλωσε ξεκάθαρα ότι άπαντες πρέπει ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους και ότι τα λόγια έχουν πλέον στερέψει. Δηλώσεις του τύπου: «Ο ΑΠΟΕΛ είναι μεγάλη ομάδα και θα ανακάμψει», έχουν κουράσει άπαντες και πλέον ο Κετσπάγια αμφισβητείται από μεγάλη μερίδα φίλων του ΑΠΟΕΛ
 
Ο Πρόδρομος Πετρίδης μας έδειξε στο παρελθόν ότι δεν διστάζει να αλλάζει προπονητές εφόσον κρίνει ότι δεν μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα του στον στόχο. Ο ΑΠΟΕΛ διανεύει τη δυσκολότερη περίοδο των τελευταίων χρόνων, καθώς αμφισβητούνται διοίκηση, πρόεδρος και ποδοσφαιριστές. Μένει να δούμε πως θα χειριστεί η διοίκηση Πετρίδη την παρατεταμένη αγωνιστική κρίση της ομάδας του, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι πιθανά.

​Στο πρόσφατο παρελθόν ο ΑΠΟΕΛ έχει καταφέρει ν' ανακάμψει σε παρόμοιες περιπτώσεις και να κατακτήσει στο τέλος τον τίτλο. Η επιστροφή Ντε Βισνέντι και η ενσωμάτωση των Γιαννιώτα και Μιλάνοφ στην ομάδα (θα γίνει σίγουρα και τρίτη μεταγραφή), μπορούν να αλλάξουν την αγωνιστική εικόνα του ΑΠΟΕΛ.
 

Δειτε Επισης

Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα