Ιστορική νίκη της Δόξας επί του ΑΠΟΕΛ

Με χρυσούς σκόρερ τους Εντμάρ στο 9’ και Παουλίνιο στο 95’ η Δόξα πέτυχε ιστορική νίκη με 2-1 επί του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ και πανηγύρισε την πρώτη της επιτυχία επί των «γαλαζοκιτρίνων» εκτός έδρας μετά από 24 παιχνίδια.

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν κάκιστος για άλλο ένα παιχνίδι και δέχθηκε την τέταρτη εντός έδρας ήττα στους τελευταίους πέντε αγώνες και δεύτερη συνεχόμενη, αφού προηγήθηκε η ήττα από την ΑΕΚ.

Ήταν η πρώτη φορά στη φετινή σεζόν που ο ΑΠΟΕΛ έμεινε μακριά από τη νίκη σε δύο συνεχόμενους αγώνες και έμεινε στην τέταρτη θέση με 35 βαθμούς. Για πέμπτη φορά οι η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια δεν καταφέρνει να κερδίσει σε αγώνα που προηγείται ο αντίπαλος της, αν και ισοφάρισε προσωρινά με τον Πιέρο Σωτηρίου στο 68’.  

Ο ΑΠΟΕΛ πλήρωσε κυρίως την τραγική εμφάνιση που είχε στο πρώτο ημίχρονο δέχθηκε την τέταρτη φετινή του ήττα που τον κρατά εφτά βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Η Δόξα χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε με τον Εντμάρ στο 9’, ενώ είχε περισσότερες τελικές προσπάθειες, 6 έναντι 4 του ΑΠΟΕΛ, και παρά την πίεση που δέχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να πάρει το σπουδαίο διπλό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παουλίνιο στις καθυστερήσεις. Ήταν η πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη για τη Δόξα που έφτασε τους 18 βαθμούς και πλησίασε στους τρεις βαθμούς τον έβδομο Άρη. 
 
 

Κάκιστος ΑΠΟΕΛ και 0-1
Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε φουριόζος στον αγώνα και δημιούργησε τρείς ευκαιρίες με τους Καβενάγκι (3’), Βάντερ (4’) και Εφραίμ (8’) να μην βρίσκουν στόχο.

Η Δόξα στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Βάτερμαν τιμώρησε τους «γαλαζοκίτρινους». Μετά από ωραία ενέργεια του Καρλίτος στο 9’ ο Εντμάρ πλάσαρε σε κενή εστία και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της Κατωκοπιάς.

Η Δόξα απείλησε άλλες δύο φορές για να πετύχει και δεύτερο γκολ με τους Καρλίτος (19’) και Φοφανά (25’). Στο 25’ ο ΑΠΟΕΛ «άγγιξε» την ισοφάριση, όταν ο Καβενάγκι έστρωσε την μπάλα στον Μακρίδη, ο οποίος από το σημείου του πέναλτι σημάδεψε πόδια αμυνομένου.

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν κάκιστος στο πρώτο ημίχρονο, με αργή και προβλέψιμη ανάπτυξη, κάτι που έφερε τις έντονες αποδοκιμασίες των φίλων της ομάδας.

 

Αλλαγή σκηνικού με Πιέρο και Στίλιτς
Με δύο αλλαγές άρχισε το δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ. Ο Τιμούρ Κετσπάγια έβαλε το Πιέρο Σωτηρίου στη θέση του Μαρκίδη αλλάζοντας τον σχηματισμό της ομάδας του σε 4-4-2 με τους Καβενάγκι-Σωτηρίου στην επίθεση, ενώ ο Αλεξάνδρου αντικατέστησε τον Αντωνιάδη, ο οποίος δέχθηκε αντικείμενο από την εξέδρα των φίλων του ΑΠΟΕΛ στο τέλος του ημιχρόνου και τραυματίστηκε στο μάτι.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» ανέβασαν την απόδοσή τους και πίεσαν για την ισοφάριση, χωρίς όμως να δημιουργήσουν κλασσικές ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης.  

Η είσοδος του Στίλιτς αντί του Βάντερ στο 67’ τόνωσε επιθετικά τον ΑΠΟΕΛ που κατάφερε δύο λεπτά αργότερα να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Βόσνιος έδωσε πάσα στον Εφραίμ από δεξιά, ο οποίος έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Πιέρος Σωτηρίου με προβολή έκανε το 1-1.
 

 

Ο ΑΠΟΕΛ ωθούμενος από την ισοφάριση και την είσοδο του Σεμίρ Στίλιτς που άλλαξε άρδην την εικόνα του ΑΠΟΕΛ έψαξε το δεύτερο γκολ και έχασε τεράστια ευκαιρία στο 77' με τον Χατζηφραγκίσκου να αποκρούει εντυπωσιακά το πλασέ του Καβενάγκι.

Στο 81’ ο ΑΠΟΕΛ έχασε νέα κλασική ευκαιρία με πρωταγωνιστή και πάλι τον Αργεντινό φορ ο οποίος πλάσαρε σωστά τον τερματοφύλακα της Δόξας, όμως ο Λεονάρντο έδιωξε μακριά την μπάλα λίγο πριν περάσει την γραμμή τέρματος. Οι ευκαιρίες του ΑΠΟΕΛ διαδέχονταν η μία την άλλη και στο 83’ ο Χατζηφραγκίσκου είπε και πάλι όχι σε ψηλοκρεμαστό σουτ του Στίλιτς και στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σέρτζιο στο 88’.

 


Σίγησε το ΓΣΠ
Στο 94ο λεπτό η Δόξα κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Σέρτζιο που υπέδειξε σωστά ο Βασίλης Δημητρίου. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Παουλίνιο που νίκησε τον Βάτερμαν και χάρισε στην ομάδα της Κατωκοπιάς μια σπουδαία επιτυχία. 
 
 
 
ΑΠΟΕΛ (Τιμούρ Κετσπάγια): Βάτερμαν, Σέρζιο, Αρτυματάς, Αμορίν, Αντωνιάδης (46' Αλεξάνδρου), Μοράις, Βινίσιους, Μακρίδης (46' Σωτηρίου), Εφραίμ, Βάντερ (67' Στίλιτς), Καβενάγκι.

Δόξα (Ματθαίος Πιπίλιας): Χατζηφραγκίσκου, Παουλίνιο, Λεάντρο, Λεονάρντο, Δημητρίου, Ρεδόνδο, Λόπεθ, Καρλίτος (90'+2 Εμάνουελ), Εντμάρ, Φοφανά (90'+6 Αρέστη), Κένεντι (90' Σολωμού).

Σκόρερ: Σωτηρίου 68' / Εντμάρ 9', Παουλίνιο 90'+5

Κίτρινες: Εφραίμ, Αμορίν / Δημητρίου (4η), Παουλίνιο (4η), Λεονάρντο, Φοφανά.

Αποβολές: -

Γήπεδο: ΓΣΠ

Θεατές: 3000

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου

Α' Βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου

Β' Βοηθός: Χαράλαμπος Γεωργίου

4ος: Σάββας Ζαφείρης

Παρατηρητής: Κώστας Καπιτανής
 

Δειτε Επισης

Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα