«ʼνοιξε φτερά» ο Ερμής

Σπουδαία βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας επιτυχία πανηγύρισε ο Ερμής στο χρονικά τελευταίο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής. Ο σύλλογος της Αραδίππου επικράτησε 2-1 εντός έδρας της ΑΕΛ και «κολλώντας» νίκες για πρώτη φορά στη σεζόν έφτασε τους 18 βαθμούς και σκαρφάλωσε στην όγδοη θέση.
Πρωταγωνιστής της επιτυχίας των «φτεροπόδαρων» αναδείχθηκε ο Αλχασάν Κεϊτά, ο οποίος δημιούργησε το πρώτο και πέτυχε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του. Για το σύλλογο της Λεμεσού, από την άλλη, ήταν η δεύτερη ήττα στη σειρά (μετά το 0-2 από τον Απόλλωνα) και συνολικά η τρίτη στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές.
Ο Ερμής άνοιξε το σκορ στην πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθειά του: στο 12’ ο Κεϊτά πέρασε τον Αντράντε και γύρισε την μπάλα στο κέντρο της περιοχής, όπου ο Βασιλόγιαννης με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σκόβρον (σ.σ. τρίτο τέρμα στη σεζόν για τον Ελλαδίτη).

Τόσο πριν (7’ Φέλτσερ) όσο και μετά το γκολ (27’ Οχένε) η ΑΕΛ στερήθηκε ευκαιρίες για γκολ από λανθασμένες υποδείξεις για οφσάιντ με κορυφαία αυτήν του 31’, όταν δόθηκε εις βάρος της οφσάιντ έπειτα από πλάγια επαναφορά. Αδικημένος από τη διαιτησία έκλεισε το πρώτο μέρος και ο οικοδεσπότης, αφού στο 40’ καταλογίστηκε ανύπαρκτο φάουλ στον Μπριγκίντο σε διεκδίκηση με τους Αντράντε και Σιέλη (σ.σ. ακολούθως ο Κεϊτά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα).

Στην επανάληψη ο Λατόρε ανέκοψε πριν τη γραμμή σουτ του Φέλτσερ (46’), όμως στο 50’ ο Αναστασίου καταλόγισε πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ έπειτα από επαφή του Μέσκα με τον Κεϊτά και πτώση του πρώτου εντός της περιοχής των οικοδεσποτών. Ο Σιέλης αξιοποίησε την εσχάτη των ποινών για το 1-1 και το πρώτο τέρμα του στη σεζόν (51’), ενώ στο 54’ φαλτσαριστό σουτ του Γουίκς πέρασε λίγο άουτ και στο 67’ ο Αντράντε ανέκοψε προ της γραμμής σουτ του Γουίκς.

Στο 76’ οι «φτεροπόδαροι» ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Αντράντε σε εναέρια μονομαχία με τον Κεϊτά, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Σκόβρον απέκρουσε εντυπωσιακά πάνω στη γραμμή την εξ επαφής κεφαλιά του Γενγκά. Εν τέλει το γκολ, το οποίο μετ’ επιτάσεως ζήτησε ο Ερμής, ήρθε στο 88’ με δυνατό σουτ από τη μικρή περιοχή του Κεϊτά (τέταρτο γκολ στη σεζόν). Στο 94’ ο Μαγέλε δεν πρόλαβε σε κενή εστία να αξιοποιήσει πάσα του Κεϊτά και να κάνει το 3-1.

ΕΡΜΗΣ (4-2-3-1): Παναγόπουλος - Εντόνγκ, Πίνα, Χριστοφή, Γιαγκουδάκης - Κουαϊνόρ, Λατόρε (73’ Γενγκά) - Βασιλόγιαννης, Γουίκς (67’ Γκονθάλεθ), Μπριγκίντο (60’ Μαγέλε) - Κεϊτά.
ΑΕΛ (4-2-3-1): Σκόβρον - Ελευθερίου (58’ Θεοδώρου), Αντράντε, Σιέλης, Ρομπέρ - Σοάρες, Κουταντέρ - Μέσκα (80’ Σταύρου), Οχένε, Φέλτσερ (90’ Μαύρου) - Σαρδινέρο.

Μάκης Χάβος: «Δεν προσαρμοστήκαμε στο παιχνίδι του αντιπάλου. Βάλαμε κάτω την μπάλα, όμως υπήρξε πρόβλημα με τον αγωνιστικό χώρο. Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά, αλλά από κάποιους περιμένω καλύτερη απόδοση. Χάσαμε το παιχνίδι από μια καθοριστική φάση στο τέλος του αγώνα. Είμαι στεναχωρημένος γιατί όταν δεν μπορείς να κερδίζεις δεν επιτρέπεται να χάσεις. Ήταν άδικο για την ΑΕΛ που έχασε. Το να μιλήσω για κάποιους κυρίους, στο τέλος θα καταντήσω γραφικός. Θα τους αφήσω να τους κρίνει ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι».

Νίκος Παναγιώτου: «Μπήκαμε με το δεξί στο 2016, καταφέραμε να πετύχουμε δεύτερη συναπτή  νίκη για πρώτη φορά στη σεζόν και σ’ έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, ήξεραν τι ήθελαν και στο τέλος βάσει της εμφάνισής τους αποδόθηκε δικαιοσύνη. Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Είχαμε πολύ καλό ρυθμό στο πρώτο ημίωρο, πίεσε για την ισοφάριση η ΑΕΛ προς το τέλος του α’ μέρους, στην επανάληψη δεν ξεκινήσαμε καλλα., αλλά με τις αλλαγές και το πάθος που βγάλαμε δείξαμε ότι θέλαμε το τρίποντο. Ο αγώνας του Ερμή συνεχίζεται, δεν έχουμε την πολυτέλεια για πολλούς πανηγυρισμούς λόγω της θέσης μας. Εύχομαι στην ΑΕΛ να βρει γρήγορα τα πόδια της και ξέρω ότι θα τα βρει σύντομα , γιατί έχει ιστορία και κόσμο».
 

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»