Φωτίου: «Στηρίζουμε τον Τιμούρ. Αν δεν αντέχει να μας το πει»

Τέλος στη φημολογία περί αποχώρησης του Τιμούρ Κετσπάγια από τον ΑΠΟΕΛ έβαλε ο αντιπρόεδρος των «γαλαζοκιτρίνων» Χάρης Φωτίου.
 
Ο συνεργάτης του Πρόδρομου Πετρίδη επιβεβαίωσε, μιλώντας στον Super Spost FM ότι υπάρχει προβληματισμός που αγγίζει ακόμα και τον Γεωργιανό προπονητή, τον οποίο όμως η διοίκηση στηρίζει  
 
«Έχουμε ήδη αλλάξει τέσσερις προπονητές και κατηγορούμαστε για αυτό.  Σίγουρα και ο Τιμούρ πρέπει να ανεβάσει ρυθμούς.  Ένας άνθρωπος που ήρθε και βρήκε ρόστερ έτοιμο, χωρίς να είναι δικές του οι επιολογές.  Πρέπει όλοι να ανασυνταχτούμε, γνωρίζοντας τις αδυναμίες που έχουμε.  Επιμένω όμως δεν μπορώ να μπω στον Αρχάγγελο και να διώξω όλους.  Όπως και δεν μπορώ να αγωνίζομαι με έντεκα Κύπριους παίκτες.  Σίγουρα πρέπει όλοι να ανεβάσουμε ρυθμούς.  Και αυτός ο προπονητής ακόμη.  Τονίζω ότι δεν έχουμε καταστροφικές τάσεις. Είναι ο προπονητής μας ο Τιμούρ Κετσπάγια, αν ο ίδιος νιώθει ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος να μας το πει, εμείς πάντως τον στηρίζουμε και τον υποστηρίζουμε για να έρθουν καλύτερες μέρες».
 
Για σχέσεις παικτών-προπονητή: «Ακούονται πολλά, ακούονται ότι τρώμε τα λεφτά του ΑΠΟΕΛ. Πρέπει να τα λύσουμε μόνοι μας στον Αρχάγγελο τα οποιαδήποτε προβλήματα. Ο λόγος που μιλώ σήμερα μετά από νέα ήττα του ΑΠΟΕΛ είναι ότι η διοίκηση ποτέ δεν κρύφτηκε. Ξέρουμε τι μας γίνεται και δεν κοιμόμαστε.  Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι δουλεύουμε για το οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ.  Ο πρόεδρος είναι εκλεγμένος από τους μετόχους και να καθοδηγεί την ομάδα.  Είναι και αυτός απλός οπαδός όπως όλοι μας.  Είναι άρρωστος ΑΠΟΕίστας.  Δυστυχώς λίγο οι υπερβολές, λίγο η κακή εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ και όσα επακολούθησαν τον έκαναν να νιώσει αδιαθεσία, να διανυκτερεύσει σε κλινική, όπου πριν λίγο του έγιναν νέες εξετάσεις οι οποίες ήταν καθαρές και πήρε εξιτήριο».

Για τα αίτια της κακής πορείας του ΑΠΟΕΛ. «Λίγο από όλα.  Υπάρχει μία ομάδα που σίγουρα κτίστηκε με κάποιες αδυναμίες.  Ως πέρσι υπήρχαν διάφοροι διθύραμβοι.  Αναφερόμενος σε παίκτες δεν τους στιγματίζω είναι δικά μου παιδιά.  Πέρσι όλοι πέτυχαν το τι πέτυχαν με τον κόσμο να τους αποθεώνει.  Θεωρώ ότι δεν πρέπει να καταστρέψουμε τα πάντα.  Υπάρχουν οι αδυναμίες τις αναγνωρίζω αλλά από εκεί και πέρα έχοντας αρρωστήσει αγωνιστικά θα πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα, κάποιες αποφάσεις.  Δεν προχωράς απευθείας να του κάνεις εγχείριση καρδιάς αυτού που είναι άρρωστος.  Πρέπει να του κάνεις τα διάφορα μέτρα.  Με ψυχραιμία να βρεις τις ιδανικές, σωστές λύσεις.  Δυστυχώς, θέλει λίγο χρόνο».
 
Για την επόμενη μέρα  «Πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας. Πρέπει σοβαρά να πάρουμε κάποιες αποφάσεις.  Έχει φθάσει η ώρα του ηλεκτροσόκ στον Αρχάγγελο… Παντού να γίνει ηλεκτροσόκ.  Σίγουρα χρειάζεται ανάκαμψη της ομάδας. Πρέπει να ανεβάσουν απόδοση και εάν δεν αντέχουν την πίεση πρωταθλήματος, τότε όποιος δεν είναι έτοιμος η πόρτα ανοικτή.  Η πορεία τελευταίων αγωνιστικών που κάνει ο ΑΠΟΕΛ είναι για εξάδα και όχι για πρωταθλητισμό. Δεν σηκώνουμε χέρια πάνω.  Δεν μας ακουμπάνε αυτά που μας φώναζαν και το τι μας έλεγαν χθες, το εναντίον το σεβόμαστε. Σαν διοίκηση δεν πάμε πουθενά όποιος θέλει ας κατεβεί.  Όποιος θέλει να κατεβάσει τον οποιοδήποτε συνδυασμό ας κοπιάσει.  Μέχρι τη μέρα που ολοκληρώνεται η θητεία μας, θα κάνουμε ότι εμείς πιστεύουμε και όχι μόνο. Δεν είμαστε προπονητές είμαστε διαχειριστές.  Αυτή τη στιγμή ο Τιμούρ είναι ο προπονητής μας.  Εάν και εφόσον ο ίδιος δεν μπορεί να σηκώσει την πίεση τότε να μας το πει.  Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε αυτόν τον προπονητή.  Δεν μπορούμε κάθε λίγο να αλλάζουμε προπονητή ούτε και να διώχνουμε 28 παίκτες.  Δεν μας παίρνει σαν διοίκηση να αλλάζουμε προπονητή κάθε λίγο.  Η διοίκηση είναι εδώ και θα μείνει εδώ...».
 
«Το ΑΠΟΕΛ μπορεί να κάνει μέχρι και 4 προσθήκες. Το ΑΠΟΕΛ θέλει… 10 προσθήκες, θέλει καινούργιο αίμα, αλλά δεν μπορεί να γίνει αυτό τώρα. Έχουμε τις καλύτερες μονάδες και θέλουμε να γίνει ξανά ομάδα».
Για Μαντούκα: «Φταίνε όλοι. Εμείς δεν ήμασταν πιο πάνω; Φταίμε εμείς, προσπαθήσαμε σαν αγνοί ΑΠΟΕΛιστες να μην επέμβουμε στο έργο του και να κάνει τον προγραμματισμό. Ήταν σε ανοικτή γραμμή με τον Πασιένσια για όλες τις κινήσεις».
 
Ο Χάρης Φωτίου τόνισε πως εντός της ημέρας θα προκύψει ανακοίνωση για τα μέτρα και αποφάσεις που θα ληφθούν για βελτίωση της όλης κατάστασης.
 
 

Δειτε Επισης

Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα