Προβάδισμα για Ομόνοια και ʼρη

Αποτελέσματα που τους δίνουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, δίχως όμως να τους την εγγυώνται, απέσπασαν Ομόνοια και Άρης στα πρώτα παιχνίδια της φάσης των 16 του κυπέλλου Coca Cola απέναντι σε Εθνικό Άχνας (2-0) και Ολυμπιακό (1-0) αντιστοίχως.
Στο ΓΣΠ το «τριφύλλι» με τον Μπαντιμπανγκά ξανά στην ενδεκάδα είχε την υπεροχή και το πλεόνασμα των ευκαιριών, ωστόσο και οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει το (πολύτιμο σε τέτοιες περιπτώσεις) εκτός έδρας τέρμα.
Στο πρώτο μέρος το «τριφύλλι» δημιούργησε μεν φάσεις (12’ Ασίς, 15’ Μαργκάσα, 38’ Οικονομίδης), αλλά της έλειψε η αποτελεσματικότητα μπροστά στην εστία του Μπρουκς. Με το ξεκίνημα της επανάληψης τη λύση έδωσε μια εκτέλεση φάουλ του Χαφέζ, στην οποία η μπάλα εξοστρακίστηκε στο σώμα του Ιάκομπ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα (51’). Στο επόμενο λεπτό ο Γιωργαλλίδης εξουδετέρωσε σουτ του Πουτζιουρή και στο 54’ ο Μαργκάσα με έξοχο σουτ εκτός περιοχής διαμόρφωσε το 2-0. Οι «πράσινοι» είχαν δοκάρι στο 66’ με τον Μπαντιμπανγκά, δύο λεπτά αργότερα ο Γιωργαλλίδης απέκρουσε σουτ του Κοζοκνεάν, ενώ στο 86’ ο Ηλία πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά αστόχησε στο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας. Ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί στις 20 Ιανουαρίου.
Στο μεταγραφικό μέτωπο ο Εθνικός έχει στα σκαριά διπλή ενίσχυση: ήδη στην Κύπρο ευρίσκεται ο 34χρονος Γερμανός (με σερβικές ρίζες) Ντάνκο Μπόσκοβιτς, ο οποίος αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της άμυνας, κυρίως όμως στο κέντρο αυτής. Επιπροσθέτως ο σύλλογος της Άχνας είναι πολύ κοντά σε συμφωνία και με τον Ελγκούγια Γκριγκαλασβίλι (Πάφος FC).
ΟΜΟΝΟΙΑ (4-2-3-1): Γιωργαλλίδης - Ράμος, Ρούνιε, Ρομαρίκ, Μαργκάσα - Οικονομίδης (46’ Χαφέζ), Φυλακτού (82’ Μπεμπέ) - Μπαντιμπανγκά, Ασίς, Σέρινταν - Σκέμπρι (74’ Κιρμ).
ΕΘΝΙΚΟΣ (4-2-3-1): Μπρουκς - Κυριάκου (59’ Πιντσέλι), Ιάκομπ, Ατάντα, Μιράντα - Αράμπαλ, Πουτζιουρής - Κότο (27’ Κοζοκνεάν), Πράγκερ, ντε Βράις - Χατζηβασίλης.
Διαιτητές: Ανδρέας Ορθοδόξου - Ανδρέας Κυριάκου, Όμηρος Τζιωρτζής - Νεόφυτος Νεοφύτου
 
Στο «Τσίρειο» ο Άρης με αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα επικράτησε μεν 1-0 του Ολυμπιακού, ωστόσο η εμφάνισή του ήταν φυματική και το τελικό αποτέλεσμα αφήνει πιθανότητες πρόκρισης στους «μαυροπράσινους».
Ο σύλλογος της Λεμεσού ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς, καθώς στο 13’ σουτ του Κύπρου πέρασε κάτω από το σώμα του Σαλβαδόρ. Ως την ανάπαυλα, ωστόσο, φάσεις για γκολ έφτιαξε μόνον ο Ολυμπιακός (29’ Λούβαρης, 32’ Νεάρχου). Στην επανάληψη μ’ εξαίρεση ένα σουτ του Πλακούα (48’) δεν δημιουργήθηκαν άλλες ευκαιρίες. Ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί στις 13 Ιανουαρίου.
ΑΡΗΣ: Λοΐζου - Μποργκ (61’ Παστελής), Θεοφίλου, Αουρέλιο (46’ Μαλεκκίδης), Ιερείδης - Κυριάκου - Πλακούας, Παχίπης (75’ Σωτηρίου), Μπανγκούρα, Κύπρου - Μπόνιφεϊς (46’ Γκονσάλες).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σαλβαδόρ, Χριστοφίδης, Πουγιούκκας, Αρετάς, Λούβαρης, Πολυκάρπου (46’ Γερολέμου), Σεραφείμ, Ιωαννίδης, Γ. Παχίπης, Νεάρχου, Σεράνο (55’ Παπαχαραλάμπους).
Διαιτητές: Χρίστος Χρίστου - Αντώνης Ζαρτήλας, Στυλιανός Διονυσίου - Κωνσταντίνος Φωτίου. 
  

Δειτε Επισης

Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές