ΤΟP 10: O μέσος όρος ηλικίας των κυπριακών ομάδων

«Η παλιά η κότα έχει το ζουμί», λέει μια παροιμία, η οποία ταιριάζει γάντι στη φετινή ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας που αποχαιρέτησε από την κορυφή της βαθμολογίας το 2015, έχει τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας στην πρώτη κατηγορία. Στo πρώτο TOP 10 της νέας χρονιάς, καταγράφουμε τις ομάδες με το μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας στις 17 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. 
 
1.ΑΕΚ
26,79 χρόνια
 
Με 11 ποδοσφαιριστές άνω των 30 ετών, η ΑΕΚ είναι η πιο «γερασμένη» ομάδα του πρωταθλήματος. Ο βαθμολογικός πίνακας μαρτυρά ότι στην περίπτωση των «κιτρινοπράσινων» η εμπειρία κάνει τη διαφορά. Οι 35άρηδες Καταλά και Χαραλάμπους είναι οι πιο μεγάλοι σε ηλικία παίκτες της ΑΕΚ, ενώ ακολουθεί από κοντά ο 34αρης Λαρένα.
 

2. Άρης
26,43 χρόνια
 
Άνω τον 30 ετών είναι η «ραχοκοκαλιά» της ευχάριστης έκπληξης του φετινού πρωταθλήματος. Εννέα ποδοσφαιριστές της «ελαφράς ταξιαρχίας» βαδίζουν στην τέταρτη δεκαετία της ζωής τους με μεγαλύτερο όλων τον αρχηγό Κρίστη Θεοφίλου, ο οποίος διανεύει το 36ο έτος της ηλικίας του.
 

3.Ομόνοια
25,93 χρόνια
 
Έχοντας στο ρόστερ τον μεγαλύτερο σε ηλικία ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος, τον γεννηθέντα στις 25 Νοεμβρίου 1977, Νούνο Ασίς , η Ομόνοια δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται ψηλά στη λίστα των ομάδων με τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας. Οι «πράσινοι» εύχονται να είναι υγιής ο Πορτογάλος μέσος καθώς παρά τα 38 του χρόνια παραμένει ο ποιοτικότερος ποδοσφαιριστής της ομάδας. Άλλοι οκτώ παίκτες του «τριφυλλιού» είναι άνω των 30 ετών με τον Λουτσιάνο Μπεμπέ (34 χρόνων) να είναι ο δεύτερος γηραιότερος στο ρόστερ.

 
 
4.ΑΠΟΕΛ
25,72 χρόνια
 
Τους περισσότερους ποδοσφαιριστές, 12 στον αριθμό, άνω των 30 ετών έχει ο ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» είναι από τις ομάδες που βασίζονται σε έμπειρους παίκτες (Βάτερμαν, Αστίθ, Σέρτζιο, Μοράις, Χαραλαμπίδη, Καβενάγκι, Μακρίδη), γεγονός που στοίχισε αγωνιστικά, καθώς είναι η μοναδική ομάδα που αγωνίστηκε σε Κύπρο και Ευρώπη μέχρι τον Δεκέμβρη. Μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ είναι ο 34χρονος Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης.
 

5.ΑΠΟΛΛΩΝ
25,58 χρόνια
 
Εννέα ποδοσφαιριστές πάνω από το 30ο έτος της ηλικίας τους έχει στο ρόστερ ο Απόλλωνας. Οι τρεις εξ αυτών είναι τερματοφύλακες, ενώ άλλοι τρεις έπιασαν φέτος τα πρώτα… άντα.
Με εξαίρεση τους πορτιέρο Χίντι (35 ετών), Φανή (34) και Βάλε (32), δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής στο ρόστερ με περισσότερα από 31 χρόνια ζωής.
 

6. Πάφος FC
25,52 χρόνια
 
Ο 33χρονος Φελίπε Κουτίνιο είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής της Παφιακής ομάδας. Αμέσως μετά ακολουθεί ο Πορτογάλος αμυντικός Κάρλος Μάρκες που διανύει το 32ο έτος της ηλικίας του, ενώ άλλοι τρείς παίκτες (Μάτσι, Γκελασβίλι, Κχμαλάτζε) έκλεισαν τα 30.
 

7. Δόξα 
25,31 χρόνια
 
Πριν τις αποδεσμεύσεις των «γερόλυκων» Φερναντές, Γκαράι και Λόμπο, η Δόξα κατείχε τη δεύτερη θέση των γηραιότερων ομάδων του πρωταθλήματος. Με την αποχώρηση των τριών ποδοσφαιριστών ο μέσος όρος ηλικίας της Δόξας έπεσε αρκετά, με τον 34χρονο Αλεξάντερ Νέγκρι να αποτελεί την «παλιά καραβάνα» στα αποδυτήρια της ομάδας.
 

8. Ανόρθωση
25,27 χρόνια
 
Πέραν από ισχυρό σύνολο που διεκδικεί μετά από χρόνια την κατάκτηση του πρωταθλήματος, στην Ανόρθωση μπορούν να υπερηφανεύονται ότι έφτιαξαν ομάδα με μέλλον, καθώς η «Κυρία» είναι από τις πιο νεανικές ομάδες του πρωταθλήματος. Ο 32χρονος Χρίστος Μαραγκός είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής στο «Αντώνης Καράς», ενώ το «φράγμα» των 30 χρόνων, πέρασαν μόλις άλλοι δύο ποδοσφαιριστές, οι Χόλγκερσον (30) και Ορλάντι (31).
 

9. Ν.Σαλαμίνα
25,38 χρόνια
 
Ο 37χρονος Γιάννης Σκοπελίτης (δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος) ανεβάζει τον μέσο όρο ηλικίας των «ερυθρολεύκων», που έχουν στο δυναμικό τους επίσης τον 33χρονο Αδόρνο και τον 33χρονο Τσίνα. Το γεγονός όμως ότι στο ρόστερ της Σαλαμίνας υπάρχουν αρκετοί νεαροί κάτω των 25 ετών, κατεβάζουν τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας.
 

10. Αγία Νάπα
25,15
 
Μόλις τέσσερις ποδοσφαιριστές της Αγίας Νάπας είναι πάνω από 30 ετών, με μεγαλύτερους τους 32χρονους Μούσα Μγκούνι και Μπόγιαν Μαρκόφσκι.  Γιώργος Λαμπρόπουλος (31) και Λευτέρης Μέρτακκας (30) συμπληρώνουν το καρέ των έμπειρων στην ομάδα του Γιώργου Κοσμά. 
 

 
 
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος