Επιστροφή με ανατροπή!

Τέλος στο άνευ νίκης σερί πέντε αγωνιστικών έδωσε η Νέα Σαλαμίνα, η οποία στο χρονικά τελευταίο παιχνίδι της ημέρας επιβλήθηκε 3-2 του Ερμή στο «Αμμόχωστος». Το σενάριο του αγώνα ήταν σχεδόν πανομοιότυπο μ’ εκείνο του α’ γύρου, αφού οι «φτεροπόδαροι» άνοιξαν ξανά το σκορ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στην επιτυχία με ανατροπή.
Ο σύλλογος της Αραδίππου έφτασε στο 1-0 με πέναλτι που κέρδισε ο Βασιλόγιαννης (από τον Μιχαήλ) και αξιοποίησε ο Κεϊτά (15’).

Η οικοδέσποινα ισοφάρισε στο 26’ με τον Μακρίεφ, ο οποίος πήρε την επαναφορά σε ασταθή απόκρουση του Παναγόπουλου σε φάουλ του Τσούργιουριτς. Ο Κροάτης μεσοεπιθετικός είχε καλύτερη τύχη στο 43’, όταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ ολοκλήρωσε την ανατροπή της ομάδας του διαμορφώνοντας το σκορ του πρώτου μέρος.

Στην επανάληψη ο Ερμής δημιούργησε φάσεις (56’, 64’ Κεϊτά, 67’ Ντίκσον) κι εν τέλει σκόραρε ξανά από το σημείο του πέναλτι: ο Γκράιμς ανέτρεψε τον Βασιλόγιαννη και ο Κεϊτά νίκησε για δεύτερη φορά τον Μιχαήλ από τα ένδεκα βήματα.
Η τελευταία λέξη ωστόσο ανήκε στους «ερυθρολεύκους», οι οποίοι έφτασαν και σε τρίτο τέρμα από εκτέλεση φάουλ του Τσούργιουριτς, την οποία αξιοποίησε με κεφαλιά ο Τσινκουίνι (78’) χαρίζοντας στην ομάδα του την πρώτη νίκη από τις 28 Νοεμβρίου.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο νεοφερμένος Ροσάδο, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ερμή.
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (4-2-3-1): Μιχαήλ - Γκράιμς, Κούσουλος, Τσινκουίνι, Τσίνα - Γκόμες, Σκοπελίτης - Πεδρίτο, Τσούργιουριτς (91’ Κέζος), Παύλου (31’ Χριστοφή) - Μακρίεφ.
Ερμής (4-2-3-1): Παναγόπουλος - Εντόνγκ, Πίνα, Χριστοφή, Φραγκέσκου (73’ Γενγκά) - Κουαϊνόρ, Λατόρε (85’ Μαγέλε) - Βασιλόγιαννης, Γουίκς (46’ Ροσάδο), Κειτά - Ντίκσον.

 

Γιαν ντε Γιόνγκε: «Το παιχνίδι ήταν όπως το περιμέναμε. Ο Ερμής είναι μια δυνατή ομάδα με δυνατούς παίκτες που παίζουν την μπάλα στα σέντερ φορ. Από το πουθενά ήρθε το πέναλτι και είναι ΟΚ, αφού ο γκολκίπερ άργησε και ανέτρεψε τον επιθετικό. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, όπως στο πρώτο ματς. Ξέραμε πως είναι δύσκολο να γυρίσει το παιχνίδι. Είδα τον Ερμή και κατάλαβα ότι ήταν δύσκολο να χτυπήσουμε από τον άξονα. Γι’ αυτό προσπαθήσαμε από τα πλάγια και με λίγη τύχη καταφέραμε να βάλουμε δύο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν φερθήκαμε έξυπνα, γιατί ο Ερμής παίζει με μεγάλες μπαλιές και εμείς κάναμε το λάθος να παίζουμε έτσι. Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό το ποδόσφαιρο και έτσι βρεθήκαμε σε μειονεκτική θέση. Σήμερα μπορεί να ήμασταν λίγο τυχεροί όμως σε προηγούμενα παιχνίδια ήμασταν άτυχοι. Πιστεύω πως στο πρωτάθλημα τελικά ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει. Ευχαριστώ τον κόσμο της Νέας Σαλαμίνας που ήταν δίπλα μας και πάλι ακόμα κι αν η ομάδα δεν είχε καλά αποτελέσματα».

Νίκος Παναγιώτου: «Συγχαρητήρια στη Νέα Σαλαμίνα για τη νίκη της, η οποία προήλθε από τρία δώρα που της κάναμε. Ο αντίπαλος δεν δημιούργησε οποιαδήποτε άλλη ευκαιρία για να σκοράρει. Πετάξαμε ένα ημίχρονο χωρίς καλή παρουσία, ενώ είχαμε ένα δεύτερο ημίχρονο εξαιρετικό. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι, όταν δεν μπορείς να «σκοτώσεις» τον αντίπαλο, την πληρώνεις».

  

 

Δειτε Επισης

Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα