Ο ʼλβες διεύρυνε το σερί της πρωτοπόρου ΑΕΚ

Ακάθεκτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα συνεχίζει η ΑΕΚ, η οποία κέρδισε με 1-0 την ΕΝΠ και πρόσθεσε την έβδομη συναπτή νίκη στο λογαριασμό της, κάτι που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της.
 
Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό με την μπάλα να πηγαινοέρχεται μπροστά από τις δύο εστίες. Η ΑΕΚ πήρε το τρίποντο χάρη στο τέρμα του Άλβες ο οποίος έφθασε τα 12 τέρματα φθάνοντας στην δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ έχοντας τέσσερα γκολ λιγότερα από τον Φερνάντο Καβενάνγκι του ΑΠΟΕΛ.
 
Οι Λαρνακείς έκαναν, πλέον,  45 τους βαθμούς τους και αύξησαν την απόσταση από τους διώχτες τους, που έχουν αγώνα λιγότερο. Η ομάδα του Παραλιμνίου παραμένει στην 12η θέση με 14 βαθμούς.
 
Μόλις στο 2
Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να πάρουν νωρίς προβάδισμα στο σκορ, καθώς μόλις στο 2΄ο Τομάς έδωσε πάσα στον Άλβες ο οποίος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με κατάλληλο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να σημειώσει το 1-0.
 
Το γκολ αυτό δεν λειτούργησε ευεργετικά για να δούμε καλό ποδόσφαιρο στα επόμενα λεπτά, καθώς πριν από το 30’ δεν υπήρξε καμία αξιοσημείωτη ευκαιρία μπροστά από τις δύο εστίες.
 

Αντίδραση Ένωσης, ευκαιρία η ΑΕΚ
Όσο πλησίασε το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Ένωση αύξανε τους ρυθμούς της, όμως η ομάδα της Λάρνακας ήταν αυτή που είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Μοντέϊρο στο 42’ και τον Τετέ στο 45΄ για να διπλασιάσει τα τέρματά της.
 
Ανοιχτό παιχνίδι
Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ήταν ανοιχτό. Ο Τόνιο απότρεψε την ισοφάρισε σε δύο περιπτώσεις, πρώτα στο 49’ στο σουτ του Μπάουμαν και στο 51’ στο πλασέ του Μπούντιμιρ. Στο 64’ ήταν η σειρά του πορτιέρο των βυσσινί, Κωνσταντίνου για να κάνει την απόκρουση στο πλασέ του Τετέ.


 
Λάθος του διαιτητή
Στο 64’ υπήρξε διαιτητικό λάθος, μιας και ο Τόμας έκανε χέρι, όμως υποδείχθηκε εναντίον του Άλβες που δέχθηκε κίτρινη κάρτα. Αν δινόταν στον Ισπανό που έκανε την παράβαση, τότε θα δεχόταν την κόκκινη, καθώς είχε από προηγουμένως κίτρινη.
 
Πάντως, και η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για μία φάση στο 75’, οπότε και ζήτησε πέναλτι για χέρι του Βαλλιάνου.


 
Δεν άλλαξε
Το 1-0 δεν άλλαξε τελικά, αφού οι προσπάθειες των δύο ομάδων έμεναν ημιτελής στα τελευταία στάδια του αγώνα.


 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
  1' Άλβες
Κίτρινες: Φαν Ράσμπεκ (6η), Φροξυλιάς, Μπούντιμιρ (4η), Μπάουμαν (4η) / Τομάς (6η), Μαρτσίνιακ, Μπόλιεβιτς (6η), Νίνου, Άλβες.
Συνθέσεις:
Παραλίμνι (Ρόνι φαν Χενέουχτεν)
: Κωνσταντίνου, Σίλβα, Μπόγιοβιτς, Πάρπας, Βαλλιάνος, Μπάουμαν, Φαν Ράσμπεκ (69' Άντιτς), Σβόγιτς, Παπαδόπουλος, Φροξυλιάς, Μπούντιμιρ.
ΑΕΚ (Τόμας Κρίστιανσεν): Τόνιο, Καταλά, Νίνου, Μαρτσίνιακ, Ορτίθ, Μπόλιεβιτς, Λαρένα, Τομάς, Τέτε, Μοντέιρο (67' Λαμπάν), Άλβες.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ



Τόμας Κρίστιανσεν: «Σήμερα πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη χωρίς να παίξουμε το καλύτερό μας παιχνίδι. Όταν όμως παίρνεις τους βαθμούς όταν δεν παίζεις καλά, οφείλεις να είσαι ικανοποιημένος. Ξεκινήσαμε καλά την αναμέτρηση με το γρήγορο γκολ, αλλά χάσαμε νωρίς τον έλεγχο. Δυσκολευτήκαμε να διαβάσουμε το παιχνίδι του αντιπάλου, όμως θεωρώ ότι η είσοδος του Λαμπάν στην επανάληψη μας έδωσε την ισορροπία που μας έλειπε. Αξίζαμε τη νίκη, αλλά όπως προανέφερα δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ τον κόσμο μας που μας στήριξε σήμερα».

Ρόνι Φαν Γενέουχτεν: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη της. Της εύχομαι να πάρει το πρωτάθλημα. Όταν παίζεις κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα θα πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος κι εμείς δεν ήμασταν, καθώς δεχθήκαμε ένα γρήγορο γκολ. Είναι δύσκολο να είσαι πίσω στο σκορ για 90 λεπτά. Υπάρχουν παιχνίδια που μπορεί να μην αντιδράσει η ομάδα σου, όμως εμείς αντιδράσαμε, ήμασταν αρκετά δυνατοί. Ξέραμε ότι η ΑΕΚ παίζει παιχνίδι κατοχής, αλλά δημιουργήσαμε τις δικές μας ευκαιρίες, είχαμε 4-5 πολύ καλές και τρία τετ α τετ. Αν δεν σκοράρεις όμως δεν παίρνεις αποτέλεσμα. Είχαμε πολύ καλή απόδοση και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, με τον ίδιο τρόπο και θα έρθουν σύντομα και τα καλά αποτελέσματα».

 

Δειτε Επισης

Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές