Συνέχεια στο πρωτάθλημα με τον αγώνα ΕΝΠ-ΑΕΚ

Το Σάββατο (9/1) θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος αγώνας της 9ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας «Τάσος Μητσόπουλος», με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου να υποδέχεται στο Αυγόρου την Πετρολίνα ΑΕΚ, σε παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 15:30.

Η Ένωση προέρχεται από θετικό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα αφού είχε επικρατήσει της Αναγέννησης Γερμασόγειας εκτός έδρας για την 8ηΑγωνιστική με 87-43, και θέλει να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι από τον αγώνα κόντρα στους Λαρνακείς.

Πράγμα που μόνο εύκολο δεν είναι, αφού απέναντι της θα βρει μία αρκετά δυνατή ομάδα, με πλούσιο βάθος στο ρόστερ της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η ομάδα της Λάρνακας προκρίθηκε στην φάση των «32» του FIBA Europe Cup, ενώ είναι στην συγκατοικεί στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος με τους Απόλλωνα και Κεραυνό.

Μεσοβδόμαδα η ΑΕΚ έδωσε ένα σημαντικό ευρωπαϊκό αγώνα κόντρα στην ιταλική Βαρέζε, καταφέρνοντας μάλιστα να πάρει την νίκη μέσα στην έδρα της, έπειτα μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε από τους καλαθοσφαιριστές της ομάδας.

Στην Ένωση θέλουν να εκμεταλλευτούν την κούραση που θα κουβαλάει η ομάδα της Λάρνακας από τους συνεχόμενους αγώνες, για να μπορέσει να διεκδικήσει την νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι. Από την άλλη όμως οι «κιτρινοπράσινοι» θέλουν να δώσουν συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα και να παραμείνουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ελπίζοντας σε απώλειες των άλλων ομάδων που είναι στα ψηλά βαθμολογικά στρώματα.

Άλλωστε η ΑΕΚ έχει ένα δυνατό σύνολο, και ο μεγάλος της στόχος είναι η κατάκτηση των εγχώριων τίτλων. Το παιχνίδι μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού η Ένωση απέδειξε φέτος ότι έφτιαξε μία αρκετά καλή ομάδα που μπορεί να κοντράρει όλες τις ομάδες.

Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος η Πετρολίνα ΑΕΚ επικράτησε της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου με 80-63, σε αγώνα που έγινε στις 20 Νοεμβρίου στο «Κίτιον Αθλητικό Κέντρο». Στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής η ΑΕΚ μετράει έξι νίκες και δύο ήττες, ενώ η Ένωση τρεις νίκες και πέντε ήττες.

Δειτε Επισης

Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ