«Αποστασία» από το Τσάμπιονς Λιγκ, σχέδια για Ατλαντική Λίγκα!

Την ώρα που η UEFA ετοιμάζει αλλαγές στο Τσάμπιονς Λιγκ δημιουργώντας μια «κλειστή» διοργάνωση, μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι σχεδιάζουν δική τους ευρωπαϊκή Λίγκα!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «BT» της Δανίας, με πρωτοβουλία της Κοπεγχάγης, ομάδες από Δανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Σουηδία, Νορβηγία και Σκωτία θέλουν να διοργανώσουν την «Ατλαντική Λίγκα».
Στο ρεπορτάζ υπάρχουν δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Κοπεγχάγης Άντερς Χέρσχολτ, ο οποίος αναφέρει πως στο συγκεκριμένο πρότζεκτ μπορεί να συμμετάσχουν επίσης ομάδες όπως οι Άγιαξ, Αϊντχόφεν, Φέγενορντ (Ολλανδία), Άντερλεχτ, Μπριζ (Βέλγιο), Σέλτικ, Ρέιντζερς (Σκωτία), Μπρόντμπι (Δανία), Μάλμε (Σουηδία) και Ρόζενμποργκ (Νορβηγία).
Βασικός στόχος είναι φυσικά τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και όχι μόνο από αυτά.
«Αν δεν δράσουμε τώρα, οι μεγάλοι της Ευρώπης θα γίνουν ακόμα μεγαλύτεροι και για ομάδες όπως η Κοπεγχάγη τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα. Πρέπει να κοιτάξουμε εναλλακτικές λύσεις για το μέλλον. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για συγκεκριμένα μοντέλα, αλλά η συζήτηση για μία νέα διεθνή διοργάνωση θα ξεκινήσει. Το συγκεκριμένο σχέδιο σημαίνει ότι εμείς και οι άλλες ομάδες δεν θα παίζουμε στις εθνικές διοργανώσεις. Είναι κάτι για το μέλλον, αλλά σίγουρα μπορεί να γίνει», ήταν τα λόγια του Χέρχτολτ, ο οποίος τόνισε ότι μπορεί η νέα διοργάνωση να αρχίσει το 2021, ενώ όσες ομάδες συμμετάσχουν δεν θα παίρνουν μέρος στα εγχώρια πρωταθλήματά τους.
Πηγή: sdna.gr  

Δειτε Επισης

Αήττητη πρωταθλήτρια η Μπάγερν Λεβερκούζεν, όνειρα Ευρώπης για τη Χάιντενχαϊμ
Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Κλοπ στους οπαδούς της Λίβερπουλ
Το επιβεβαίωσε ο Σλοτ-«Ναι θα είμαι προπονητής στη Λίβερπουλ»
Αποχωρεί ο Ελνένι από την Άρσεναλ
Πλήγμα με Ίσκο στην εθνική Ισπανίας-Χάνει το Euro 2024
To πήρε απόφαση ο Μόντριτς-Υπογράφει επέκταση με την Ρεάλ
Η Μίλαν βρήκε τον εκλεκτό της για την άκρη του πάγκου
Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Γιουνάιτεντ ο 18χρονος Λένι Γιορό
Γκουαρντιόλα: Περιμένω το ματς με την Γουέστ Χαμ να εξελιχθεί όπως αυτό με την Βίλα το 2022
Ο Κόουλ Πάλμερ αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος νεαρός στην Premier League