Η μέρα που κινδύνευσε η ζωή του Τσεχ (vids)

Ο πολύτιμος γκολκίπερ της Άρσεναλ και εκ των θρύλων της Τσέλσι (ακόμα κι αν πήγε σε αντίζηλο εντός Λονδίνου, πάντοτε θα απολαμβάνει την εκτίμηση των «μπλε»), σαν σήμερα, 14 Οκτωβρίου, το 2006, είδε τη ζωή του ... κρέμεται από μια κλωστή και την παρουσία του στα γήπεδα ν' αλλάζει ολοκληρωτικά.

Ήταν μόλις λίγα δευτερόλεπτα έπειτα από την πρώτη σέντρα σε εκτός έδρας παιχνίδι της Τσέλσι επί της Ρέντινγκ στο «Μαντέσκι», όταν έτρεξε να προλάβει μια μπαλιά εντός περιοχής και ο Στίφεν Χαντ, δίχως λόγο, άπλωσε το πόδι και τον χτύπησε στο κεφάλι.

Αρχικά ουδείς είχε καταλάβει ότι ο Τσεχ είχε τραυματιστεί τόσο σοβαρά. Από τη στιγμή που έδειξε ότι δεν μπορούσε καν να σηκωθεί από το έδαφος και πραγματικά σύρθηκε για να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου, ο γιατρός των «μπλε» είχε αντιληφθεί πόσο σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπιζε ο τερματοφύλακας της Τσέλσι.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο ήταν έξαλλος για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η περίσταση από τους γηπεδούχους κυρίως σε ό,τι αφορά την κλήση και την άμεση έλευση του ασθενοφόρου στο γήπεδο, με τον Τσεχ να διακομίζεται εν τέλει στο νοσοκομείο έπειτα από μισή ώρα κι ενώ οι άνθρωποι των Λονδρέζων φώναζαν για άμεση μεταφορά του ποδοσφαιριστή!

«Αν πεθάνει ποδοσφαιριστής μου στ' αποδυτήρια, θα είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτούν πάρα πολύ καλά οι υπεύθυνοι του αγγλικού ποδοσφαίρου για τη συνέχεια» είχε πει ο Ζοσέ Μουρίνιο που διένυε τους τελευταίους μήνες της πρώτης του θητείας στην ομάδα.

Στη θέση του Τσεχ μπήκε ο Κάρλο Κουντιτσίνι, όμως κι εκείνος χρειάστηκε ν' αποχωρήσει αναγκαστικά με πρόβλημα τραυματισμού και ο... captain, leader, legend, Τζον Τέρι, έβαλε τη γκρι φανέλα, τα γάντια και υπηρέτησε την αγαπημένη του ομάδα κι από τη θέση του γκολκίπερ!

Ο Πετρ Τσεχ, είχε ακούσει ότι δεν επρόκειτο να παίξει ξανά εκείνη τη σεζόν. Κι όμως, το «θηρίο» επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2007, σε παιχνίδι απέναντι στη Λίβερπουλ, με τους «κόκκινους» να παίρνουν νίκη με σκορ 2-0.

Έκτοτε, ο πολύπειρος και πολύτιμος πορτιέρο αγωνίζεται με τη γνωστή του κάσκα, περισσότερο για προστασία κι όχι από φόβο, αφού όπως δηλώνει: «Όταν η μπάλα είναι στον αέρα και χρειάζεται να επέμβω με δύναμη, δεν σκέφτομαι απολύτως τίποτα»...

 

 

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Οι δύο μέρες που θα κριθούν όλα-Έρχονται τα ντέρμπι της... στέψης
Τσάβι: Η ήττα από τη Χιρόνα δεν αλλάζει κάτι, θα συνεχίσω στην Μπάρτσα
Η Μπαρτσελόνα συνεχάρη την Ρεάλ Μαδρίτης για τον τίτλο με πειράγματα και για το Champions League
Ανοικτό το ενδεχόμενο να μπορεί να παίξει ο Μαρτίνες κόντρα στον Ολυμπιακό
Φουλάρει για Όσιμεν η Τσέλσι-Κατέθεσε επίσημη πρόταση
Συμφώνησε για συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τον Πιόλι η Νάπολι
Σπουδαία κίνηση από τον Ντιέγκο Κόστα που βοηθά τις πλημμυροπαθείς οικογένειες στην Βραζιλία
BINTEO: Έγραψε ιστορία στο MLS ο Μέσι με πέντε ασίστ κι ένα γκολ σε ένα ημίχρονο
BINTEO: Έγινε αλλαγή, σήκωσε το γήπεδο στο πόδι και αποθεώθηκε στο φινάλε ο Ρόις
BINTEO: Γιόρτασαν με τη ψυχή τους το 36ο πρωτάθλημα οι παίκτες της Ρεάλ