Διπλό στη Λιθουανία για τον ΑΠΟΕΛ

Με την νίκη έφυγε από την Λιθουανία ο ΑΠΟΕΛ που επικράτησε της BC Siauliai με 84-75, σε αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του FIBA Europe Cup. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για την κυπριακή ομάδα στον θεσμό. Κορυφαίος για τους "γαλαζοκίτρινους" ήταν ο Ράιτ με 23 πόντους (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, 1 ασσίστ).
 
Ισορροπημένα ήταν τα πρώτα στάδια της αναμέτρησης, με τον ΑΠΟΕΛ να είναι ανά διαστήματα καλύτερος καταφέρνοντας να πάρει προβάδισμα με 13-9 στο 5'. Έπειτα οι γηπεδούχοι με ένα σερί τεσσάρων πόντων ισοφάρισαν σε 13-13, όμως η κυπριακή ομάδα ήταν ανώτερη στον εναπομείναντα χρόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, και πήραν έτσι προβάδισμα με 22-16 με το τέλος της περιόδου.
 
Με ένα σερί έξι πόντων ξεκίνησε το παιχνίδι στην δεύτερη περίοδο η BC Siauliai ισοφαρίζοντας έτσι σε 22-22 τον αγώνα. Έπειτα είδαμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να παραμένουν πολύ κοντά στο σκορ. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες να είναι στο ισόπαλο 38-38.
 
Με τον ίδιο τρόπο που τελείωσε το δεύτερο δεκάλεπτο, ξεκίνησε η τρίτη περίοδος, αφού είχαμε μία ισορροπημένη αναμέτρηση. Έπειτα από δύο λεπτά το σκορ ήταν στο 43-43, με τον ΑΠΟΕΛ στην συνέχεια να ανεβάζει στροφές και να σημειώνει έξι σερί πόντους, παίρνοντας προβάδισμα με 49-43. Η ομάδα της Λευκωσίας ήταν ανώτερη καθ' όλη την διάρκεια της τρίτης περιόδου, φέρνοντας το σκορ στο 61-51, με την ολοκλήρωση της.
 
Οι λιθουανοί μπήκαν δυνατά στην τέταρτη περίοδο, μειώνοντας στο 32' σε 63-56, ωστόσο η κυπριακή ομάδα είχε "καθαρό μυαλό" στην συνέχεια διατηρώντας την διαφορά που είχε δημιουργήσει προηγουμένως στο σκορ. Στο 35' οι δύο ομάδες ήταν στο 74-64 (υπέρ του ΑΠΟΕΛ) ενώ με την λήξη του αγώνα οι "γαλαζοκίτρινοι" πήραν την νίκη με τελικό σκορ 84-75.
 
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-22, 38-38, 51-61, 75-84
 
BC Siauliai (Vaidas Pauliukėnas)
 
Patterson 7, West Jr 5, Lekunas 3 (1), Gvezdauskas 8, Sabeckis 10 (1), Ampim 7, Pipiras 7, Echodas 25, Bowman 3 (1).
 
ΑΠΟΕΛ (Δημήτρης Κουστένης)
 
Μπράουν 10 (2), Κοιλαράς 4, Κούνας 6 (2), Μπάσεϊ 19 (3), Παντούρης, Μπερνατόφσκι 16 (3), Κασκίρης, Μόμπλεϊ 6, Ράιτ 23 (1).

Δειτε Επισης

Ανακοινώθηκε η μεγαλύτερη Ολυμπιακή ομάδα προσφύγων για το Παρίσι 2024
O Λεχέτσκα έβαλε «stop» στον Ναδάλ στη Μαδρίτη
Νίκη με ανατροπή για τον Κεραυνό επί της Ανόρθωσης
«Ήταν δύσκολη ήττα για εμάς, να ανασυγκροτηθούμε και να κερδίσουμε αύριο»
Νέα τεράστια επένδυση από τους Τούρκους-Πότε θα επιστρέψει η Formula 1 στην Κωνσταντινούπολη
«Δεν μπορούμε να αφήνουμε τους διαιτητές να καθορίζουν το παιχνίδι, πρέπει να το κάνουμε εμείς»
Έξαλλος ο Μπαρτώκας μετά το φινάλε του Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα, είχε επεισόδιο με τον Σάδα (vid)
Άλωσαν τη Νέα Υόρκη και μένουν «ζωντανοί» οι Σίξερς
Ο Λεμπρόν Τζέιμς ενεργοποίησε την «βόμβα»-Ελεύθερος για μεταγραφή και περιμένει τον… γιο του
Ζωντανοί οι Μπακς παρά τις απουσίες Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ, λύγησαν τους Πέισερς