Να ‘χα(ν) χίλια μάτια!... (vid, pics)

Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα της δεύτερης θητείας του Ρόνι Λέβι στον πάγκο της Ανόρθωσης. Πενήντα μέρες μετά το 2-1 επί του Άρη στο «Τσίρειο», ο σύλλογος της Αμμοχώστου πανηγύρισε ξανά (εκ νέου σε εκτός έδρας παιχνίδι και με ανατροπή απέναντι σε αντίπαλο με πράσινη εμφάνιση), επιβαλλόμενος με το ίδιο σκορ της Δερύνειας στο «Τάσος Μάρκου».
Με αυτή την επιτυχία η «Κυρία» ανέβηκε στην έβδομη θέση, όπου συγκατοικεί με την Καρμιώτισσα, και άφησε χωρίς νίκη και στην ένατη αγωνιστική την Αναγέννηση, στον πάγκο της οποίας έκανε την πρεμιέρα του σε επίπεδο α’ κατηγορίας ο Σάββας Πουρσαϊτίδης.
 
Ψυχρολουσία με Βέσλεμ
Η πρώτη αξιόλογη τελική στο παιχνίδι πιστώθηκε στους φιλοξενούμενους (6’ Πελέ), αλλά το πρώτο γκολ στους γηπεδούχους: από εξαιρετική κάθετη του Νατσιόπουλου ο Βέσλεμ έφυγε στην πλάτη του Σάντος (σ.σ. δεν ακολούθησε τη φάση) και απέναντι στον Κόπριβετς άνοιξε το σκορ (8’). Το δεύτερο τέρμα στη σεζόν για τον Πορτογάλο τερμάτισε και αφλογιστία 220’ για την Αναγέννηση.
 
Απάντηση με Πελέ
Μετά από ένα γυριστό του Ερέρο στην εξωτερική πλευρά των διχτύων (14’) η «Κυρία» έπαψε να είναι απειλητική για 25 λεπτά, όμως στο 39’ από πάσα του Γκονσάλβες ο Πελέ ελίχθηκε εντός περιοχής και με δυνατό δεξί σουτ ισοφάρισε και πανηγύρισε το πρώτο γκολ του στο τρέχον πρωτάθλημα.
 
Ανατροπή με Γκονσάλβες
Στην επανάληψη η Ανόρθωση είχε μια πολλά υποσχόμενη επίθεση που ξοδεύτηκε από τη χρονοτριβή του Καμπρέρα (57’) και -έπειτα από γύρισμα του νεοεισελθόντος Κυριάκου- μια πτώση εντός περιοχής του Γκονσάλβες που διαμαρτυρήθηκε πως προήλθε από κράτημα του Γιουσπασιάν, δίχως όμως να πείσει τον διαιτητή (66’).
Ο επιθετικός από τη Γουινέα Μπισάου πήρε το αίμα του πίσω μ’ ένα σπάνιας ομορφιάς τέρμα: από μπαλιά του Καμπρέρα κοντρόλαρε εντός περιοχής με το στήθος και πριν η μπάλα ακουμπήσει στο έδαφος μ’ ένα γυριστό σουτ με το δεξί την έστειλε στην πάνω αριστερή γωνία της εστίας του Μάστρου για την ολική ανατροπή των φιλοξενούμενων (81’).
ΔΕΡΥΝΕΙΑ (4-2-3-1): Μάστρου - Μπαρμπούδης, Αναστασίου, Ντιαλό, Ευθυμίου - Νατσιόπουλος (88’ Κάλεζιτς), Γιουσπασιάν - Θεράποντος (77’ Χριστοδούλου), Μπριγκίντο, Βέσλεμ – Φουρτάδο (88’ Ράτκοβιτς).
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (4-1-4-1): Κόπριβετς - Γκάμπριελ, Σιβού, Ερέρο, Σάντος - Βίκτορ - Ράγιος, Οικονομίδης (62’ Κυριάκου), Πελέ (89’ Καλδερόν), Γκονσάλβες (91’ Νικολάου) - Καμπρέρα.




  

Δειτε Επισης

Χάνει Πίζι για το Super Cup ο ΑΠΟΕΛ-Τρεις οι απουσίες των πρωταθλητών
Με νίκη της Ομόνοιας Αραδίππου ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική της Cyprus League
Την Τετάρτη η μάχη για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ΑΠΟΕΛ και Πάφος διεκδικούν το Super Cup
Με ισοπαλία 2-2 έληξε η αναμέτρηση ΑΕΚ-Εθνικού Άχνας
Με νίκες προχώρησαν ΠΑΦΟΣ και ΑΠΟΕΛ-Έριξαν τριάρες σε ΑΕΛ και Σαλαμίνα
Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)