«Όχι» στις αλλαγές στο Τσάμπιονς Λιγκ λένε οι Λίγκες

Για ακόμη μια φορά η Ένωση των Ευρωπαϊκών Επαγγελματικών Λιγκών (EPFL) ξεκαθαρίζει την αντίθεσή της στις αλλαγές που αναμένεται να υιοθετηθούν από την σεζόν 2018-19 στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση με βασικό στόχο να... ευνοηθούν κυρίως τα μεγάλα πρωταθλήματα, τα οποία θα έχουν «κλεισμένες» συγκεκριμένες θέσεις στους ομίλους.
Το... παράδοξο είναι ότι ακόμα και Λίγκες που ευνοούνται από τις αλλαγές, όπως της Ισπανίας και της Αγγλίας, τάσσονται εναντίον καθώς ούτε αυτές φαίνεται να επιθυμούν μια «κλειστή» διοργάνωση στην οποία θα παίρνουν μέρος μόνο οι πλούσιες ομάδες από τα πλούσια πρωταθλήματα.
«Η υπόθεση δεν έχει τελειώσει. Ο νέος πρόεδρος της UEFA έχει δηλώσει πως θα την επανεξετάσει και είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να την αλλάξουμε» ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της EPFL, Λαρς-Κρίστερ Όλσον κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Leaders in Sport Business» που διεξάγεται στο Λονδίνο.
«Υπήρξε ένα κενό στην ηγεσία της UEFA και νομίζω ότι οι μεγάλοι σύλλογοι το εκμεταλλεύτηκαν και οδήγησαν σε αυτή την αναστάτωση. Θέτουν τις προϋποθέσεις για μία ιδιωτική κλειστή λίγκα στο μέλλον και αυτό το ρίσκο είναι πιο επικίνδυνο από τις αλλαγές αυτές καθ' αυτές» συμπλήρωσε ο  Όλσον.
Οι Λίγκες ξεκαθαρίζουν ότι ακόμα και αν οι αλλαγές αποφασιστούν οριστικά θα βρουν τρόπους για να αντιδράσουν. Για παράδειγμα θα ορίζουν αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων την ίδια ώρα με παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ.
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Έχασε και από την Μπράιτον και πάει πληγωμένη στο Φάληρο η Άστον Βίλα
Σε αναμμένα κάρβουνα στην Άστον Βίλα-Αποχώρησε με πρόβλημα ο Ρότζερς
Πρωταθλήτρια Ολλανδίας η Αϊντχόφεν μετά από έξι χρόνια
Όλα τα ρεκόρ που έσπασε o Mέσι με τη μυθική εμφάνιση κόντρα στους Ρεντ Μπουλς
BINTEO: Ασταμάτητος Ρονάλντο με νέο χατ τρικ κόντρα στον Δώνη και 41 γκολ μέσα στη σεζόν
Οι δύο μέρες που θα κριθούν όλα-Έρχονται τα ντέρμπι της... στέψης
Τσάβι: Η ήττα από τη Χιρόνα δεν αλλάζει κάτι, θα συνεχίσω στην Μπάρτσα
Κλοπ: Είναι η αρχή ενός άλλου έργου με μια πολύ καλή ομάδα
Η Μπαρτσελόνα συνεχάρη την Ρεάλ Μαδρίτης για τον τίτλο με πειράγματα και για το Champions League
Ανοικτό το ενδεχόμενο να μπορεί να παίξει ο Μαρτίνες κόντρα στον Ολυμπιακό