Η Κροατία το ντέρμπι κορυφής, η Τουρκία το... φιλικό

H Κροατία επικράτησε με 2-0 της Ισλανδίας για την 4η αγωνιστική της φάσης των προκριματικών ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Οι δύο χώρες που αποκλείστηκαν από τους δύο φιναλίστ του Euro 2016 στα νοκ άουτ, τέθηκαν αντιμέτωπες στο Ζάγκρεμπ για τον 9ο όμιλο, σε ένα ξεκαθάρισμα κορυφής. Αμφότερες με επτά βαθμούς, αλλά ο Μαρσέλο Μπρόζοβιτς φρόντισε να τις διαχωρίσει και σημειώνοντας το μοναδικό τέρμα του αγώνα υπέρ των καλύτερων γηπεδούχων, τους έδωσε τη νίκη.

Σε ένα παιχνίδι με... φιλικό χαρακτήρα στον ίδιο όμιλο, η Τουρκία επικράτησε 2-0 του Κοσόβου, με τους 33.000 φιλάθλους στις εξέδρες της "Αντάλια Αρένα" να υποστηρίζουν τους γηπεδούχους, αφού ακόμα και οι Κοσοβάροι φώναζαν συνθήματα υπέρ τους. Πέντε λεπτά στα οποία οι Μπουράκ Γιλμάζ και Βολκάν Σεν εξέθεσαν την άμυνα των φιλοξενουμένων ήταν αρκετά για το πρώτο "τρίποντο" της ομάδας του Φατίχ Τερίμ.

Η Αυστρία ήταν καταιγιστική απέναντι στην Ιρλανδία με 65% κατοχή μπάλας και 17 τελικές, αλλά... κατόρθωσε να ηττηθεί με 1-0 στο "Ερνστ Χάπελ Στάντιον" από την Ιρλανδία και να μπει σε... περιπέτειες, όσον αφορά στην πρόκριση. Η πρώτη νίκη επί αυστριακού εδάφους από το 1963 ήρθε μετά από ένα γκολ του Τζέιμς Μακλίν στην αρχή του 2ου μέρους, το οποίο φέρνει την ομάδα του Μάρτιν Ο' Νιλ επικεφαλής του 4ου ομίλου. Γεωργία και Μολδαβίααναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, με τον Αλεκσάντρου Γκάτσκαν να σημειώνει ένα καταπληκτικό γκολ για να δώσει τον πρώτο βαθμό στον όμιλο. Ο Γκέοργκ Ναβαλόβσκι της Βέροιας αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι για τους γηπεδούχους, ενώ ο Στάνισλαβ Ναμάσκο του Λεβαδειακού έμεινε στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Έριξε βόμβα στο σπίτι της Μπέτις η Μαγιόρκα-Κέρδισε με γκολ στα χασομέρια
Νέες οδηγίες από την UEFA για τις παραβάσεις με το χέρι
Αυτός είναι ο νέος κάτοχος της χρυσής μπάλας-Η αποκάλυψη της Marca
Πήρε το διπλό με τον μπροστάρη τον Παυλίδη η Μπενφίκα
Χαμός μετά την τεσσάρα του Ερυθρού Αστέρα στην Παρτιζάν-Οπαδοί έσπασαν τα τζάμια, τραυματίστηκε ο Στανόγεβιτς
Η Πορτογαλία έγινε η Εθνική Ομάδα με τους περισσότερους ακόλουθους στο Instagram
Ρεκόρ πάγκων στη La Liga για τον προπονητή της Μπέτις Μανουέλ Πελεγκρίνι
UEFA: Την Τρίτη ανακοινώνει την έδρα του τελικού Champions League 2027
Το μήνυμα του Κουρτουά στον Τερ Στέγκεν-«Με πόνεσε πολύ που σε είδα να φεύγεις έτσι από το γήπεδο»
Ενδιαφέρον από τη Σαουδική Αραβία για τη Σουλούκου